ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНIЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛIТИКИ

25.06.2005 N 5183-2-4/24

 

Державна митна служба України


Про сертифiкацiю продукцiї

     У Держспоживстандартi розглянуто звернення Державної митної служби щодо сертифiкацiї продукцiї i в межах своїх повноважень роз'яснюємо.

     1. Щодо сертифiкацiї лiкарських засобiв.

     Закон України "Про державне регулювання iмпорту сiльськогосподарської продукцiї" встановлює порядок тарифного i нетарифного регулювання iмпорту сiльськогосподарської сировини та продуктiв її переробки 1-24 груп УКТ ЗЕД, а також деякi методи цiнової пiдтримки сiльськогосподарських товаровиробникiв України. Лiкарськi засоби, в т.ч. рослинного походження, не вiдносяться до сiльськогосподарської сировини та продуктiв їх переробки, пiдлягають державнiй реєстрацiї в Державному реєстрi лiкарських засобiв України, а отже не пiдпадають пiд дiю зазначеного Закону.

     Питання поводження з лiкарськими засобами, в т.ч. рослинного походження, а саме пов'язанi з їх виробництвом, контролем якостi, реєстрацiєю, ввезенням та реалiзацiєю регулюються Законом України "Про лiкарськi засоби" i здiйснюються пiд контролем Державної iнспекцiї з контролю якостi лiкарських засобiв МОЗ України.

     Тобто, лiкарськi засоби, якi за кодами УКТ ЗЕД пiдпадають пiд 1-24 групи та зареєстрованi в Державному реєстрi лiкарських засобiв України, супроводжувати сертифiкатами вiдповiдностi або свiдоцтвами про визнання вiдповiдностi, виданими в системi УкрСЕПРО, не потрiбно.

     2. Щодо сертифiкацiї харчових продуктiв та супутнiх матерiалiв.

     Основною ознакою продукцiї, яка включена до Перелiку продукцiї, що пiдлягає обов'язковiй сертифiкацiї в Українi, є її назва та нормативнi документи, на вiдповiднiсть яким ця продукцiя повинна сертифiкуватися. Коди УКТ ЗЕД мають довiдковий характер, оскiльки в загальному випадку кожний з них охоплює бiльш широкий спектр продукцiї, нiж вiдображає назва продукцiї.

     Що стосується необхiдностi сертифiкацiї супутнiх матерiалiв для харчових продуктiв повiдомляємо.

     Згiдно з статтею 15 Закону України "Про якiсть та безпеку харчових продуктiв i продовольчої сировини" пiдтвердження вiдповiдностi (сертифiкацiя) харчової продукцiї здiйснюється у порядку, встановленому законом.

     Таким законодавчим актом в даний час є Декрет Кабiнету Мiнiстрiв України "Про стандартизацiю i сертифiкацiю", згiдно з яким Держспоживстандарт затверджує Перелiк продукцiї, що пiдлягає обов'язковiй сертифiкацiї в Українi. Саме на Держспоживстандарт України Законом покладена функцiя визначення того, чи пiдлягає продукцiя обов'язковiй сертифiкацiї чи нi.

     На сьогоднi до Перелiку продукцiї, що пiдлягає обов'язковiй сертифiкацiї в Українi, включенi тiльки деякi види супутнiх матерiалiв, якi повиннi супроводжуватись сертифiкатом вiдповiдностi.

     Статтею 16 Закону України "Про якiсть та безпеку харчових продуктiв i продовольчої сировини" встановлено, що до продовольчої продукцiї, в т.ч. i супутнiх матерiалiв, якi ввозяться на територiю України, застосовуються вимоги щодо процедур контролю, експертиз, надання дозволiв аналогiчнi вимогам, що застосовуються до вiдповiдної продукцiї, виробленої в Українi. Ця норма повнiстю вiдповiдає Угодi про технiчнi бар'єри в торгiвлi та проголошеного Президентом України курсу щодо гармонiзацiї українського законодавства до мiжнародних вимог.

     3. Щодо надання органами з сертифiкацiї iнформацiї з питань сертифiкацiї.

     Згiдно з наданими Декретом Кабiнету Мiнiстрiв України "Про стандартизацiю i сертифiкацiю" повноваженнями Держспоживстандарт делегував територiальним центрам стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї право iнформацiйного забезпечення з питань сертифiкацiї. Отже територiальнi органи з сертифiкацiї мають право надавати iнформацiю суб'єктам господарювання та фiзичним особам з питань сертифiкацiї, стандартизацiї та метрологiї.

     Лист Держспоживстандарту вiд 19.02.2002 N 1-4/8-6318 заборонив органам з сертифiкацiї надавати листи (довiдки) щодо мети ввезення продукцiї, яка пiдлягає обов'язковiй сертифiкацiї в Українi, та пропозицiї пропуску такої продукцiї без сертифiката (свiдоцтва визнання) вiдповiдностi. Цей лист не забороняє органам з сертифiкацiї надавати пiдприємцям, органiзацiям, установам роз'яснення та iншу iнформацiю з питань сертифiкацiї, в т.ч. i щодо наявностi продукцiї у вищезазначеному Перелiку.

     Прошу наданi роз'яснення прийняти до керiвництва в роботi.

Перший заступник Голови I.Саєвич
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.