КАБIНЕТ МIНIСТIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 13 березня 2006 р. N 275


Питання використання у 2006 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв для компенсацiї додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий

     Вiдповiдно до статтi 27 Закону України "Про Державний бюджет України на 2006 рiк" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок використання у 2006 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв для компенсацiї додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий, що додається.

     2. Установити, що компенсацiя не вiдшкодованих виробникам лiкарських засобiв - суб'єктам пiдприємницької дiяльностi станом на 1 сiчня 2006 р. додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий, отриманий та використаний зазначеними виробниками, здiйснюється вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 травня 2005 р. N 403 "Про затвердження Порядку використання у 2005 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв на компенсацiю додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий" (Офiцiйний вiсник України, 2005 р., N 22, ст. 1217).

     3. Державнiй податковiй адмiнiстрацiї та Мiнiстерству охорони здоров'я забезпечити здiйснення контролю за цiльовим використанням спирту етилового, що застосовується для виробництва лiкарських засобiв, у встановленому ними порядку.

Прем'єр-мiнiстр України Ю.ЄХАНУРОВ

Iнд. 28

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 13 березня 2006 р. N 275

ПОРЯДОК
використання у 2006 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв для компенсацiї додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий

     1. Цей Порядок визначає механiзм використання у 2006 роцi коштiв державного бюджету, якi видiляються виробникам лiкарських засобiв для компенсацiї додаткових витрат, пов'язаних iз змiною ставки акцизного збору на спирт етиловий, що використовується для виробництва лiкарських засобiв (крiм лiкарських засобiв у виглядi бальзамiв та елiксирiв), якi реалiзуються у флаконах з медичного скла об'ємом не бiльш як 100 куб. сантиметрiв, за перелiком згiдно з додатком.

     2. У цьому Порядку термiни вживаються в такому значеннi:

     виробники лiкарських засобiв - суб'єкти господарювання, якi отримали лiцензiю на виробництво лiкарських засобiв;

     гарантiя банку - спосiб забезпечення виконання зобов'язань виробника лiкарських засобiв, вiдповiдно до якого банк-гарант бере на себе грошове зобов'язання такого виробника, оформлене в письмовiй формi, перед виробником спирту етилового сплатити суму акцизного збору за спирт етиловий, що використовується для виробництва лiкарських засобiв, без урахування вiдсоткiв за вiдстрочення податкового зобов'язання до 90 календарних днiв;

     додатковi витрати - сума акцизного збору, що пiдлягає сплатi виробником лiкарських засобiв виробнику спирту етилового, за спирт, отриманий вiд його виробника та використаний для виробництва лiкарських засобiв, обчислена за ставкою згiдно iз статтею 1 Закону України "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольнi напої";

     компенсацiя - вiдшкодування з державного бюджету додаткових витрат.

     3. Дозвiл на вiдпуск спирту етилового з акцизного складу видається його виробнику представником органу державної податкової служби на складi за умови сплати виробником лiкарських засобiв вартостi спирту вiдповiдно до укладеного договору. При цьому виробник лiкарських засобiв надає виробнику спирту етилового гарантiю банку на суму додаткових витрат, а орган державної податкової служби за мiсцем реєстрацiї виробника спирту надає йому в установленому порядку вiдстрочку у сплатi акцизного збору на перiод до 90 календарних днiв пiсля вiдвантаження спирту виробнику лiкарських засобiв.

     Виробник лiкарських засобiв може не надавати виробнику спирту етилового гарантiю банку за умови сплати у повному обсязi вартостi спирту етилового його виробнику вiдповiдно до укладеного договору з урахуванням суми додаткових витрат. У такому разi виробник лiкарських засобiв видає органу державної податкової служби за мiсцем своєї реєстрацiї як платника податкiв платiжне доручення з вiдмiткою банку про перерахування на рахунок виробника спирту етилового у повному обсязi вартостi спирту етилового разом iз сумою додаткових витрат.

     4. Додатковi витрати виробникiв лiкарських засобiв пiдлягають компенсацiї без врахування вiдсоткiв за вiдстрочення податкового зобов'язання в межах бюджетних асигнувань за бюджетною програмою КПКВК 2301480.

     5. Компенсацiя виробникам лiкарських засобiв здiйснюється за умови:

     укладення договору мiж продавцем спирту етилового та виробником лiкарських засобiв, в якому передбачаються зобов'язання виробника лiкарських засобiв перед виробником спирту сплатити вiдсотки за вiдстрочення податкового зобов'язання та надати гарантiю банку iз сплати суми додаткових витрат або сплатити вартiсть спирту етилового з урахуванням суми додаткових витрат;

     перерахування виробником лiкарських засобiв на рахунок виробника спирту етилового у повному обсязi вартостi отриманого спирту виходячи з його обсягу з урахуванням суми додаткових витрат;

     визначення вiдпускної цiни лiкарського засобу без включення до неї додаткових витрат виробника;

     подання виробником лiкарських засобiв розпоряднику бюджетних коштiв одного примiрника довiдки органу державної податкової служби за мiсцем реєстрацiї цього виробника про цiльове використання спирту етилового i визначення вiдпускної цiни лiкарського засобу з дотриманням установлених вимог. Другий примiрник довiдки залишається у виробника лiкарських засобiв.

     Форма зазначеної довiдки та порядок її видачi затверджується Державною податковою адмiнiстрацiєю.

     6. Виробник лiкарських засобiв складає розрахунок додаткових витрат та звiт про обсяги виробництва лiкарських засобiв з використанням отриманого спирту етилового вiдповiдно до норм, затверджених в установленому порядку, за формами, що затверджуються МОЗ за погодженням з Мiнфiном.

     Зазначенi розрахунок i звiт складаються у двох примiрниках, засвiдчуються пiдписами керiвника та головного бухгалтера виробника лiкарських засобiв, що скрiплюються печатками. Один примiрник розрахунку i звiту подається розпоряднику бюджетних коштiв, другий - залишається у виробника лiкарських засобiв.

     Розпорядник бюджетних коштiв на пiдставi зазначених документiв складає та подає Державному казначейству платiжне доручення на перерахування суми компенсацiї виробнику лiкарських засобiв.

     7. Державне казначейство пiсля одержання платiжного доручення перераховує кошти на вiдповiдний рахунок виробника лiкарських засобiв у встановленому порядку та в межах бюджетних асигнувань.

 

Додаток
до Порядку

ПЕРЕЛIК
лiкарських засобiв, для виробництва яких використовується спирт етиловий

L-лiзину есцинат

Авiсан

АД-М-анатоксин (анатоксин дифтерiйний очищений адсорбований iз зменшеним вмiстом антигенiв рiдкий)

АДП-М-анатоксин (анатоксин дифтерiйноправцевий очищений адсорбований iз зменшеним вмiстом антигенiв рiдкий)

Алором лiнiмент

Алтейка

Алтемiкс

Алтея трави екстракт

Альбумiн

Альтан

Амброксол

Амiзон

Амiксин

Амiналон

Амiнокапронова кислота

Антиген рикетсiйний Провачека з кишкiвникiв заражених вошей для дiагностики висипного тифу в реакцiї непрямої гемаглютинацiї, рiдкий

Антифунгiн

АП-анатоксин

Аралiї настойка

Аргiнiну глутамат

Арнiки настойка

Аспарагiнова кислота

Аспаркам

АТФ-Лонг

Аурисан

Ацелiзин

Барбовал

Бекарбон

Белалгiн

Беластезин

Бензилпенiцилiн

Бензогексонiй

Бiоспорин

Бiсакодил

Бiфiдумбактерин сухий

Бiфонал

Борна кислота

Брильянтовий зелений

Бромкамфора

Вакцина кашлюково-дифтерiйно-правцева адсорбована, рiдка (АКДП-вакцина)

Валерiани настойка

Валокормiд

Вовчуга настойка

Гастропiн

Гентаксан

Гiдазепам

Глiбенкламiд

Глоду настойка

Глутамiнова кислота

Глутаргiн

Глутарсол

Глюкоза

Грицикiв екстракт рiдкий

Горiха грецького настойка

Дезоксирибонуклеїнова кислота (ДНК) iз селезiнок молодняку великої рогатої худоби або селезiнки свиней

Дiагностикум рикетсiйний Провачека з кишкiвникiв заражених вошей для дiагностики висипного тифу в реакцiї аглютинацiї, рiдкий

Дiазолiн

Дибазол

Дигоксин

Диклокаїн

Доксорубiцин гiдрохлорид

Диклофенак

Евкалiпта настойка

Евказолiн

Екстракт елеутерококу рiдкий

Екстракт валерiани

Екстракт звiробою сухий

Екстракт ехiнацеї рiдкий

Екстракт водяного перцю рiдкий

Екстракт каштану кiнського сухий

Екстракт ромашки рiдкий

Екстракт перцю стручкового густий

Екстракт хлорофiлiпту

Екстракт хвоща польового сухий

Еналаприл

Екстракт шоломницi байкальської

Епадол

Енкад

Ергометрина малеат

Епiрубiцин гiдрохлорид

Етиловий ефiр альфа-бромiзовалерiанової кислоти

Ескувiт

Ехiнал

Еуфiлiн

Женьшеню настойка

Ехiнацеї настойка

Залiза сахарат - залiзне вино

Жовч медична консервована

Iзодибут

Зеленiна краплi

Iмуно-тон

Iмуноглобулiн

Iнгалiпт-H

Iнгалiпт

Iндометацин

Iнтерферон

Iнсулiн свинячий сирий

Йоду розчин спиртовий

Календули мазь

Календули настойка

Кальцiю глюконат

Кальцiю хлорид

Кальцiю цитрат

Капсиол

Карбамазепiн

Кардiфен

Каротолiн

Кверцетин

Кетотифен

Клiмапiн

Клотримазол

Кокарбоксилази гiдрохлорид

Конвалiї настойка

Конвалiйно-валерiановi краплi

Корвалдин

Корвалол

Корглiкон

Кратал

Кров, плазма, компоненти кровi

Ксилометазол

Лактобактерин

Левомiцетин

Лiдаза

Лiксон

Лiнетол

Лiолiв

Лiпiн

Лiподокс

Меновазин

Манiт

Мiкроцид

Метиленовий синiй

Мукалтин

Мiрiстамiд

Муколiтiн

Мукалiтан

М'яти перцевої настойка

Муколiтiн-плюс

Настойка пiвонiї

Настойка насiння лимонника

Натрiю хлорид

Натрiю оксибутират

Нашатирно-анiсовi краплi

Нафтизин

Нiтроглiцерин

Неогемодез

Новоiнгалiпт

Новобор

Но-X-ша

Новокаїн

Окситоцин

Оксипрогестерону капронат

Панкреатин

Ортофен

Парацетамол

Пантокрин

Пектусин

Паста Розенталя

Перцево-камфорний лiнiмент

Пертусин

Пiновiт

Перцю стручкового настойка

Пiразинамiд

Пiрацетам

Пiфламiн

Плантаглюцид

Подорожника сiк

Полину настойка

Препарати кровi

Проалор

Прогестерон

Прополiсу настойка

Пропосол

Пропосол-H

Протефлазiд

Пустирника настойка

Ранiтидин

Рекутан

Реополiглюкiн

Рибоксин

Розчин фурацилiна спиртовий

Розчин ментолу в ментиловому ефiрi iзовалерiанової кислоти

Ротокан

Салiцилова кислота

Сальвiн

Седавiт

Седофлор

Сибазон

Силiбор

Сироватка протиправцева коняча очищена концентрована рiдка

Солодки корiнь

Софори японської настойка

Спирт камфорний

Спирт мурашиний

Строфантин Г

Сумiш для iнгаляцiй

Тестостерону пропiонат

Тамоксифен

Трамадолу гiдрохлорид

Тимоген

Уролесан

Ундецин

Фармадипiн

Фамотидин

Фармазолiн

Фармадол

Ф-гель

Фармасулiн

Фiтобене

Фенольний гiдрофобний препарат прополiсу

Фiтолiт

Фiтодент

Фiтосед

Фiтолiзин

Фламiн

Фладекс

Формiдрон

Флуренiзид

Хлорофiлiпт

Фукорцин

Ципрофлоксацин

Церулоплазмiн

Шлунковi краплi

Цитраль

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.