КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 27 жовтня 2001 р. N 1450


Про затвердження Положення про порядок розроблення, виготовлення, реалiзацiї та придбання спецiальних технiчних засобiв для зняття iнформацiї з каналiв зв'язку, iнших засобiв негласного отримання iнформацiї

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 25 травня 2006 року N 726,
вiд 20 жовтня 2011 року N 1109,
вiд 2 березня 2016 року N 257,
вiд 13 липня 2016 року N 437,
вiд 26 квiтня 2017 року N 294

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Положення про порядок розроблення, виготовлення, реалiзацiї та придбання спецiальних технiчних засобiв для зняття iнформацiї з каналiв зв'язку, iнших засобiв негласного отримання iнформацiї (додається).

Прем'єр-мiнiстр України А.КIНАХ

Iнд. 29

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 жовтня 2001 р. N 1450

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок розроблення, виготовлення, реалiзацiї та придбання спецiальних технiчних засобiв для зняття iнформацiї з каналiв зв'язку, iнших засобiв негласного отримання iнформацiї

     1. Це Положення розроблено з метою впорядкування та координацiї дiяльностi органiв виконавчої влади з питань розроблення, виготовлення, реалiзацiї та придбання спецiальних технiчних засобiв для зняття iнформацiї з каналiв зв'язку, iнших засобiв негласного отримання iнформацiї (далi - СТЗ) та забезпечення державного контролю у цiй сферi.

     2. Замовниками розроблення, виготовлення та придбання СТЗ можуть бути центральнi органи виконавчої влади, розвiдувальнi органи, пiдроздiли яких провадять оперативно-розшукову дiяльнiсть (далi - державнi замовники), мiжнароднi правоохороннi органiзацiї, спецiальнi служби та правоохороннi органи iноземних держав (далi - iноземнi замовники).

(пункт 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.05.2006р. N 726)

     3. Державними замовниками розроблення, виготовлення та придбання СТЗ можуть бути: СБУ, розвiдувальнi органи, Нацiональна полiцiя, Нацiональне антикорупцiйне бюро, Державна податкова адмiнiстрацiя, Держкомкордон, Управлiння державної охорони, Мiн'юст, а також Мiноборони в межах, визначених законодавством.

(пункт 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.05.2006р. N 726, вiд 20.10.2011р. N 1109, вiд 02.03.2016р. N 257, вiд 13.07.2016р. N 437, вiд 26.04.2017р. N 294)

     4. Виконавцями, а у разi потреби спiввиконавцями замовлення з розроблення та виготовлення СТЗ можуть бути науковi органiзацiї, пiдприємства, iншi суб'єкти господарювання незалежно вiд форми власностi, що мають вiдповiднi лiцензiї, а також суб'єкти господарювання iноземних держав та безпосередньо державнi замовники.

     5. Придбання державними замовниками СТЗ серiйного виробництва чи зразкiв дослiдних партiй вiтчизняних та iноземних виконавцiв здiйснюється на конкурсних засадах в порядку, встановленому Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     6. Розроблення та виготовлення нових або модернiзацiя iснуючих зразкiв СТЗ здiйснюється виконавцями, а у разi потреби спiввиконавцями, визначеними державними замовниками у порядку, встановленому Кабiнетом Мiнiстрiв України, шляхом проведення науково-дослiдних та дослiдно-конструкторських робiт.

     7. Розроблення, виготовлення та реалiзацiя СТЗ здiйснюється виключно для задоволення потреб державних та iноземних замовникiв.

     8. Iноземнi замовники отримують виробленi в Українi СТЗ вiдповiдно до зовнiшньоекономiчних контрактiв з урахуванням вимог законодавства про охорону державної таємницi за наявностi дозволу Державної служби експортного контролю, виданого в установленому порядку.

     9. Державнi замовники погоджують iз СБУ основнi тактико-технiчнi характеристики СТЗ, якi будуть розробленi або придбанi ними (технiчнi завдання на розроблення та виготовлення СТЗ, технiчнi умови на виробництво СТЗ та технiко-економiчне обґрунтування).

     10. Державнi замовники щороку до 1 лютого подають на узгодження СБУ пропозицiї щодо розроблення, виготовлення, реалiзацiї та придбання СТЗ на наступний рiк. У пропозицiях зазначається:

     найменування СТЗ (науково-дослiдної, дослiдно-конструкторської роботи);

     призначення СТЗ;

     основнi тактико-технiчнi характеристики СТЗ;

     вiдомостi про виробника (виробникiв);

     орiєнтовна договiрна цiна СТЗ (науково-дослiдної, дослiдно-конструкторської роботи);

     кiлькiсть СТЗ (пiд час закупiвлi).

     СБУ проводить технiчний та маркетинговий аналiз ринку СТЗ, перевiряє наявнiсть лiцензiї у виробникiв i подає до 1 березня державному замовнику вмотивований висновок про доцiльнiсть (недоцiльнiсть) включення вiдповiдного СТЗ до оборонного замовлення.

     11. Контроль за якiстю виготовлення СТЗ на всiх стадiях їх розроблення, виробництва, доробки, монтажу та поставок державним замовникам, своєчасним їх виконанням здiйснюється в установленому порядку вiйськовим представництвом державного замовника або вiйськовим представництвом виконавця. У разi вiдсутностi вiйськового представництва у державного замовника контроль за якiстю та надiйнiстю СТЗ здiйснюється державним замовником шляхом залучення вiйськових представництв на договiрних засадах.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.