ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

06.07.05 N 11/5-29/7985-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД скоб (клiпс) алюмiнiєвих для затискання (фiксацiї) кiнцевих країв ковбасних виробiв та сирiв

     З метою впорядкування питань класифiкацiї скоб (клiпс) алюмiнiєвих для затискання (фiксацiї) кiнцевих країв ковбасних виробiв та сирiв згiдно з УКТЗЕД, керуючись положеннями статтi 312 Митного кодексу України, повiдомляємо про наступне.

     Класифiкацiя товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi згiдно з УКТЗЕД здiйснюється вiдповiдно до Основних правил iнтерпритацiї класифiкацiї товарiв.

     У вiдповiдностi з рекомендацiями Комiтету по Гармонiзованiй системi опису та кодування товарiв (ГС) Ради митного спiвробiтництва (Всесвiтня Митна Органiзацiя) першi чотири правила Основних правил iнтерпритацiї класифiкацiї товарiв застосовуються виключно послiдовно.

     Україна є договiрною стороною Мiжнародної конвенцiї про Гармонiзовану систему опису та кодування товарiв (Брюсель, 14 червня 1983 р.). Згiдно з Конвенцiєю рекомендацiї та рiшення Комiтету по ГС є обов'язковими для Договiрних Сторiн.

     Згiдно з правилом 1 Основних правил iнтерпритацiї класифiкацiї товарiв, для юридичних цiлей класифiкацiя товарiв проводиться виходячи з найменувань товарних позицiй i вiдповiдних примiток до роздiлiв чи груп. При цьому враховуються характеристики товару, якi є визначальними для класифiкацiї.

     Згiдно з УКТЗЕД скоби алюмiнiєвi можуть класифiкуватися в товарних позицiях 7616 або 8305.

     В товарнiй позицiї 7616 УКТЗЕД класифiкуються вироби з алюмiнiю, в тому числi i скоби (товарна пiдкатегорiя 7616 10 00 00). Текстовий опис товарної пiдкатегорiї 7616 10 00 00 УКТЗЕД зазначає, що до цiєї товарної пiдкатегорiї не включаються скоби, якi класифiкуються в товарнiй позицiї 8305 УКТЗЕД. Тобто, матерiал, з якого виготовлено скобу, не є визначальним для його класифiкацiї.

     У товарнiй групi 83 УКТЗЕД класифiкуються iншi вироби з недорогоцiнних матерiалiв. Алюмiнiй та алюмiнiєвi сплави вiдносяться до недорогоцiнних матерiалiв.

     Вiдповiдно з текстовим описом до товарної позицiї 8305 УКТЗЕД включаються. " ... скоби дротянi у блоках (наприклад, для канцелярських потреб, оббивання меблiв, пакування)".

     На фото 1 зображенi скоби (клiпси), якi являють собою вироби з дроту у виглядi лiтери "П". Дрiт виготовлено з алюмiнiю. Скоби з'єднанi у обойми (блоки) за допомогою полiмерної стрiчки. Тобто, товар являє собою скоби дротянi у блоках.

Фото 1

     Враховуючи вищевикладене, скоби (клiпси) дротянi з алюмiнiю у блоках, якi призначенi для затискання (фiксацiї,) кiнцевих країв ковбасних виробiв та сирiв, класифiкуються в товарнiй позицiї 8305 УКТЗЕД за кодом 8305 20 00 00 (скоби дротянi у блоках).

     На фото 2 зображений рифлений алюмiнiєвий профiль у виглядi скоб з постiйним поперечним перерiзом. Товар постачається у бобiнах. Роздiлення такої рифленої стрiчки на скоби здiйснюється автоматично пiд час затискання кiнцiв оболонок ковбасних виробiв.

     Товар призначено для використання у машинах Doppel clip-automat для затискання кiнцiв наповнених фаршем оболонок при виробництвi ковбасних виробiв на автоматичнiй лiнiї.

     За iнформацiєю виробника товару - пiдприємства Poly-clip System GmbH (Нiмеччина) цi клiпси (скоби) виготовленi методом рельєфного формування з алюмiнiєвої стрiчки з рiзними розмiрами клiпси (скоби), в залежностi вiд типу машини, в якiй використовуються цi скоби.

Фото 2

     В зв'язку з ускладненнями, що виникли при класифiкацiї скоб (фото 2), Держмитслужбою України пiдготовлений запит до Комiтету по Гармонiзованiй системi Всесвiтньої митної органiзацiї.

     З метою прискорення митного оформлення, до моменту остаточного вирiшення питання класифiкацiї скоб (клiпс) з рифленого алюмiнiєвого профiлю з постiйним поперечним перерiзом (фото 2), вважаємо за можливе митне оформлення проводити за кодом 7616 10 00 00 УКТЗЕД.

     Лист Держмитслужби України вiд 10.01.2005 N 25/4-14-37/117ДСК застосовувати у частинi, що не суперечить цьому листу.

Заступник Голови Служби Р.С.Ганжа
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.