ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

23.12.05 N 11/4-15/16549-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про нарахування митного збору за перебування пiд митним контролем

     У Державну митну службу надходять запити вiд митних органiв щодо нарахування митного збору за перебування пiд митним контролем товарiв за перiод розгляду справ (крiм справ про порушення митних правил) судовими органами.

     На пiдставi п. 8.1 Порядку справляння митних зборiв, якi нараховуються за вантажною митною декларацiєю (далi - Порядок), затвердженого наказом Держмитслужби вiд 23.06.98 N 363 та зареєстрованого Мiнiстерством юстицiї 14.07.98 за N 443/2883, роз'яснюємо наступне.

     Вiдповiдно до статтi 85 Митного кодексу України вiд 12.12.91 N 1970-XII за перебування товарiв та iнших предметiв пiд митним контролем митницею з власника товарiв та iнших предметiв справляється збiр у порядку i розмiрах, що визначаються постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.01.97 N 65 "Про ставки митних зборiв".

     Разом з тим, згiдно з пiдпунктом 7.3.8 Порядку при нарахуваннi збору за перебування пiд митним контролем до строку перебування товарiв пiд митним контролем не включається строк дiї обставин, що не залежали вiд волi платника та об'єктивно спричинили затримку їх митного оформлення.

     Враховуючи вищезазначене, при обчисленнi строку перебування товарiв пiд митним контролем з метою нарахування зазначеного виду митного збору не включається перiод вiд початку розгляду справи судом до прийняття рiшення по справi, яке набрало законної сили, якщо таке рiшення прийнято на користь суб'єкта господарської дiяльностi.

Заступник Голови Служби О.П.Шейко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.