ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 07.10.2005 р. N 010/340-ЕП

 

Київськiй регiональнiй митницi


Про митне оформлення товарiв, що перемiщуються залiзничним транспортом

     Державною митною службою України опрацьовано лист ТОВ "Укрфiшком" вiд 07.09.2005 N 163 щодо митного оформлення товарiв в митний режим iмпорту за однiєю вантажною митною декларацiєю (далi - ВМД), що перемiщуються залiзничним транспортом. У зв'язку з цим повiдомляємо.

     Згiдно зi статтею 81 Митного кодексу України умови та порядок застосування форм декларування, перелiк вiдомостей, необхiдних для здiйснення митного контролю та митного оформлення, визначаються Кабiнетом Мiнiстрiв України, а порядок заповнення митних декларацiй та iнших документiв, що застосовуються пiд час митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, встановлюється спецiально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузi митної справи.

     Вiдповiдно до пункту 12 Положення про вантажну митну декларацiю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574 (iз змiнами й доповненнями), у випадках, що визначаються Держмитслужбою, може складатися одна ВМД на кiлька партiй товарiв.

     При цьому, пунктом 2 зазначеного Положення встановлено, що партiя товарiв - це товари, якi перемiщуються на адресу одного одержувача за одним перевiзним документом (транспортною накладною, коносаментом тощо).

     Разом з тим, пунктом 1.7 Порядку заповнення граф вантажної митної декларацiї вiдповiдно до митних режимiв, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 30.06.98 N 380 (iз змiнами й доповненнями) визначено, що одна ВМД на кiлька партiй може оформлюватися при декларуваннi однорiдних товарiв, що перевозяться залiзничним транспортом, якщо перевезення цих товарiв можна здiйснити за однiєю накладною.

     Враховуючи викладене, Держмитслужба вважає за можливе здiйснення митного оформлення риби мороженої, що перемiщується залiзничним транспортом в однiй механiчнiй секцiї, вiдповiдно до вимог вищезазначеного Порядку з урахуванням роз'яснень, наданих листами Держмитслужби вiд 04.05.98 N 10/1-913-ЕП та вiд 26.01.2004 N 11/2-10-753-ЕП, за однiєю ВМД.

Директор Департаменту декларування та митних режимiв В. П. Науменко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.