КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 8 листопада 2007 р. N 1307


Про затвердження Порядку перевезення хворими, якi прямують транзитом через територiю України, наркотичних засобiв i психотропних речовин

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 жовтня 2010 року N 929,
вiд 2 листопада 2011 року N 1125,
вiд 29 серпня 2018 року N 687

     Вiдповiдно до статтi 22 Закону України "Про наркотичнi засоби, психотропнi речовини i прекурсори" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок перевезення хворими, якi прямують транзитом через територiю України, наркотичних засобiв i психотропних речовин, що додається.

     2. Мiнiстерству закордонних справ повiдомити уряди iноземних держав про затвердження Порядку, зазначеного у пунктi 1 цiєї постанови.

     3. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2008 року.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 28

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 8 листопада 2007 р. N 1307

ПОРЯДОК
перевезення хворими, якi прямують транзитом через територiю України, наркотичних засобiв i психотропних речовин

     1. Цей Порядок визначає умови перевезення iноземцями та особами без громадянства, якi прямують транзитом через територiю України (далi - хворi), наркотичних засобiв i психотропних речовин, включених до таблиць II i III перелiку наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв (далi - наркотичнi засоби i психотропнi речовини), затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 травня 2000 р. N 770 (Офiцiйний вiсник України, 2000 р., N 19, ст. 789; 2002 р., N 51, ст. 2316), лише для власного лiкування.

     2. У разi потреби медична допомога на територiї України надається хворому вiдповiдно до Порядку надання медичної допомоги iноземним громадянам, якi тимчасово перебувають на територiї України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 сiчня 1997 р. N 79 (Офiцiйний вiсник України, 1997 р., число 5, с. 147, число 38, с. 39; 1998 р., N 9, ст. 336).

     Якщо для продовження лiкування до моменту виїзду з територiї України хворому додатково призначено наркотичнi засоби, психотропнi речовини, заклад охорони здоров'я видає вiдповiдну довiдку, що пiдписується головним лiкарем та його заступником i засвiдчується печаткою.

     3. Ввезення на територiю України хворими наркотичних засобiв i психотропних речовин здiйснюється за умови обов'язкового письмового декларування в порядку, встановленому для громадян.

     4. Для здiйснення митного контролю та митного оформлення наркотичних засобiв i психотропних речовин хворий подає такi документи:

     митна декларацiя;

     рецепт, виданий закладом охорони здоров'я або лiкарем iноземної держави на iм'я хворого, легалiзований консульською установою України за кордоном;

     паспортний документ, що посвiдчує особу хворого та надає право на перетинання державного кордону України.

     Для лiкарських засобiв, що зареєстрованi в Українi, додається копiя сертифiката якостi лiкарського засобу, виданого виробником.

     5. Хворий може ввозити на митну територiю України або вивозити за її межi наркотичнi засоби i психотропнi речовини в кiлькостi, визначенiй у рецептi або довiдцi про надання медичної допомоги на територiї України, але не бiльш як 10 ампул наркотичного засобу або психотропної речовини, 50 таблеток психотропної речовини, 10 трансдермальних систем.

     6. Наркотичнi засоби i психотропнi речовини, що не зареєстрованi в Українi, можуть ввозитися на територiю України за умови надання вiдомостей про реєстрацiю лiкарського засобу на територiї держави, з якої перемiщується хворий.

     7. Наркотичнi засоби i психотропнi речовини, що вивозяться за межi України, пiдлягають обов'язковому письмовому декларуванню в порядку, передбаченому для громадян.

     Для здiйснення митного контролю та митного оформлення таких наркотичних засобiв i психотропних речовин подаються документи, зазначенi у пунктi 4 цього Порядку, а також митна декларацiя, оформлена пiд час ввезення наркотичних засобiв i психотропних речовин.

     8. Хворий не має права будь-яким чином вiдчужувати наркотичнi засоби i психотропнi речовини.

     Консульськi установи України за кордоном зобов'язанi пiд час легалiзацiї рецепта на наркотичнi засоби i психотропнi речовини попередити в письмовiй формi хворого про зазначену вимогу.

     9. Контроль за дотриманням вимог цього Порядку здiйснюють в межах своїх повноважень Держмитслужба, Адмiнiстрацiя Держприкордонслужби, МОЗ.

(пункт 9 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.10.2010р. N 929, вiд 02.11.2011р. N 1125, вiд 29.08.2018р. N 687)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.