Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 545 від 28.05.2010

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

30.07.07 N 644


Про внесення змiн до Положення про Департамент декларування та митних режимiв Державної митної служби України

     З метою удосконалення правових i органiзацiйних засад дiяльностi Департаменту декларування та митних режимiв Державної митної служби України з урахуванням результатiв проведення функцiонального обстеження митної служби України, керуючись вимогами пункту 12 Положення про Державну митну службу України, затвердженого Указом Президента України вiд 24.08.2000 N 1022/2000, наказую:

     1. Унести до Положення про Департамент декларування та митних режимiв Державної митної служби України, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 01.06.05 N 468 змiни, що додаються.

     2. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Черкасського Р.А.

Голова Служби О.Б.Єгоров

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
30.07.2007 N 644

Змiни до Положення про Департамент декларування та митних режимiв Державної митної служби України

     1. Главу 2 Положення про Департамент декларування та митних режимiв Державної митної служби України (далi - Положення) викласти в такiй редакцiї:

"2. Основнi завдання Департаменту

     2.1. Забезпечення реалiзацiї державної полiтики у сферi митної справи в частинi застосування митних режимiв, заповнення митних декларацiй та митного регулювання зовнiшньоекономiчних операцiй в межах компетенцiї, визначеної цим Положенням;

     2.2. Визначення порядку та особливостей застосування митних режимiв до товарiв, що перемiщуються через митний кордон України пiдприємствами;

     2.3. Визначення порядку заповнення митних декларацiй, що застосовуються пiд час митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України пiдприємствами;

     2.4. Визначення порядку заповнення митних декларацiй, що застосовуються пiд час митного оформлення предметiв, що перемiщуються через митний кордон України громадянами;

     2.5. Аналiз положень мiжнародних договорiв з питань митної справи та вивчення досвiду дiяльностi митних служб зарубiжних країн вiдповiдно до компетенцiї Департаменту;

     2.6. Здiйснення заходiв щодо адаптацiї нацiонального законодавства України до положень мiжнародних договорiв з питань митної справи вiдповiдно до компетенцiї Департаменту;

     2.7. Розробка проектiв нормативно-правових та законодавчих актiв в частинi застосування митних режимiв, заповнення митних декларацiй та митного регулювання зовнiшньоекономiчних операцiй в межах компетенцiї, визначеної цим Положенням;

     2.8. Забезпечення виконання зобов'язань, передбачених мiжнародними договорами України з питань митної справи, укладених в установленому законом порядку;

     2.9. Створення сприятливих умов для збiльшення товарообiгу та пасажиропотоку через митний кордон України;

     2.10. Iнформування суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi та громадян з питань, вiднесених до компетенцiї Департаменту.".

     2. Главу 3 Положення викласти в такiй редакцiї:

"3. Функцiї Департаменту

     3.1. Департамент вiдповiдно до покладених на нього завдань виконує регулятивну, нормотворчу, правозастосовну, контрольну, органiзацiйну, координуючу, аналiтичну функцiї.

     3.2. Вiдповiдно до цього, в межах своєї компетенцiї Департамент:

     3.2.1. Збирає, обробляє та систематизує iнформацiю, необхiдну для виконання основних завдань Департаменту.

     3.2.2. Розробляє проекти нормативно-правових та законодавчих актiв з питань митної справи в межах компетенцiї Департаменту.

     3.2.3. Вносить на розгляд керiвництва Держмитслужби розробленi Департаментом проекти нормативно-правових актiв, а також пропозицiї до проектiв законодавчих актiв, розроблених iншими суб'єктами нормотворчого процесу.

     3.2.4. Аналiзує положення мiжнародних договорiв з питань митної справи та надає пропозицiї до проектiв мiжнародних договорiв (угод).

     3.2.5. Здiйснює органiзацiйнi заходи для забезпечення процесу впровадження законодавчих та нормативно-правових актiв у дiю.

     3.2.6. Визначає порядок заповнення митних декларацiй, що застосовуються для декларування товарiв, при їх перемiщеннi пiдприємствами та контролює дотримання цього порядку митними органами України.

     3.2.7. Визначає порядок та особливостi застосування митних режимiв iмпорту, реiмпорту, експорту, реекспорту, транзиту (крiм питань, пов'язаних з контролем за перемiщенням вантажiв), тимчасового ввезення (вивезення), митного складу, переробки на митнiй територiї України, переробки за межами митної територiї України, магазину безмитної торгiвлi, спецiальної митної зони, знищення або руйнування, вiдмови на користь держави пiд час митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України пiдприємствами та органiзацiями (крiм питань, пов'язаних з застосуванням заходiв тарифного та нетарифного регулювання, проходженням обов'язкових видiв контролю сумiжними службами, отриманням дозвiльних документiв вiд iнших державних органiв та установ, а також питань нарахуванням податкiв та зборiв).

     3.2.8. Визначає порядок митного контролю та митного оформлення предметiв, що належать громадянам та перемiщуються (пересилаються) через митний кордон України (крiм питань, пов'язаних з застосуванням заходiв тарифного та нетарифного регулювання, проходженням обов'язкових видiв контролю сумiжними службами, отриманням дозвiльних документiв вiд iнших державних органiв та установ, а також питань нарахування податкiв та зборiв).

     3.2.9. Визначає порядок заповнення митних декларацiй, що застосовуються пiд час митного оформлення предметiв, якi належать громадянам та перемiщуються (пересилаються) через митний кордон України.

     3.2.10. Контролює дотримання митними органами вимог законодавства з питань митної справи в межах своєї компетенцiї.

     3.2.11. Бере участь у проведеннi митного контролю товарiв i транспортних засобiв у зонах митного контролю в будь-якому мiсцi митної територiї України.

     3.2.12. Розглядає звернення (заяви, пропозицiї, скарги, клопотання) пiдприємств та органiзацiй, органiв державної влади та управлiння, громадян.

     3.2.13. Здiйснює прийом представникiв пiдприємств та органiзацiй, громадян.

     3.2.14. Представляє iнтереси Держмитслужби в державних органах та iнших установах i органiзацiях.

     3.2.15. Бере участь у забезпеченнi гласностi в дiяльностi митних органiв шляхом iнформування суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi та громадян з питань, вiднесених до компетенцiї Департаменту.

     3.2.16. Бере участь у семiнарах, конференцiях, засiданнях експертних груп тощо.

     3.2.17. Координує та контролює методичну роботу структурних пiдроздiлiв митних органiв України, що забезпечують митний контроль та митне оформлення товарiв пiд час їх розмiщення у вiдповiднi митнi режими, а також структурних пiдроздiлiв митних органiв, що здiйснюють митний контроль та митне оформлення предметiв, якi належать громадянам.

     3.2.18. Аналiзує досвiд дiяльностi митних служб зарубiжних країн, здiйснює заходи щодо адаптацiї нацiонального законодавства до положень мiжнародних договорiв з питань митної справи, готує пропозицiї щодо впровадження в Українi прогресивних, ефективних форм i методiв митного оформлення товарiв.

     3.2.19. Реєструє, веде облiк вхiдної та вихiдної кореспонденцiї.".

     3. Пiдпункт 5.3.5 глави 5 Положення викласти в такiй редакцiї:

     "5.3.5. Вимагати вiд працiвникiв Департаменту, митних органiв додержання вимог законодавства, своєчасного виконання доручень керiвництва Держмитслужби та Департаменту.".

     4. Главу 5 Положення доповнити пiдпунктом 5.3.9 такого змiсту:

     "5.3.9. Погоджувати призначення на посади керiвникiв пiдроздiлiв органiзацiї митного контролю та пiдроздiлiв митного оформлення митних органiв.".

     5. У пунктi 5.6 глави 5 Положення слова "вiддiл митного регулювання зовнiшньоекономiчних операцiй" замiнити на слова "вiддiл по роботi iз суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi.".

Директор Департаменту декларування та митних режимiв В.П.Науменко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.