ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

04.03.2005 р. N 17/17-1187-ЕП

 

ВАТ "Укртранснафта"
04050, Київ, вул. Артема, 60
Київська регiональна митниця


Про митне оформлення тимчасового вивезення товарiв за договором оренди

     Державною митною службою України розглянуто лист щодо митного оформлення об'єктiв оренди, що перемiщуються через митний кордон України.

     Повiдомляємо, що згiдно з частиною першою статтi 186 Митного кодексу України декларант самостiйно визначає митний режим товарiв i транспортних засобiв, якi перемiщуються через митний кордон України, вiдповiдно до мети їх перемiщення та на пiдставi документiв, що подаються митному органу для здiйснення митного контролю та митного оформлення.

     У зв'язку з цим, якщо положення господарських договорiв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi не передбачають перехiд права власностi на предмети оренди, якi мають повертатися орендодавцю без будь-яких змiн, крiм природного зношення чи втрат за нормальних умов транспортування, то вiдповiдно до статтi 204 Митного кодексу України такi товари можуть бути оформленi в режим тимчасового вивезення.

     Категорiї товарiв, щодо яких може надаватися дозвiл на тимчасове вивезення з умовним повним звiльненням вiд оподаткування, визначено статтею 206 Митного кодексу України та додатками до Конвенцiї про тимчасове ввезення (Стамбул, 1990).

     Iншi категорiї товарiв, враховуючи положення статтi 209 Митного кодексу України, можуть бути оформленi в режим тимчасового вивезення з оподаткуванням їх на загальних пiдставах.

     Митне оформлення товарiв при поверненнi їх пiсля тимчасового вивезення здiйснюється iз декларуванням вiдповiдно до пункту 5.2 Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 30.06.98 N 380.

     Роз'яснення щодо порядку оподаткування товарiв, що перемiщуються у митному режимi тимчасового вивезення, надавалися листом Держмитслужби вiд 06.01.04 N 11/5-15-4-ЕП.

Заступник директора Департаменту органiзацiї митного контролю - начальник Управлiння митних режимiв В.Заяц
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.