Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 1046 від 24.11.2006

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

14.10.04 N 742


Про затвердження Порядку контролю за перемiщенням мiж митницями України залiзничним транспортом товарiв (вантажiв), що вiдповiдно до специфiки залiзничної транспортної iнфраструктури прямують територiєю сумiжної держави

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державної митної служби України
вiд 18 травня 2006 року N 397

     З метою вдосконалення порядку контролю за перемiщенням товарiв (вантажiв), що перемiщуються залiзничним транспортом у межах митної територiї України та частина маршруту прямування яких пролягає територiєю сумiжної держави (Республiки Молдова, Республiки Бiлорусь чи Росiйської Федерацiї), наказую:

     1. Затвердити Порядок контролю за перемiщенням мiж митницями України залiзничним транспортом товарiв (вантажiв), що вiдповiдно до специфiки залiзничної транспортної iнфраструктури прямують територiєю сумiжної держави (далi - Порядок), що додається.

     2. Начальникам регiональних митниць, митниць довести Порядок до вiдома особового складу та забезпечити його неухильне виконання посадовими особами митних органiв, iнформувати про вимоги Порядку дирекцiї залiзниць.

     3. Порядок увести в дiю з 25.10.2004.

     4. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

В.о Голови Служби М.М.Iванюк

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби України
14.10.04 N 742

Порядок
контролю за перемiщенням мiж митницями України залiзничним транспортом товарiв (вантажiв), що вiдповiдно до специфiки залiзничної транспортної iнфраструктури прямують територiєю сумiжної держави

1. Загальнi положення

     1.1. Дiя цього Порядку поширюється на товари (вантажi), що перемiщуються залiзничним транспортом мiж митницями України та частина маршруту прямування яких пролягає територiєю сумiжної держави (Республiки Молдова, Республiки Бiлорусь чи Росiйської Федерацiї).

     1.2. Митний контроль i митне оформлення транзитних та експортних товарiв (вантажiв) здiйснюються вiдповiдно до Порядку взаємодiї митниць i залiзниць України при перемiщеннi через митний кордон України товарiв та iнших предметiв у вантажних залiзничних поїздах, затвердженого наказом Державної митної служби України й Мiнiстерства транспорту України вiд 30.03.01 N 231/174 (зi змiнами та доповненнями) i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.04.01 за N 360/5551.

     1.3. Термiни, що вживаються в цьому Порядку:

     промiжна митниця на кордонi - митний орган, через який здiйснюється вивезення товарiв (вантажiв) з митної територiї України з наступним їх увезенням на цю територiю;

     внутрiшнi перевезення - перевезення залiзничним транспортом товарiв (вантажiв), що належать юридичним чи фiзичним особам i перемiщуються вiд вантажовiдправника, розташованого на митнiй територiї України, до вантажоодержувача, розташованого на цiй територiї.

     Iншi термiни вживаються в цьому Порядку в значеннях, визначених законодавством України.

     1.4. Вiдповiдальнiсть за порушення митних правил установлено законодавством України.

2. Контроль за внутрiшнiми перевезеннями товарiв (вантажiв) на частинi маршруту прямування, яка пролягає територiєю сумiжної держави

     2.1. Контроль за внутрiшнiми перевезеннями товарiв (вантажiв) на частинi маршруту прямування, яка пролягає територiєю сумiжної держави, здiйснюється промiжною митницею на кордонi з використанням перевiзних документiв.

     2.2. У разi надходження товарiв (вантажiв) та перевiзних i супровiдних документiв на них у пункт пропуску для залiзничного сполучення промiжної митницi на кордонi посадова особа цiєї митницi проставляє вiдбиток штампа "Пiд митним контролем" у графi 26 накладної СМГС або в лiвому верхньому кутi накладної форми ГУ-29-О, ГУ-29-Б, ГУ-29-К, ГУ-64 чи ГУ-28 (далi - внутрiшня залiзнична накладна). Копiя накладної СМГС або внутрiшньої залiзничної накладної залишається в справах митницi, через яку здiйснюватиметься вивезення товарiв (вантажу) за межi митної територiї України, для контролю за поверненням цих товарiв (вантажiв) на митну територiю України.

     2.3. Пiсля надходження товарiв (вантажiв) у пункт пропуску для залiзничного сполучення, через який здiйснюватиметься їх увезення на митну територiю України, посадова особа цього пункту пропуску проставляє штамп "Пiд митним контролем" у графi 26 накладної СМГС або в лiвому верхньому кутi внутрiшньої залiзничної накладної, чим пiдтверджує факт повернення товарiв (вантажiв) на митну територiю України.

     2.4. Про надходження товарiв (вантажiв) митниця, у зонi дiяльностi якої їх увезено на митну територiю України, протягом доби повiдомляє засобами електронного зв`язку промiжну митницю на кордонi. У повiдомленнi зазначаються:

     - номер СМГС або внутрiшньої залiзничної накладної;

     - вiдомостi про вiдправника товару (вантажу);

     - вiдомостi про одержувача товару (вантажу);

     - найменування товару (вантажу);

     - кiлькiсть товару (вантажу) та його вага;

     - номер транспортного засобу.

     Копiї накладної СМГС або внутрiшньої залiзничної накладної та повiдомлення залишаються в справах цiєї митницi.

3. Контроль за доставкою товарiв (вантажiв), що вивозяться з митної територiї України за експортними чи транзитними вантажними митними декларацiями й частина маршруту прямування яких пролягає територiєю сумiжної держави

     3.1. Контроль за доставкою товарiв (вантажiв) з митницi вiдправлення в митницю призначення здiйснюється вiдповiдно до вимог Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 08.12.98 N 771 (зi змiнами та доповненнями) i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.99 за N 42/3335.

     На частинi маршруту прямування, яка пролягає територiєю сумiжної держави, контроль за перемiщенням товарiв (вантажiв) додатково здiйснюється промiжною митницею на кордонi з використанням перевiзних документiв.

     3.2. При здiйсненнi митного оформлення товарiв (вантажiв) митницею вiдправлення в графi 29 експортної вантажної митної декларацiї (далi - ВМД) або графi 53 транзитної ВМД зазначаються згiдно з Класифiкатором митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженим наказом Держмитслужби України вiд 26.04.2006 N 335 "Про затвердження Класифiкатора митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй", найменування й код митного органу, у зонi дiяльностi якого розташовано пункт пропуску через державний кордон України, де здiйснюватиметься остаточне вивезення товарiв (вантажiв) за межi митної територiї України.

(пiдпункт 3.2 пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 18.05.2006 р. N 397)

     3.3. При надходженнi товарiв (вантажiв) у пункт пропуску для залiзничного сполучення промiжної митницi на кордонi посадова особа цiєї митницi проставляє штамп "Пiд митним контролем" у графi 26 накладної СМГС.

     Копiя накладної СМГС залишається в справах цiєї митницi для контролю за поверненням товарiв (вантажiв) на митну територiю України.

     Четвертий аркуш експортної або транзитної ВМД не вилучається.

     3.4. При надходженнi товарiв (вантажiв) у пункт пропуску для залiзничного сполучення, через який здiйснюватиметься їх увезення на митну територiю України, посадова особа цього пункту пропуску проставляє штамп "Пiд митним контролем" у графi 26 накладної СМГС, чим пiдтверджує факт повернення товарiв (вантажiв) на митну територiю України.

     3.5. Про надходження товарiв (вантажiв) митниця, у зонi дiяльностi якої їх увезено на митну територiю України, повiдомляє промiжну митницю на кордонi в порядку визначеному в пунктi 2.3 цього Порядку.

     3.6. Пiсля надходження товарiв (вантажiв) у пункт пропуску митницi призначення, через який здiйснюватиметься остаточне вивезення товарiв (вантажiв) за межi митної територiї України, посадова особа цього пункту пропуску здiйснює дiї, передбаченнi главою 3 або 5 Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 08.12.98 N 771 (зi змiнами та доповненнями) i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.99 за N 42/3335.

Заступник начальника Управлiння органiзацiї контролю за перемiщенням вантажiв А.В.Артеменко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.