МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 17 жовтня 2007 року N 347


Про порядок лiцензування експорту пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
25 жовтня 2007 р. за N 1216/14483


     Вiдповiдно до статтi 16 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19.09.2007 N 1139 "Про регулювання поставок пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї до 31 грудня 2010 року" та Угоди мiж Мiнiстерством економiки України та Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi Росiйської Федерацiї про регулювання поставок пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї, укладеної 13.06.2007, наказую:

     1. Затвердити такi, що додаються:

     Положення про лiцензування експорту пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї;

     Iнструкцiю про заповнення лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї;

     Iнструкцiю про заповнення заявок на одержання лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї.

     2. За приймання та реєстрацiю заявок, оформлення та видачу лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї вiдповiдає вiддiл нетарифного регулювання.

     3. Вiддiлу нетарифного регулювання:

     до 10-го числа мiсяця, що настає за звiтним, подавати Державнiй митнiй службi України iнформацiю про виданi лiцензiї на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї;

     разом з юридичним департаментом забезпечити подання на державну реєстрацiю цього наказу до Мiнiстерства юстицiї України в установлений законодавством строк;

     разом з департаментом документального забезпечення довести цей наказ до вiдома Державної митної служби України.

     4. Вiддiлу монiторингу зовнiшньої торгiвлi iнформувати протягом 30 календарних днiв пiсля закiнчення чергового кварталу Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi Росiйської Федерацiї про використання експортної квоти.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра економiки України Бойцун Н. Є.

Мiнiстр економiки України А. К. Кiнах
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Голови Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва К. О. Ващенко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 17 жовтня 2007 р. N 347
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
25 жовтня 2007 р. за N 1216/14483

ПОЛОЖЕННЯ
про лiцензування експорту пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї

     1. Це Положення визначає процедуру оформлення та видачi Мiнiстерством економiки України лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї (далi - лiцензiя).

     2. Лiцензiї видаються виробниковi пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй в порядку, передбаченому статтею 16 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" та цим Положенням.

     3. Дiя цього Положення поширюється на всiх суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi України незалежно вiд форми власностi.

     4. Для одержання лiцензiї заявником - суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi (виробником пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй) подаються такi документи:

     лист-звернення щодо оформлення лiцензiї на експорт з гарантiєю сплати державного збору за її видачу;

     заявка на одержання лiцензiї, оформлена за формою згiдно з додатком до Iнструкцiї про заповнення заявок на одержання лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї, затвердженої наказом Мiнiстерства економiки України вiд 17.10.2007 N 347;

     копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю, завiрена в установленому законодавством порядку;

     копiя зовнiшньоекономiчного договору (контракту), усi додатки та специфiкацiї до нього, завiренi в установленому законодавством порядку.

     5. Суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi несе вiдповiдальнiсть за недостовiрнiсть вiдомостей, що подаються для розгляду заявок на одержання лiцензiй.

     6. Днем подання заявки на отримання лiцензiї вважається день її реєстрацiї в Мiнiстерствi економiки України, що пiдтверджується вiдповiдним записом у журналi реєстрацiї.

     7. Приймання документiв на оформлення лiцензiй може здiйснюватись за 20 календарних днiв до початку вiдповiдного квотового перiоду.

     8. Розгляд документiв щодо отримання лiцензiй здiйснюється вiддiлом нетарифного регулювання, вiддiлом монiторингу зовнiшньої торгiвлi, вiддiлом правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi, вiддiлом контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю Мiнiстерства економiки України та фахiвцями Державного iнформацiйно-аналiтичного центру монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв вiдповiдно до компетенцiї та згiдно з Порядком розгляду заявок на видачу лiцензiй у сферi нетарифного регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi в Мiнiстерствi економiки України, затвердженим наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 01.04.2004 N 122, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 15.04.2004 за N 482/9081.

     9. Строк дiї лiцензiї - до 15 числа мiсяця, наступного за кварталом, на який видана лiцензiя.

     10. Лiцензiя може бути видана за 10 календарних днiв до початку строку її дiї.

     11. Лiцензiя може використовуватися для експорту в Росiйську Федерацiю однiєї або бiльше партiй зазначеної в нiй продукцiї.

     12. Видача лiцензiї здiйснюється за умови надання Мiнiстерству економiки України оригiналу документа, що пiдтверджує сплату державного збору за видачу лiцензiї у розмiрi, установленому Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     13. Лiцензiя видається уповноваженому представниковi суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (виробника пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй) за умови надання Мiнiстерству економiки України довiреностi на її одержання, оформленої в установленому законодавством порядку, та наявностi документа, що посвiдчує особу.

     14. Лiцензiя видається заявниковi у двох примiрниках. Примiрник лiцензiї з помiткою "Оригинал" призначається для надання митним органам України пiд час здiйснення митного оформлення експорту за лiцензiєю.

     Примiрник лiцензiї з помiткою "Копия" залишається у заявника.

     15. Рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї суб'єкту зовнiшньоекономiчної дiяльностi може бути прийнято в разi:

     подання документiв, зазначених у пунктi 4 цього Положення, з порушенням вимог щодо комплектностi;

     вичерпання встановленої квоти на вiдповiдну продукцiю;

     дiй суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що призводять до порушення взятих Україною мiжнародних зобов'язань;

     застосування до суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi або до його iноземного контрагента спецiальної санкцiї у виглядi тимчасового зупинення зовнiшньоекономiчної дiяльностi згiдно зi статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть";

     порушення суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi України або його iноземним контрагентом законодавства України у сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     Рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї повинно бути викладено в письмовiй формi.

Заступник директора департаменту зовнiшньоекономiчної полiтики - начальник вiддiлу нетарифного регулювання В. Богданов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 17 жовтня 2007 р. N 347
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
25 жовтня 2007 р. за N 1217/14484

IНСТРУКЦIЯ
про заповнення лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї

     1. Ця Iнструкцiя встановлює процедуру заповнення лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї (далi - лiцензiя).

     2. Лiцензiя та її копiя видаються за формою згiдно з додатком до цiєї Iнструкцiї.

     3. Лiцензiя та її копiя заповнюються росiйською мовою та оформлюються згiдно з цiєю Iнструкцiєю.

     4. Лiцензiя має стандартизований серiйний номер, друкований або нi, за яким вона може бути iдентифiкована.

     Цей номер повинен мiстити такi елементи:

     двi лiтери, що вказують на країну експорту товару (UA);

     двi лiтери, що вказують на країну iмпорту товару, у якiй передбачається здiйснення митного оформлення товару (RU);

     однозначний номер, що вiдповiдає останнiй цифрi року експорту, наприклад, 7 для 2007 року;

     двозначний номер 01, який означає, що лiцензiю видано Мiнiстерством економiки України;

     п'ятизначний порядковий номер вiд 00001 до 99999.

     5. У лiцензiї повинна бути зазначена така iнформацiя:

     у реквiзитi 1 - квотовий рiк та квартал квотового року;

     у реквiзитi 2 - номер лiцензiї;

     у реквiзитi 3 - повне найменування суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi України, уповноваженого виробником на поставку (експорт) товару, або виробника товару, мiсцезнаходження, iдентифiкацiйний код згiдно з Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України (далi - ЄДРПОУ);

     у реквiзитi 4 - повне найменування виробника товару, мiсцезнаходження та iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ;

     у реквiзитi 5 - повне найменування iмпортера продукцiї, мiсцезнаходження та код згiдно з "Общероссийским классификатором предприятий и организаций";

     у реквiзитi 6 - країна походження товару - "Украина";

     у реквiзитi 7 - країна призначення товару - "Российская Федерация";

     у реквiзитi 8 - номер контракту, за яким здiйснюється експорт, додатки, доповнення та специфiкацiї до нього;

     у реквiзитi 9 - код товару згiдно з Товарною номенклатурою зовнiшньоекономiчної дiяльностi Росiйської Федерацiї;

     у реквiзитi 10 - обсяг товару, що експортується, зазначений у тоннах;

     у реквiзитi 11 - орган, який видав лiцензiю;

     у реквiзитi 12 - прiзвище, iм'я, по батьковi та посада уповноваженої особи, яка пiдписала лiцензiю, дата пiдписання, що засвiдчується вiдповiдною печаткою;

     у реквiзитi 13 - особливi умови щодо митного оформлення експортного товару.

Заступник директора департаменту зовнiшньоекономiчної полiтики - начальник вiддiлу нетарифного регулювання В. Богданов

 

Додаток
до Iнструкцiї про заповнення лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї

ЛИЦЕНЗИЯ НА ЭКСПОРТ

Действительна с _________________ по _________________

1. Отчетный год, квартал ОРИГИНАЛ /
(КОПИЯ)
2. Номер
3. Уполномоченный экспортер
(название, местонахождение)
Код согласно ЕГРПОУ
4. Производитель
(название, местонахождение)
Код согласно ЕГРПОУ
5. Импортер
(название, местонахождение)
Код согласно ОКПО
6. Страна происхождения

УКРАИНА

7. Страна назначения

РОССИЙСКАЯ ФЕДЕРАЦИЯ

8. Номер и дата контракта (спецификации, приложения, дополнения)
9. Код согласно ТН ВЭД Российской Федерации 10. Количество
(в тоннах)
11. Орган, выдавший лицензию 12. Должность уполномоченного лица, фамилия, имя, отчество
(Подпись)
М. П.
(Дата)
13. Особые условия
 
Заступник директора департаменту зовнiшньоекономiчної полiтики - начальник вiддiлу нетарифного регулювання
В. Богданов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 17 жовтня 2007 р. N 347
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
25 жовтня 2007 р. за N 1218/14485

IНСТРУКЦIЯ
про заповнення заявок на одержання лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї

     1. Ця Iнструкцiя встановлює процедуру заповнення заявок на одержання лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї (далi - заявка).

     2. Заявка подається за формою згiдно з додатком до цiєї Iнструкцiї.

     3. Заявка заповнюється росiйською мовою та оформлюється згiдно з цiєю Iнструкцiєю.

     4. У заявцi повинна бути зазначена така iнформацiя:

     у реквiзитi 1 - квотовий рiк та квартал квотового року;

     у реквiзитi 2 - повне найменування, мiсцезнаходження та iдентифiкацiйний код згiдно з Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України (далi - ЄДРПОУ) суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, уповноваженого виробником на поставку (експорт) товару, або виробника товару;

     у реквiзитi 3 - повне найменування виробника товару, мiсцезнаходження та iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ;

     у реквiзитi 4 - найменування нерезидента, що є контрагентом за зовнiшньоекономiчним контрактом, мiсцезнаходження та код згiдно з "Общероссийским классификатором предприятий и организаций";

     у реквiзитi 5 - країна походження товару;

     у реквiзитi 6 - країна призначення товару;

     у реквiзитi 7 - код експортного товару згiдно з Товарною номенклатурою зовнiшньоекономiчної дiяльностi Росiйської Федерацiї;

     у реквiзитi 8 - обсяг товару, що експортується, зазначений в тоннах;

     у реквiзитi 9 - номер контракту, за яким здiйснюється експорт, додатки, доповнення та специфiкацiї до нього;

     у реквiзитi 10 - прiзвище, iм'я та по батьковi уповноваженої посадової особи органiзацiї-виробника, дата, пiдпис та печатка;

     у реквiзитi 11 - особливi умови щодо митного оформлення експортного товару.

Заступник директора департаменту зовнiшньоекономiчної полiтики - начальник вiддiлу нетарифного регулювання В. Богданов

 

Додаток
до Iнструкцiї про заповнення заявок на одержання лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї

ЗАЯВКА
на получение лицензии на экспорт

1. Отчетный год, квартал
2. Уполномоченный экспортер, местонахождение Код согласно ЕГРПОУ
3. Производитель товара, местонахождение Код согласно ЕГРПОУ
4. Импортер, местонахождение Код согласно ОКПО
5. Страна происхождения
    УКРАИНА
6. Страна назначения
    РОССИЙСКАЯ ФЕДЕРАЦИЯ
7. Код товара согласно ТН ВЭД Российской Федерации 8. Количество товара (в тоннах)
   
9. Номер и дата контракта (спецификации, приложения, дополнения)
10. Фамилия, имя, отчество руководителя организации-производителя

Должность

М. П. Подпись Дата
11. Особые условия
 
Заступник директора департаменту зовнiшньоекономiчної полiтики - начальник вiддiлу нетарифного регулювання
В. Богданов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.