Документ скасований: Постанова НБУ № 174 від 01.06.2011

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 2 квiтня 2007 року N 111


Про внесення змiн до Iнструкцiї про касовi операцiї в банках України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 квiтня 2007 р. за N 334/13601


     Вiдповiдно до статей 7, 33 Закону України "Про Нацiональний банк України" та з метою вдосконалення органiзацiї касової роботи в банках України Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до Iнструкцiї про касовi операцiї в банках України, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 14.08.2003 N 337, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 05.09.2003 за N 768/8089 (зi змiнами), такi змiни:

     1.1. У главi 4 роздiлу II:

     абзац другий пункту 9 викласти в такiй редакцiї:

     "обв'язується стрiчкою з полiмерного матерiалу (iз зварюванням кiнцiв стрiчки) два рази впоперек пачки симетрично щодо центру i один раз уздовж по центру пачки iз зварюванням перехрещень стрiчки. Зварнi кiнцi стрiчки мають розташовуватися збоку пачки. На стрiчцi проставляється код банку та особистий код касира. Пiд час автоматичного нанесення кодiв на стрiчку вони проставляються на мiсцях зварювання стрiчки, а пiд час ручного нанесення - проставляються за допомогою пломбiра на повздовжнiй стрiчцi у двох-трьох мiсцях пiсля чого здiйснюється обв'язка. Вiдбитки коду банку та касира мають бути чiткими, що дасть змогу однозначно iдентифiкувати банк i касира";

     пункт 15 викласти в такiй редакцiї:

     "15. Монети, виготовленi Банкнотно-монетним двором, можуть пакуватися також у паперовi ролики iз застосуванням автоматичних пакувальних установок. На упаковцi ролика мають бути зазначенi такi реквiзити: найменування виробника та його логотип, номiнал, сума вкладення, кiлькiсть вкладення, номер пакувальника, дата пакування.

     Ролики з монетами у кiлькостi, зазначенiй у додатку 5 до цiєї Iнструкцiї, мають пакуватися в термоусадкову полiетиленову плiвку.

     Два пакети з роликами (без наклеювання на них етикеток) пакуються в блоки шляхом перехресного обандеролювання полiмерною стрiчкою. На перехрестi стрiчок наклеюється самоклеювальна перфорована етикетка, з'єднуючи їх мiж собою, з такими реквiзитами:

     найменування виробника, його логотип;

     номiнал;

     кiлькiсть роликiв;

     сума вкладення в блок;

     номер пакувальника;

     дата пакування;

     маса брутто блока.

     На полiетиленовому пакетi, який не упакований Банкнотно-монетним двором у блоки, на одному iз широких бокiв має бути наклеєна самоклеювальна перфорована етикетка з такими реквiзитами:

     найменування виробника, його логотип;

     номiнал;

     кiлькiсть роликiв;

     сума вкладення;

     номер пакувальника;

     дата пакування".

     2. Департаменту готiвково-грошового обiгу (Н. В. Дорофєєва) пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України довести змiст цiєї постанови до вiдома територiальних управлiнь Нацiонального банку України та банкiв України для використання в роботi.

     3. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на виконавчого директора з питань готiвково-грошового обiгу О. М. Толстого та директора Департаменту готiвково-грошового обiгу Н. В. Дорофєєву.

     4. Постанова набирає чинностi через 10 днiв пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

В. о. Голови А. В. Шаповалов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.