Документ скасований: Постанова НБУ № 13 від 03.01.2019

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

16.02.2005 N 51


Про внесення змiни до Положення про валютний контроль

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 лютого 2005 р. за N 249/10529


     Вiдповiдно до статей 7 i 44 Закону України "Про Нацiональний банк України" та статей 13 i 16 Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19.02.93 N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю" Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Абзац другий пункту 2.5 Положення про валютний контроль, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 08.02.2000 N 49 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 04.04.2000 за N 209/4430 (зi змiнами), замiнити п'ятьма абзацами такого змiсту:

     "Нездiйснення уповноваженими банками функцiй агента валютного контролю в частинi iнформування у випадках та в порядку, установленому законодавством, у тому числi нормативно-правовими актами Нацiонального банку України, вiдповiдних державних органiв про порушення резидентами i нерезидентами законодавства, пов'язаного з проведенням ними валютних операцiй, тягне за собою таку вiдповiдальнiсть:

     порушення порядку iнформування - накладення штрафу в розмiрi 40 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян;

     порушення строкiв iнформування, яке не перевищує 10 днiв, - накладення штрафу в розмiрi 1 неоподатковуваного мiнiмуму доходiв громадян за кожний день порушення;

     порушення строкiв iнформування, яке становить вiд 11 до 30 днiв, - накладення штрафу в розмiрi 20 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян;

     порушення строкiв iнформування, яке становить понад 30 днiв, - накладення штрафу в розмiрi 1 вiдсотка вiд суми (вартостi) валютної операцiї, про яку уповноважений банк згiдно зi встановленим порядком зобов'язаний був поiнформувати вiдповiдний державний орган, але не менше 20 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян".

     У зв'язку з цим абзац третiй уважати абзацом сьомим.

     2. Генеральному департаменту банкiвського нагляду пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України довести змiст цiєї постанови до вiдома Операцiйного i територiальних управлiнь Нацiонального банку України та банкiв України для використання в роботi.

     3. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на Генеральний департамент банкiвського нагляду та начальникiв територiальних управлiнь Нацiонального банку України.

     4. Постанова набирає чинностi через 10 днiв пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

Голова В.С.Стельмах
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.