КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 28 лютого 2000 р. N 419


Про затвердження Порядку подання фiнансової звiтностi

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 жовтня 2000 року N 1543,
вiд 31 грудня 2004 року N 1777,
вiд 26 травня 2005 року N 384,
вiд 27 квiтня 2006 року N 601,
вiд 30 вересня 2009 року N 1047,
вiд 29 вересня 2010 року N 879,
вiд 20 квiтня 2011 року N 433,
вiд 7 вересня 2011 року N 968,
вiд 30 листопада 2011 року N 1223,
вiд 16 сiчня 2013 року N 29,
вiд 7 листопада 2013 року N 820,
вiд 29 грудня 2014 року N 718,
вiд 17 червня 2015 року N 419,
вiд 11 липня 2018 року N 547,
вiд 17 липня 2019 року N 625,
вiд 6 листопада 2019 року N 916

     Вiдповiдно до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок подання фiнансової звiтностi (додається).

     2. Надати Мiнiстерству фiнансiв, Державнiй казначейськiй службi та їх територiальним органам право у разi неподання мiнiстерствами, iншими центральними та мiсцевими органами виконавчої влади фiнансової звiтностi припиняти перерахування коштiв з бюджетiв та (або) оплату рахункiв з повiдомленням керiвникiв зазначених органiв.

(пункт 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.04.2006р. N 601, iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.04.2011р. N 433)

     3. Визнати такими, що втратили чиннiсть, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України згiдно з перелiком (додається).

Прем'єр-мiнiстр України В.ЮЩЕНКО

Iнд. 34

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 лютого 2000 р. N 419

ПОРЯДОК
подання фiнансової звiтностi

(У текстi Порядку слова "Державне казначейство" в усiх вiдмiнках замiнено словами "Державна казначейська служба" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 квiтня 2011 року N 433)

     1. Дiя цього Порядку поширюється на всiх юридичних осiб незалежно вiд органiзацiйно-правової форми господарювання i форми власностi, а також на представництва iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi (далi - пiдприємства), якi зобов'язанi вести бухгалтерський облiк та подавати фiнансову звiтнiсть згiдно iз законодавством.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.04.2006р. N 601)

     2. Фiнансова звiтнiсть подається органам, до сфери управлiння яких належать пiдприємства, трудовим колективам на їх вимогу, власникам (засновникам) вiдповiдно до установчих документiв, а також згiдно iз законодавством - iншим органам та користувачам, зокрема органам державної статистики.

     Фiнансова звiтнiсть та консолiдована фiнансова звiтнiсть складаються за нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку або мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi або нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку в державному секторi вiдповiдно до законодавства.

     Фiнансова звiтнiсть та консолiдована фiнансова звiтнiсть складаються за мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi публiчними акцiонерними товариствами, пiдприємствами - емiтентами цiнних паперiв, цiннi папери яких допущенi до торгiв на фондових бiржах або щодо цiнних паперiв яких здiйснено публiчну пропозицiю, банками, страховиками, кредитними спiлками, суб'єктами господарювання, якi провадять дiяльнiсть у видобувних галузях, пiдприємствами, якi вiдповiдно до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" належать до великих пiдприємств, а також пiдприємствами, якi провадять господарську дiяльнiсть за такими видами:

(абзац третiй пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.07.2019р. N 625)

     надання фiнансових послуг, крiм страхування та пенсiйного забезпечення (роздiл 64 КВЕД ДК 009:2010);

     недержавне пенсiйне забезпечення (група 65.3 КВЕД ДК 009:2010);

     допомiжна дiяльнiсть у сферах фiнансових послуг i страхування (роздiл 66 КВЕД ДК 009:2010), за винятком допомiжної дiяльностi у сферi страхування та пенсiйного забезпечення (група 66.2 КВЕД ДК 009:2010).

     Фiнансова звiтнiсть та консолiдована фiнансова звiтнiсть, складена на основi таксономiї фiнансової звiтностi за мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi в єдиному електронному форматi, визначеному Мiнфiном, подається до центру збору фiнансової звiтностi, операцiйне управлiння яким здiйснюється НКЦПФР, з метою забезпечення доступу органiв державної влади, iнших органiв та користувачiв до поданої пiдприємствами фiнансової звiтностi та консолiдованої фiнансової звiтностi.

(абзац сьомий пункту 2 набирає чинностi з 01.01.2019р. згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

     Пiдприємства (крiм бюджетних установ, мiкропiдприємств та малих пiдприємств) подають разом з рiчною фiнансовою звiтнiстю звiт про управлiння. У разi подання пiдприємством консолiдованої фiнансової звiтностi подається консолiдований звiт про управлiння. Середнi пiдприємства мають право не вiдображати у звiтi про управлiння нефiнансову iнформацiю.

     Пiдприємства, що здiйснюють заготiвлю деревини i при цьому становлять суспiльний iнтерес, подають разом з рiчною фiнансовою звiтнiстю звiт про платежi на користь держави. У разi подання пiдприємством консолiдованої фiнансової звiтностi подається консолiдований звiт про платежi на користь держави.

(абзац дев'ятий пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.07.2019р. N 625)

     Суб'єкти господарювання, якi провадять дiяльнiсть у видобувних галузях, звiт про платежi на користь держави подають вiдповiдно до Закону України "Про забезпечення прозоростi у видобувних галузях".

(пункт 2 доповнено новим абзацом десятим згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.07.2019р. N 625, у зв'язку з цим абзаци десятий - вiсiмнадцятий вважати вiдповiдно абзацами одинадцятим - дев'ятнадцятим)

     Банки подають фiнансову звiтнiсть, консолiдовану фiнансову звiтнiсть, звiт про управлiння та консолiдований звiт про управлiння Нацiональному банку в установленому ним порядку.

     Розпорядники коштiв державного бюджету та фонди загальнообов'язкового державного соцiального i пенсiйного страхування подають фiнансову звiтнiсть органам Казначейства, складену згiдно з нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку в державному секторi, за формами, встановленими Мiнфiном.

     Розпорядники коштiв мiсцевих бюджетiв подають фiнансову звiтнiсть органам Казначейства та мiсцевим фiнансовим органам, складену згiдно з нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку в державному секторi, за формами, встановленими Мiнфiном.

     Платники податку на прибуток у визначених законом випадках подають органам доходiв i зборiв у порядку, передбаченому Податковим кодексом України для подання податкової декларацiї, промiжну (I квартал, перше пiврiччя, дев'ять мiсяцiв) та рiчну фiнансову звiтнiсть.

     Пiдприємства, якi складають фiнансову звiтнiсть та консолiдовану фiнансову звiтнiсть за нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку або нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку в державному секторi, складають промiжну фiнансову звiтнiсть, яка охоплює вiдповiдний перiод (I квартал, перше пiврiччя, дев'ять мiсяцiв), наростаючим пiдсумком з початку звiтного року у складi балансу та звiту про фiнансовi результати.

     Пiдприємства, якi вiдповiдно до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" належать до мiкропiдприємств, непiдприємницькi товариства (крiм тих, що зобов'язанi складати фiнансову звiтнiсть за мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi) та пiдприємства, якi ведуть спрощений бухгалтерський облiк доходiв та витрат вiдповiдно до податкового законодавства, подають вiдповiдним органам скорочену за показниками рiчну фiнансову звiтнiсть у складi балансу i звiту про фiнансовi результати.

(абзац шiстнадцятий пункту 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.07.2019р. N 625)

     У разi коли органiзацiя дiяльностi органiв державної статистики, органiв Казначейства та iнших органiв, до яких подається фiнансова звiтнiсть, припинена (порушена) у зв'язку з тимчасовою окупацiєю територiї у Донецькiй та Луганськiй областях, Автономнiй Республiцi Крим та м. Севастополi та/або проведенням антитерористичної операцiї або здiйсненням заходiв iз забезпечення нацiональної безпеки i оборони, вiдсiчi i стримування збройної агресiї Росiйської Федерацiї у Донецькiй та Луганськiй областях, пiдприємства, мiсцезнаходженням яких є така територiя, подають фiнансову звiтнiсть пiсля вiдновлення звичайної дiяльностi зазначених органiв або вiдповiдним органам в населених пунктах, на територiї яких такi органи здiйснюють повноваження в повному обсязi.

(абзац сiмнадцятий пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.07.2019р. N 625)

     Рiчна фiнансова звiтнiсть та рiчна консолiдована фiнансова звiтнiсть разом з вiдповiдними аудиторськими звiтами, звiт про управлiння, консолiдований звiт про управлiння, звiт про платежi на користь держави та консолiдований звiт про платежi на користь держави, складення яких передбачено законодавством, повиннi бути оприлюдненi на веб-сторiнцi або веб-сайтi пiдприємства (у повному обсязi) та в iнший спосiб у випадках, визначених законодавством, у форматi, який виключає можливiсть внесення змiн до фiнансової звiтностi iншими користувачами, та в єдиному електронному форматi, визначеному Мiнфiном, на основi таксономiї фiнансової звiтностi за мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi.

(абзац вiсiмнадцятий пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.07.2019р. N 625)

     Пiдприємства можуть подавати уточнену фiнансову звiтнiсть та уточнену консолiдовану фiнансову звiтнiсть на замiну ранiше поданої фiнансової звiтностi та консолiдованої фiнансової звiтностi за результатами проведення аудиторської перевiрки з метою виправлення самостiйно виявлених помилок або з iнших причин. Подання та оприлюднення уточненої фiнансової звiтностi та уточненої консолiдованої фiнансової звiтностi здiйснюються у такому самому порядку, як i фiнансової звiтностi та консолiдованої фiнансової звiтностi, що уточнюються.

(пункт 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 31.12.2004р. N 1777, вiд 26.05.2005р. N 384, вiд 27.04.2006р. N 601, вiд 29.09.2010р. N 879, вiд 20.04.2011р. N 433, вiд 07.09.2011р. N 968, вiд 30.11.2011р. N 1223, вiд 16.01.2013р. N 29, вiд 07.11.2013р. N 820, вiд 29.12.2014р. N 718, вiд 17.06.2015р. N 419, у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

     3. Термiни подання пiдприємствами фiнансової звiтностi в межах, визначених пунктами 5 - 11 цього Порядку, встановлює мiнiстерство або iнший орган виконавчої влади, до сфери управлiння якого належать пiдприємства, або органи мiсцевого самоврядування, якi здiйснюють управлiння майном пiдприємств комунальної власностi.

     4. Датою подання фiнансової звiтностi для пiдприємства вважається день фактичної її передачi за належнiстю, а у разi надсилання її поштою - дата одержання адресатом звiтностi, зазначена на штемпелi пiдприємства зв'язку, що обслуговує адресата.

     Датою подання фiнансової звiтностi в єдиному електронному форматi вважається дата одержання електронного повiдомлення про одержання центром збору фiнансової звiтностi такої фiнансової звiтностi.

(пункт 4 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

     Датою подання фiнансової звiтностi в електронному форматi для розпорядникiв бюджетних коштiв та фондiв загальнообов'язкового державного соцiального i пенсiйного страхування вважається дата одержання повiдомлення вiд Казначейства (органу Казначейства) про подання звiтностi.

(пункт 4 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

     5. Промiжна фiнансова звiтнiсть (I квартал, перше пiврiччя, дев'ять мiсяцiв), крiм консолiдованої, подається пiдприємствами органам, зазначеним у пунктi 2 (крiм органiв Казначейства), не пiзнiше 25 числа мiсяця, що настає за звiтним кварталом, а рiчна - не пiзнiше 28 лютого наступного за звiтним року.

(пункт 5 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.04.2011р. N 433, вiд 07.11.2013р. N 820, вiд 11.07.2018р. N 547)

     Промiжна (I квартал, перше пiврiччя, дев'ять мiсяцiв) або рiчна фiнансова звiтнiсть подається пiдприємствами органам доходiв i зборiв у строки, передбаченi для подання декларацiї з податку на прибуток пiдприємств.

(пункт 5 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.04.2011р. N 433, абзац другий пункту 5 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

     6. Промiжна (I квартал, перше пiврiччя, дев'ять мiсяцiв) звiтнiсть подається розпорядниками коштiв державного i мiсцевих бюджетiв до органiв Казначейства не пiзнiше нiж 15 числа мiсяця, що настає за звiтним кварталом, а рiчна фiнансова звiтнiсть - не пiзнiше нiж 22 сiчня року, що настає за звiтним роком.

(абзац перший пункту 6 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.01.2013р. N 29, iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

     Промiжна фiнансова звiтнiсть (I квартал, перше пiврiччя, дев'ять мiсяцiв) подається органами фондiв загальнообов'язкового державного соцiального i пенсiйного страхування не пiзнiше нiж 10 числа другого мiсяця, що настає за звiтним кварталом, а рiчна фiнансова звiтнiсть - не пiзнiше нiж 15 березня року, що настає за звiтним роком.

(пункт 6 доповнено новим абзацом другим згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547, у зв'язку з цим абзаци другий - четвертий вважати вiдповiдно абзацами третiм - п'ятим)

     Розпорядники коштiв державного, мiсцевих бюджетiв та органи фондiв загальнообов'язкового державного соцiального i пенсiйного страхування подають промiжну (I квартал, перше пiврiччя, дев'ять мiсяцiв) та рiчну фiнансову звiтнiсть за встановленими графiками органам Казначейства за мiсцем обслуговування.

(абзац третiй пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.01.2013р. N 29, вiд 11.07.2018р. N 547)

     Фiнансова звiтнiсть розпорядниками коштiв державного i мiсцевих бюджетiв подається розпорядникам вищого рiвня з вiдмiткою органiв Казначейства про її вiдповiднiсть даним облiку про виконання бюджетiв.

(абзац четвертий пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.01.2013р. N 29)
(пункт 6 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.04.2006р. N 601)

     Розпорядники бюджетних коштiв, якi з дати початку тимчасової окупацiї мали мiсцезнаходження на територiї Автономної Республiки Крим та м. Севастополя, на тимчасово окупованiй територiї у Донецькiй та Луганськiй областях, територiї проведення антитерористичної операцiї та/або здiйснення заходiв iз забезпечення нацiональної безпеки i оборони, вiдсiчi i стримування збройної агресiї Росiйської Федерацiї у Донецькiй та Луганськiй областях, можуть подавати фiнансову звiтнiсть розпорядникам вищого рiвня без вiдмiтки органiв Казначейства про її вiдповiднiсть даним облiку про виконання бюджетiв.

(пункт 6 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.12.2014р. N 718, абзац п'ятий пункту 6 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.07.2019р. N 625)

     7. Головнi розпорядники коштiв державного бюджету та фонди загальнообов'язкового державного соцiального i пенсiйного страхування подають промiжну (I квартал, перше пiврiччя, дев'ять мiсяцiв) консолiдовану та рiчну консолiдовану фiнансову звiтнiсть Казначейству за встановленим ним графiком та Рахунковiй палатi.

(абзац перший пункту 7 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.10.2000р. N 1543, у редакцiї постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.04.2006р. N 601, вiд 16.01.2013р. N 29, iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

     Головнi розпорядники коштiв мiсцевих бюджетiв подають консолiдовану фiнансову звiтнiсть органам Казначейства та вiдповiдним мiсцевим органам виконавчої влади щокварталу не пiзнiше 25 числа мiсяця, що настає за звiтним кварталом, та щороку не пiзнiше 25 лютого наступного за звiтним року.

(абзац другий пункту 7 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

     8. Мiнiстерства, iншi центральнi органи виконавчої влади, до сфери управлiння яких належать суб'єкти господарювання державного сектору економiки, крiм власної звiтностi, подають консолiдовану фiнансову звiтнiсть щодо пiдприємств, якi належать до сфери їх управлiння, Мiнекономiки i Мiнфiну щокварталу не пiзнiше 45 днiв пiсля закiнчення звiтного кварталу та щороку не пiзнiше 15 квiтня наступного за звiтним року.

(абзац перший пункту 8 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.06.2015р. N 419, у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547, iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.11.2019р. N 916)

     Укркоопспiлка подає Мiнфiну та Мiнекономiки консолiдовану фiнансову звiтнiсть щодо споживчих товариств, їх спiлок та всiх утворених ними пiдприємств у термiни, передбаченi абзацом першим цього пункту.

(абзац другий пункту 8 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.06.2015р. N 419, вiд 11.07.2018р. N 547, вiд 06.11.2019р. N 916)

     Об'єднання пiдприємств, утворенi на добровiльних засадах, подають власну та консолiдовану фiнансову звiтнiсть, якщо це передбачено установчими документами, в порядку, визначеному абзацом першим цього пункту.

(абзац третiй пункту 8 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

     Об'єднання пiдприємств, утворенi за рiшенням Кабiнету Мiнiстрiв України або центрального органу виконавчої влади, який здiйснює управлiння майном пiдприємств, подають крiм власної консолiдовану фiнансову звiтнiсть вiдповiдно Мiнфiну та Мiнекономiки або вiдповiдному центральному органу виконавчої влади.

(абзац четвертий пункту 8 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.06.2015р. N 419, у вiд 11.07.2018р. N 547, вiд 06.11.2019р. N 916)

     9. Органи, якi здiйснюють управлiння майном суб'єктiв господарювання комунального сектору економiки, крiм власної звiтностi, подають консолiдовану фiнансову звiтнiсть щодо пiдприємств, якi належать до сфери їх управлiння, вiдповiдним мiсцевим органам виконавчої влади щокварталу не пiзнiше 30 днiв пiсля закiнчення звiтного кварталу та щороку не пiзнiше 10 березня наступного за звiтним року.

(пункт 9 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

     10. У разi коли дата подання звiтностi випадає на неробочий день, термiн подання переноситься на перший пiсля вихiдного робочий день.

     11. Пiдприємства, що мають дочiрнi пiдприємства, крiм фiнансових звiтiв про власнi господарськi операцiї, подають консолiдовану фiнансову звiтнiсть власникам (засновникам), до центру збору фiнансової звiтностi та iншим користувачам не пiзнiше 45 днiв пiсля закiнчення звiтного кварталу та не пiзнiше строкiв, передбачених законодавством для оприлюднення рiчної консолiдованої фiнансової звiтностi.

     Пiдприємства, якi переходять на складення фiнансової звiтностi та консолiдованої фiнансової звiтностi за мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi, надсилають листом вiдповiдну iнформацiю органам державної статистики у передбаченi для подання такої звiтностi строки.

(пункт 11 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30.11.2011р. N 1223, у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

     12. Перед складанням рiчної фiнансової звiтностi обов'язкове проведення iнвентаризацiї активiв та зобов'язань пiдприємства.

     Проведення iнвентаризацiї також обов'язкове у разi:

     передачi/повернення майна державного пiдприємства в оренду / з оренди, приватизацiї майна державного пiдприємства, перетворення державного пiдприємства в акцiонерне товариство;

(абзац третiй пункту 12 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

     вiдчуження майна, що передано казенним пiдприємствам, державним комерцiйним пiдприємствам (їх об'єднанням), установам та органiзацiям, майна, переданого Нацiональнiй академiї наук та галузевим академiям наук у безстрокове безоплатне користування;

(пункт 12 доповнено новим абзацом четвертим згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547, у зв'язку з цим абзаци четвертий - дванадцятий вважати вiдповiдно абзацами п'ятим - тринадцятим)

     змiни матерiально вiдповiдальних осiб (на день приймання-передачi справ);

     встановлення фактiв крадiжок або зловживань, зiпсуття цiнностей, а також за приписом судово-слiдчих органiв;

     пожежi, стихiйного лиха або техногенної аварiї;

     у разi переходу на складення фiнансової звiтностi за мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi (на дату такого переходу);

(пункт 12 доповнено новим абзацом восьмим згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547, у зв'язку з цим абзаци восьмий - тринадцятий вважати вiдповiдно абзацами дев'ятим - чотирнадцятим)

     лiквiдацiї пiдприємства, а також в iнших випадках, передбачених законодавством.

     Пiдприємства, якi з дати початку тимчасової окупацiї мали мiсцезнаходження на територiї Автономної Республiки Крим та м. Севастополя, на тимчасово окупованiй територiї у Донецькiй та Луганськiй областях, територiї проведення антитерористичної операцiї та/або здiйснення заходiв iз забезпечення нацiональної безпеки i оборони, вiдсiчi i стримування збройної агресiї Росiйської Федерацiї у Донецькiй та Луганськiй областях, або структурнi пiдроздiли (вiдокремлене майно) яких розташованi на таких територiях, проводять iнвентаризацiю у разi можливостi безпечного та безперешкодного доступу уповноважених осiб до активiв, первинних документiв i регiстрiв бухгалтерського облiку, в яких вiдображенi зобов'язання та власний капiтал пiдприємств.

(пункт 12 доповнено новим абзацом десятим згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.12.2014р. N 718, абзац десятий пункту 12 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.07.2019р. N 625)

     У рiчнiй фiнансовiй звiтностi iнформацiя про активи, до яких неможливо забезпечити безпечний та безперешкодний доступ, та зобов'язання i власний капiтал, якi не можуть бути документально пiдтвердженi у зв'язку з вiдсутнiстю доступу до вiдповiдних первинних документiв та регiстрiв бухгалтерського облiку, вiдображається за даними бухгалтерського облiку.

(пункт 12 доповнено новим абзацом одинадцятим згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.12.2014р. N 718)

     Зазначенi пiдприємства зобов'язанi провести iнвентаризацiю станом на перше число мiсяця, що настає за мiсяцем, в якому з'явилася можливiсть доступу до активiв, первинних документiв i регiстрiв бухгалтерського облiку, та вiдобразити результати iнвентаризацiї у бухгалтерському облiку вiдповiдного звiтного перiоду.

(пункт 12 доповнено новим абзацом дванадцятим згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.12.2014р. N 718, у зв'язку з цим абзаци десятий i одинадцятий вважати вiдповiдно абзацами тринадцятим i чотирнадцятим)

     Порядок проведення iнвентаризацiї та врегулювання розбiжностей щодо фактичної наявностi активiв та зобов'язань з даними бухгалтерського облiку визначається Мiнфiном.

     Порядок та строки проведення iнвентаризацiї бiблiотечних фондiв визначаються Мiнфiном та Мiнкультури.

(пункт 12 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30.09.2009р. N 1047, абзац чотирнадцятий пункту 12 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

 

Додаток
до Порядку

ДОВIДКА
про згоду надання даних з фiнансової звiтностi пiдприємства органам державної влади

Додаток виключено

(Порядок доповнено додатком згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.05.2005р. N 384, додаток виключено згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2018р. N 547)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 лютого 2000 р. N 419

ПЕРЕЛIК
постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, що втратили чиннiсть

     1. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 квiтня 1993 р. N 250 "Про затвердження Положення про органiзацiю бухгалтерського облiку i звiтностi в Українi" (ЗП України, 1993 р., N 9, ст. 186).

     2. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 липня 1993 р. N 509 "Про внесення змiн i доповнень до Положення про органiзацiю бухгалтерського облiку i звiтностi в Українi" (ЗП України, 1993 р., N 11, ст. 251).

     3. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 вересня 1993 р. N 804 "Про внесення змiн до Положення про органiзацiю бухгалтерського облiку i звiтностi в Українi" (ЗП України, 1994 р., N 2, ст. 45).

     4. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 березня 1994 р. N 175 "Про внесення змiн i доповнень до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 квiтня 1993 р. N 250 i вiд 19 вересня 1993 р. N 764" (ЗП України, 1994 р., N 7, ст. 176).

     5. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 квiтня 1995 р. N 307 "Про внесення змiн i доповнень до Положення про органiзацiю бухгалтерського облiку i звiтностi в Українi" (ЗП України, 1995 р., N 7, ст. 178).

     6. Пункт 1 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14 серпня 1996 р. N 951 "Про внесення змiн до Положення про органiзацiю бухгалтерського облiку i звiтностi в Українi" (ЗП України, 1996 р., N 16, ст. 449).

     7. Пункт 2 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11 серпня 1997 р. N 869 "Про списання курсових рiзниць за операцiями в iноземнiй валютi та внесення змiн i доповнень до Положення про органiзацiю бухгалтерського облiку i звiтностi в Українi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 квiтня 1993 р. N 250" (Офiцiйний вiсник України, 1997 р., число 33, с. 31).

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.