Документ скасований: Наказ Мінфіну № 751 від 03.09.2015

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

11.11.2004 N 813


Про затвердження Порядку спрощеного митного контролю та митного оформлення транзитної бавовни-волокна, що перемiщується ЗАТ "Iллiчiвськзовнiштранс"

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
24 листопада 2004 р. за N 1492/10091


     Вiдповiдно до статтi 13 Митного кодексу України та з метою створення сприятливих умов для збiльшення обсягiв транзитних перевезень бавовни-волокна через митну територiю України, що перемiщується через склади закритого акцiонерного товариства "Iллiчiвськзовнiштранс", враховуючи протоколи засiдань Спiльної Узбецько-Української комiсiї з всебiчної спiвпрацi наказую:

     1. Затвердити Порядок спрощеного митного контролю та митного оформлення транзитної бавовни-волокна, що перемiщується ЗАТ "Iллiчiвськзовнiштранс" (далi - Порядок), що додається.

     2. Департаменту органiзацiї митного контролю (Мальнов В.С.) i Департаменту правового забезпечення (Ступак Ю.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Начальнику Чорноморської регiональної митницi Калетнiку I.Г. довести вимоги цього Порядку до вiдома особового складу, фiзичних i юридичних осiб.

     4. Установити, що наказ набирає чинностi через 20 днiв з дня його офiцiйного опублiкування.

     5. Скасувати наказ Держмитслужби України вiд 28.02.2003 N 130 "Про проведення експерименту зi спрощеного митного контролю та митного оформлення транзитного бавовни-волокна в зонi митного контролю ЗАТ "Iллiчiвськзовнiштранс".

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Iванюка М.М.

Голова Служби М.М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби України
11.11.2004 N 813
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
24 листопада 2004 р. за N 1492/10091

ПОРЯДОК
спрощеного митного контролю та митного оформлення транзитної бавовни-волокна, що перемiщується ЗАТ "Iллiчiвськзовнiштранс"

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок визначає умови здiйснення спрощеного митного контролю й митного оформлення бавовни-волокна, що перемiщується транзитом через митну територiю України закритим акцiонерним товариством "Iллiчiвськзовнiштранс", розташованим за адресою: м. Iллiчiвськ, вул. Промислова, 2 (далi - Пiдприємство), з використанням територiї складiв Пiдприємства.

     1.2. Митний контроль та митне оформлення бавовни-волокна, що перемiщується Пiдприємством через митний кордон України в iнших митних режимах, крiм транзиту, здiйснюються в загальному порядку без застосування положень цього Порядку.

     1.3. Митний контроль та митне оформлення транзитного бавовни-волокна, що перемiщується Пiдприємством, здiйснюються пiдроздiлами митного поста "Iллiчiвськ" щоденно з 9 до 21 години.

2. Митний контроль i митне оформлення бавовни-волокна в зонi митного контролю на територiї складiв i на вiдкритих майданчиках Пiдприємства

     2.1. Вивантаження, розмiщення та зберiгання транзитної бавовни-волокна (далi - товар) здiйснюються в зонi митного контролю (далi - ЗМК) на територiї складiв i на вiдкритих майданчиках, власником яких є Пiдприємство.

     2.2. Розмiщення товару в ЗМК Пiдприємства здiйснюється на пiдставi накладної ЦIМ або накладної УМВС i роздрукованого примiрника її електронної копiї (далi - ТР 80 ЦIМ або ТР 80 УМВ вiдповiдно), оформленої митним органом, у якому починається його перемiщення через митну територiю України вiдповiдно до Порядку контролю за доставкою в митницi призначення транзитних товарiв залiзничним транспортом з використанням накладної УМВС (СМГС) або на умовах Конвенцiї про мiжнароднi залiзничнi перевезення (КОТIФ) з використанням накладної ЦIМ (СIМ), затвердженому наказом Держмитслужби України вiд 04.08.2004 N 566 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 16.08.2004 за N 1013/9612.

     2.3. До ТР 80 ЦIМ або ТР 80 УМВ обов'язково додаються: рахунок-фактура й фiтосанiтарний сертифiкат. Крiм того, можуть додаватись iншi перевiзнi й супровiднi документи (сертифiкат про походження товару та сертифiкати вiдповiдностi тощо).

     2.4. Пiд час розмiщення товару в ЗМК Пiдприємства вповноважена посадова особа транзитно-вантажного вiддiлу N 2 митного поста "Iллiчiвськ" (далi - ТВВ-2) робить про це вiдмiтку в товаросупровiдних документах i документах контролю доставки й засобами електронного зв'язку з персональної електронної обчислювальної машини, розмiщеної в примiщеннi структурного пiдроздiлу митного органу (далi - ПЕОМ), вносить вiдповiдну iнформацiю до Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби України (далi - ЄАIС).

     2.5. Товар у ЗМК Пiдприємства може вивантажуватися в неробочий час митницi (з 21 до 9 години). При цьому Пiдприємство повинно забезпечити схороннiсть товару. У цьому разi митне оформлення товару вповноважена посадова особа ТВВ-2 здiйснює протягом наступного робочого дня.

     2.6. Iнформацiя про товар, розмiщений у ЗМК Пiдприємства, вповноваженою посадовою особою ТВВ-2 заноситься до Журналу облiку вантажiв, що зберiгаються в ЗМК "Iллiчiвськзовнiштранс". З метою оптимiзацiї процедури митного контролю товару в ЗМК Пiдприємства може використовуватися електронний облiк товару.

     2.7. Пiд час вiдправлення товару iз ЗМК Пiдприємства митне оформлення i контроль за його доставкою в митний орган, у зонi дiяльностi якого товар буде фактично вивозитися з митної територiї України, здiйснюються в порядку, передбаченому п. 3 Порядку контролю за доставкою в митницi призначення транзитних товарiв залiзничним транспортом з використанням накладної УМВС (СМГС) або на умовах Конвенцiї про мiжнароднi залiзничнi перевезення (КОТIФ) з використанням накладної ЦIМ (СIМ), затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 04.08.2004 N 566 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 16.08.2004 за N 1013/9612.

     2.8. Пiд час проведення митного огляду товару на будь-якiй стадiї (при вивантаженнi, розмiщеннi, зберiганнi, вивезеннi тощо) до цього огляду обов'язково залучаються посадовi особи пiдроздiлу по боротьбi з контрабандою та порушеннями митних правил та iнспектор-кiнолог зi службовим собакою. У разi виявлення порушення митних правил приймається рiшення вiдповiдно до законодавства.

3. Особливостi митного контролю за вивезенням товару при його подрiбненнi

     3.1. Вiдправлення й контроль за вивезенням за межi митної територiї України товару, що надiйшов на Пiдприємство за ТР 80 ЦIМ або ТР 80 УМВ, через морськi пункти пропуску, розташованi в зонi дiяльностi Чорноморської регiональної митницi та пiдпорядкованих їй митних органiв, здiйснюються за цими ж ТР 80 ЦIМ або ТР 80 УМВ.

     3.2. У разi вивезення частинами товару, що надiйшов за одною ТР 80 ЦIМ або ТР 80 УМВ, уповноважена посадова особа ТВВ-2 на зворотному боцi роздрукованого примiрника ТР 80 ЦIМ або ТР 80 УМВ зазначає кiлькiсть вантажних мiсць i вагу оформленої частини товару та завiряє цей запис вiдбитком штампа "Пiд митним контролем". Пiсля вивезення частини товару за межi митної територiї України вповноважена посадова особа митного органу, у зонi дiяльностi якого товар фактично вивезено, вносить вiдповiднi вiдмiтки до паперового примiрника ТР 80 ЦIМ або ТР 80 УМВ та її електронної копiї, що мiститься в ЄАIС.

     3.3. При вивезеннi автомобiльним чи залiзничним транспортом за межi митної територiї України частини товару його митний контроль i митне оформлення здiйснюються на пiдставi внутрiшнього транзитного документа (далi - ВТД) з дотриманням Порядку заповнення внутрiшнього транзитного документа для його використання при здiйсненнi контролю за доставкою товарiв, що перемiщуються мiж митницями в межах митної територiї України, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 12.04.2000 N 206 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 05.05.2000 за N 261/4482 (зi змiнами й доповненнями). До ВТД додаються засвiдчена особистою номерною печаткою посадової особи ТВВ-2 копiя ТР 80 ЦIМ або ТР 80 УМВ, за якою надiйшов цей товар, i вiдповiднi товаросупровiднi документи. Вiдомостi про ТР 80 ЦIМ або ТР 80 УМВ зазначаються в графi 40 ВТД. Контроль за доставкою товару за ВТД здiйснюється вiддiлом контролю за доставкою вантажiв Чорноморської регiональної митницi.

     3.4. Пiд час надходження частини товару в митний орган, через який здiйснюватиметься вивезення бавовни-волокна, уповноважена посадова особа цього митного органу робить вiдмiтки в паперовому примiрнику та електроннiй копiї ВТД, що мiститься в ЄАIС, про доставку частини товару й контролює фактичне вивезення його за межi митної територiї України.

     3.5. Частина товару, що вивозиться iз ЗМК Пiдприємства за ВТД, знiмається з контролю вповноваженою посадовою особою ТВВ-2 пiсля внесення митним органом, через який здiйснено вивезення цiєї частини товару за межi митної територiї України, до електронної копiї ВТД, що мiститься в ЄАIС, вiдмiтки з ПЕОМ про вивезення частини товару за межi митної територiї України.

     3.6. Товар, що перемiщується за ТР 80 ЦIМ або ТР 80 УМВ, знiмається з контролю пiсля внесення вповноваженою посадовою особою ТВВ-2 до електронної копiї цiєї ТР 80 ЦIМ або ТР 80 УМВ, що мiститься в ЄАIС, вiдмiтки з ПЕОМ про вивезення за межi митної територiї України всiх частин цього товару, що вивозилися за ВТД.

Начальник Управлiння органiзацiї контролю за перемiщенням вантажiв В.С.Мальнов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.