Документ скасований: Постанова КМУ № 282 від 06.04.2016

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 5 грудня 2007 р. N 1387


Про затвердження Порядку лiцензування дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, та внесення змiн до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14 листопада 2000 р. N 1698 i вiд 4 липня 2001 р. N 756

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 жовтня 2010 року N 929,
вiд 2 листопада 2011 року N 1125,
вiд 7 листопада 2012 року N 1029,
вiд 5 серпня 2015 року N 609

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок лiцензування дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, що додається.

     2. Пункт 2 втратив чиннiсть

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.08.2015р. N 609)

     3. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2008 року.

Прем'єр-мiнiстр України В. ЯНУКОВИЧ

Iнд. 31

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 грудня 2007 р. N 1387

ПОРЯДОК
лiцензування дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв

Загальна частина

     1. Цей Порядок визначає процедуру лiцензування дiяльностi з культивування рослин, включених до таблицi I перелiку наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, розроблення, виробництва, виготовлення та зберiгання, перевезення, придбання, реалiзацiї (вiдпуску), ввезення на територiю України, вивезення з територiї України, використання та знищення наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, включених до зазначеного перелiку (далi - дiяльнiсть, пов'язана з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв).

     2. Дiя цього Порядку поширюється на суб'єктiв господарювання, зареєстрованих в установленому законодавством порядку як юридичнi особи, незалежно вiд їх органiзацiйно-правової форми та форми власностi (далi - суб'єкт господарювання) та фiзичних осiб - пiдприємцiв, якi мають лiцензiю на провадження медичної або ветеринарної практики (далi - фiзична особа - пiдприємець).

(пункт 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     3. Лiцензування дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, проводить ДСКН (далi - орган лiцензування).

(абзац перший пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.10.2010р. N 929, вiд 02.11.2011р. N 1125)

     Лiцензiйнi умови провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, та порядок здiйснення контролю за їх додержанням затверджуються органом лiцензування за погодженням з Держпiдприємництвом.

(абзац другий пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.10.2010р. N 929, вiд 02.11.2011р. N 1125, вiд 07.11.2012р. N 1029)

     4. Лiцензiя на провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, видається суб'єкту господарювання чи фiзичнiй особi - пiдприємцю на один або кiлька видiв дiяльностi строком на п'ять рокiв.

(пункт 4 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

Видача лiцензiї або вiдмова у її видачi

     5. Необхiдною умовою для провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, є наявнiсть:

     вiдповiдної матерiально-технiчної бази, зокрема для ведення облiку та забезпечення схоронностi наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв;

     нормативно-технiчної документацiї;

     квалiфiкованого персоналу.

     6. Суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець, якi мають намiр провадити дiяльнiсть, пов'язану з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, подають особисто або через уповноважений орган чи особу органовi лiцензування заяву, в якiй зазначаються повне найменування, мiсцезнаходження, банкiвськi реквiзити, iдентифiкацiйний код - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi, паспортнi данi (серiя, номер паспорта, ким i коли виданий, мiсце проживання), реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв (серiя та номер паспорта - для фiзичної особи, яка через свої релiгiйнi переконання вiдмовляється вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомила про це вiдповiдному органу державної податкової служби i має вiдмiтку в паспортi) - для фiзичних осiб - пiдприємцiв; вид дiяльностi згiдно з частиною третьою статтi 9 Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi" (повнiстю або частково), на провадження якого суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець мають намiр одержати лiцензiю. У разi наявностi у суб'єкта господарювання фiлiй чи iнших вiдокремлених пiдроздiлiв, якi провадитимуть дiяльнiсть, пов'язану з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, у заявi зазначається їх мiсцезнаходження.

     Фiлiї чи iншi вiдокремленi пiдроздiли суб'єкта господарювання провадять дiяльнiсть, пов'язану з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв на пiдставi засвiдченої органом лiцензування копiї виданої лiцензiї.

(пункт 6 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     7. Заява про видачу лiцензiї та документи, що додаються до неї, приймаються органом лiцензування згiдно з описом з внесенням позначки про дату їх прийняття та за пiдписом вiдповiдальної особи. Копiя такого опису видається суб'єкту господарювання чи фiзичнiй особi - пiдприємцю або уповноваженому органу чи особi.

(абзац перший пункту 7 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     Поданi суб'єктом господарювання чи фiзичною особою - пiдприємцем документи оформляються органом лiцензування в окрему лiцензiйну справу.

(абзац другий пункту 7 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     8. Заява про видачу лiцензiї та документи, що додаються до неї, розглядаються органом лiцензування протягом 10 робочих днiв з дати надходження заяви. За результатами розгляду приймається рiшення про видачу лiцензiї або вiдмову.

(абзац перший пункту 8 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     У разi коли заява про видачу лiцензiї подана (пiдписана) особою, яка не має на це повноважень, або документи оформленi з порушенням установлених вимог, орган лiцензування письмово повiдомляє у строк, передбачений для видачi лiцензiї, суб'єкту господарювання чи фiзичнiй особi - пiдприємцю про залишення заяви про видачу лiцензiї без розгляду iз зазначенням пiдстав залишення зазначеної заяви без розгляду.

(абзац другий пункту 8 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     Пiсля усунення причин, у зв'язку з якими прийнято рiшення про залишення заяви про видачу лiцензiї без розгляду, суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець можуть повторно подати заяву про видачу лiцензiї, яка розглядається в установленому порядку.

(абзац третiй пункту 8 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     9. Пiдставами для прийняття рiшення про вiдмову у видачi лiцензiї є:

     1) недостовiрнiсть вiдомостей, що мiстяться у поданих документах;

(пiдпункт 1 пункту 9 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     2) невiдповiднiсть суб'єкта господарювання чи фiзичної особи - пiдприємця лiцензiйним умовам, встановленим для виду господарської дiяльностi, зазначеного в заявi про видачу лiцензiї;

(пiдпункт 2 пункту 9 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     3) вiдсутнiсть у суб'єкта господарювання чи фiзичної особи - пiдприємця визначених органом лiцензування умов, що необхiднi для безпечного провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, ведення їх облiку i забезпечення схоронностi;

(пiдпункт 3 пункту 9 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     4) наявнiсть у керiвництвi чи серед працiвникiв суб'єкта господарювання осiб, яким за результатами медичного огляду, проведеного в установленому порядку медичним закладом, встановлено дiагноз психiчного розладу, пов'язаного iз зловживанням алкогольними напоями, наркотичними засобами чи психотропними речовинами, або встановлення такого дiагнозу фiзичнiй особi - пiдприємцю;

(пiдпункт 4 пункту 9 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     5) наявнiсть у керiвництвi чи серед працiвникiв суб'єкта господарювання, чи серед працiвникiв, якi працюють за трудовим договором у фiзичної особи - пiдприємця, осiб, визнаних в установленому порядку непридатними до провадження окремих видiв дiяльностi (робiт, професiй, служби), пов'язаних з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, або визнання у тому самому порядку непридатною до провадження окремих видiв дiяльностi (робiт, професiй, служби), пов'язаних з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, фiзичної особи - пiдприємця;

(пункт 9 доповнено пiдпунктом 5 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     6) наявнiсть у керiвництвi чи серед працiвникiв суб'єкта господарювання, чи серед працiвникiв, якi працюють за трудовим договором у фiзичної особи - пiдприємця, осiб, якi мають доступ безпосередньо до наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, у яких не знято чи не погашено в установленому порядку судимiсть за вчинення злочинiв середньої тяжкостi, тяжких чи особливо тяжких злочинiв або злочинiв, пов'язаних з незаконним обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, або наявнiсть не знятої чи не погашеної в установленому порядку судимостi за вчинення таких злочинiв у фiзичної особи - пiдприємця.

(пункт 9 доповнено пiдпунктом 6 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     10. Орган лiцензування письмово iнформує суб'єкта господарювання чи фiзичну особу - пiдприємця про рiшення щодо видачi лiцензiї або вiдмови протягом трьох робочих днiв з дати його прийняття. У рiшеннi про вiдмову у видачi лiцензiї зазначається пiдстава.

(пункт 10 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     11. Лiцензiя видається суб'єкту господарювання чи фiзичнiй особi - пiдприємцю або їх уповноваженим представникам протягом трьох робочих днiв починаючи з дати надходження документа, що пiдтверджує внесення плати за видачу лiцензiї.

(пункт 11 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     12. Орган лiцензування видає суб'єкту господарювання для кожних його фiлiї чи iншого вiдокремленого пiдроздiлу, якi провадитимуть дiяльнiсть, пов'язану з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, засвiдченi копiї виданої лiцензiї, що реєструються в журналi облiку заяв та виданих лiцензiй.

     Абзац другий пункту 12 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     13. Суб'єкт господарювання у разi утворення ним нової фiлiї чи iншого вiдокремленого пiдроздiлу, якi мають намiр провадити дiяльнiсть, пов'язану з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, подає особисто або через уповноважений ним орган чи особу органовi лiцензування заяву про видачу копiї лiцензiї та iншi передбаченi цим Порядком документи.

     14. У разi лiквiдацiї фiлiї чи iншого вiдокремленого пiдроздiлу суб'єкта господарювання, якi провадили дiяльнiсть, пов'язану з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, згiдно з виданою лiцензiєю, або припинення провадження такої дiяльностi його фiлiями чи iншими вiдокремленими пiдроздiлами суб'єкт господарювання зобов'язаний протягом семи робочих днiв з дати лiквiдацiї зазначених фiлiї чи пiдроздiлу або припинення ними дiяльностi подати органовi лiцензування вiдповiдну письмову iнформацiю. Орган лiцензування не пiзнiше наступного робочого дня з дати надходження зазначеної iнформацiї вносить вiдповiднi змiни до лiцензiйного реєстру.

(пункт 14 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     15. Вiдомостi про видачу лiцензiї вносяться до журналу облiку заяв та виданих лiцензiй i лiцензiйного реєстру.

     16. У разi коли суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець протягом 30 календарних днiв з дати надiслання їм повiдомлення про прийняте рiшення про видачу лiцензiї не подали документа, що пiдтверджує внесення плати за її видачу, або не звернулися для отримання лiцензiї, орган лiцензування має право скасувати рiшення про видачу лiцензiї або визнати таку лiцензiю недiйсною.

(пункт 16 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     17. Суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець може подати органовi лiцензування нову заяву про видачу лiцензiї у разi вiдмови на пiдставi:

(абзац перший пункту 17 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     виявлення недостовiрних вiдомостей у поданих суб'єктом господарювання чи фiзичною особою - пiдприємцем документах - не ранiше нiж через три мiсяцi з дати прийняття рiшення про вiдмову;

(абзац другий пункту 17 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     невиконання суб'єктом господарювання чи фiзичною особою - пiдприємцем лiцензiйних умов провадження виду дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, що зазначений у заявi про видачу лiцензiї, - пiсля усунення причин, що стали пiдставою для вiдмови.

(абзац третiй пункту 17 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     18. Суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець, якi мають намiр продовжувати провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, повинен пiсля закiнчення строку дiї лiцензiї отримати в установленому порядку нову лiцензiю, що видається не ранiше нiж в останнiй робочий день дiї попередньо виданої лiцензiї.

(пункт 18 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     19. Пiдставами для переоформлення лiцензiї є:

     змiна найменування суб'єкта господарювання (якщо змiна найменування не пов'язана з реорганiзацiєю юридичної особи) або прiзвища, iменi, по батьковi фiзичної особи - пiдприємця;

     змiна мiсцезнаходження суб'єкта господарювання або мiсця проживання фiзичної особи - пiдприємця;

     змiна виду дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв.

(пункт 19 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     20. Суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець для переоформлення лiцензiї зобов'язанi протягом 10 робочих днiв з дати виникнення пiдстав для переоформлення подати органовi лiцензування вiдповiдну заяву разом з лiцензiєю, що пiдлягає переоформленню, i документами, якi пiдтверджують необхiднiсть переоформлення лiцензiї, або засвiдченими в установленому порядку їх копiями.

(абзац перший пункту 20 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     Орган лiцензування пiсля надходження зазначених документiв видає суб'єкту господарювання чи фiзичнiй особi - пiдприємцю довiдку про подання заяви про переоформлення лiцензiї на провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, на пiдставi якої суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець може тимчасово провадити дiяльнiсть.

(абзац другий пункту 20 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     Орган лiцензування зобов'язаний протягом трьох робочих днiв з дати надходження заяви про переоформлення лiцензiї та документiв, що додаються до неї, а також документа, що пiдтверджує внесення плати за переоформлення лiцензiї, видати переоформлену лiцензiю.

(абзац третiй пункту 20 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     Лiцензiя, переоформлення якої зумовлене змiною виду дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, переоформляється в порядку i строки, передбаченi для видачi лiцензiї.

     Одночасно з переоформленою на новому бланку лiцензiєю орган лiцензування на пiдставi даних лiцензiйного реєстру на безоплатнiй основi видає суб'єкту господарювання чи фiзичнiй особi - пiдприємцю засвiдченi ним копiї такої лiцензiї.

(пункт 20 доповнено новим абзацом п'ятим згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029, у зв'язку з цим абзац п'ятий вважати абзацом шостим)

     Вiдомостi про переоформлення лiцензiї вносяться органом лiцензування до лiцензiйного реєстру не пiзнiше наступного робочого дня з дати переоформлення.

     21. Строк дiї переоформленої лiцензiї не може перевищувати строку дiї, зазначеного в лiцензiї, що переоформляється. Не переоформлена в установлений строк лiцензiя недiйсна.

     22. Суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець зобов'язанi повiдомити протягом 10 робочих днiв органовi лiцензування про змiну вiдомостей, що мiстяться в документах, якi додаються до заяви про видачу лiцензiї, з поданням йому документiв, що пiдтверджують зазначенi змiни, або їх копiї, засвiдченi в установленому порядку.

(пункт 22 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     23. Пункт 23 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

Видача дублiката лiцензiї

     24. Дублiкат лiцензiї видається у разi втрати чи пошкодження лiцензiї.

     У разi втрати лiцензiї суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець зобов'язанi звернутися до органу лiцензування iз заявою про видачу дублiката лiцензiї.

(абзац другий пункту 24 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     Непридатний до використання внаслiдок пошкодження бланк лiцензiї подається суб'єктом господарювання чи фiзичною особою - пiдприємцем органовi лiцензування разом з вiдповiдною заявою.

(абзац третiй пункту 24 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     25. Строк дiї дублiката лiцензiї не може перевищувати строку дiї, зазначеного у втраченiй або пошкодженiй лiцензiї.

     Суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець, якi подали заяву та документи, необхiднi для видачi дублiката лiцензiї, можуть тимчасово провадити дiяльнiсть на пiдставi довiдки про подання заяви про видачу дублiката лiцензiї на провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, яка видається органом лiцензування.

(абзац другий пункту 25 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     26. Суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець для видачi дублiката лiцензiї подають разом з вiдповiдною заявою документ, що пiдтверджує внесення плати за видачу дублiката лiцензiї.

(пункт 26 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     27. Орган лiцензування зобов'язаний протягом трьох робочих днiв з дати надходження заяви про видачу дублiката лiцензiї видати такий дублiкат та внести не пiзнiше наступного робочого дня з дати видачi дублiката лiцензiї вiдповiднi змiни до лiцензiйного реєстру.

Анулювання лiцензiї

     28. Пiдставами для анулювання лiцензiї є:

     1) заява суб'єкта господарювання чи фiзичної особи - пiдприємця про анулювання лiцензiї;

     2) акт про повторне порушення суб'єктом господарювання чи фiзичною особою - пiдприємцем лiцензiйних умов провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв;

     3) наявнiсть в Єдиному державному реєстрi юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв вiдомостей про перебування суб'єкта господарювання у станi припинення шляхом лiквiдацiї (перебування фiзичної особи - пiдприємця у станi припинення пiдприємницької дiяльностi) або про державну реєстрацiю її припинення (державну реєстрацiю припинення пiдприємницької дiяльностi фiзичної особи - пiдприємця);

     4) засвiдчена в установленому порядку копiя свiдоцтва про смерть фiзичної особи - пiдприємця;

     5) акт про виявлення недостовiрних вiдомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання чи фiзичною особою - пiдприємцем для одержання лiцензiї;

     6) акт про встановлення факту передачi лiцензiї або її копiї iншому суб'єкту господарювання чи iншiй фiзичнiй особi - пiдприємцю для провадження дiяльностi з обiгу наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв;

     7) акт про невиконання розпорядження органу лiцензування про усунення порушень лiцензiйних умов провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв;

     8) акт про неможливiсть суб'єкта господарювання чи фiзичної особи - пiдприємця забезпечити виконання лiцензiйних умов провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв;

     9) акт про вiдмову суб'єкта господарювання чи фiзичної особи - пiдприємця в проведеннi перевiрки органом лiцензування.

(пункт 28 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     29. Питання про анулювання лiцензiї розглядається органом лiцензування iз обов'язковим запрошенням суб'єкта господарювання чи фiзичної особи - пiдприємця або їх уповноважених представникiв на пiдставi актiв, зазначених у пiдпунктах 5 - 7 пункту 28 цього Порядку.

(пункт 29 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     30. У разi анулювання лiцензiї на пiдставi акта про повторне порушення суб'єктом господарювання чи фiзичною особою - пiдприємцем лiцензiйних умов провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, акта про виявлення недостовiрних вiдомостей у поданих суб'єктом господарювання чи фiзичною особою - пiдприємцем документах, акта про встановлення факту передачi лiцензiї або виданої органом лiцензування копiї лiцензiї iншому суб'єкту господарювання чи фiзичнiй особi - пiдприємцю для провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, акта про невиконання розпорядження органу лiцензування про усунення порушення лiцензiйних умов провадження дiяльностi, пов'язаної з обiгом наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, нова лiцензiя на право провадження того самого виду дiяльностi видається суб'єкту господарювання чи фiзичнiй особi - пiдприємцю не ранiше, нiж через рiк починаючи з дати прийняття органом лiцензування рiшення про анулювання попередньої лiцензiї.

(абзац другий пункту 30 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     31. Рiшення про анулювання лiцензiї оформлюється наказом органу лiцензування протягом 10 робочих днiв з дати виникнення пiдстави та видається не пiзнiше нiж протягом трьох робочих днiв з дати його прийняття або надсилається суб'єкту господарювання чи фiзичнiй особi - пiдприємцю поштою разом з листом, в якому зазначається пiдстава.

(пункт 31 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     32. Рiшення про анулювання лiцензiї набирає чинностi через 30 днiв з дня його прийняття, крiм рiшення про анулювання лiцензiї, прийнятого згiдно iз заявою суб'єкта господарювання чи фiзичної особи - пiдприємця про анулювання лiцензiї та в разi смертi фiзичної особи - пiдприємця, якi набирають чинностi з дня їх прийняття.

     Якщо суб'єкт господарювання чи фiзична особа - пiдприємець протягом зазначеного строку подали скаргу до експертно-апеляцiйної ради, дiя цього рiшення органу лiцензування зупиняється до прийняття Держпiдприємництвом вiдповiдного рiшення.

(пункт 32 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     33. Протягом робочого дня, що настає пiсля набрання чинностi рiшенням про анулювання лiцензiї, орган лiцензування робить у лiцензiйному реєстрi запис про дату та номер такого рiшення.

     34. Пункт 34 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     35. Рiшення про анулювання лiцензiї може бути оскаржено в судовому порядку.

Плата за видачу лiцензiї

     36. Розмiр та порядок справляння плати за видачу лiцензiї визначається постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 листопада 2000 р. N 1755 "Про строк дiї лiцензiї на провадження певних видiв господарської дiяльностi, розмiри i порядок зарахування плати за її видачу" (Офiцiйний вiсник України, 2000р., N 48, ст. 2093).

(пункт 36 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     37. Плата за видачу лiцензiї (її копiї та дублiката) i переоформлення вноситься пiсля прийняття вiдповiдного рiшення.

Лiцензiйнi справи та Єдиний лiцензiйний реєстр

     38. Орган лiцензування пiсля надходження заяви про видачу лiцензiї формує щодо кожного суб'єкта господарювання чи фiзичної особи - пiдприємця лiцензiйну справу, в якiй зберiгаються документи, що подаються ними для видачi та переоформлення лiцензiї, видачi дублiкатiв лiцензiї, документи, пов'язанi iз змiною вiдомостей, що мiстяться в документах, якi додаються до заяви про видачу лiцензiї, а також копiї вiдповiдних рiшень органу лiцензування та розпорядження про усунення порушення лiцензiйних умов.

(пункт 38 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     39. Орган лiцензування несе вiдповiдальнiсть за зберiгання лiцензiйних справ.

     40. Орган лiцензування формує i веде лiцензiйний реєстр, до якого вносяться вiдомостi про суб'єкта господарювання та фiзичну особу - пiдприємця, вид господарської дiяльностi згiдно з виданою лiцензiєю; дату прийняття та номер рiшення про видачу лiцензiї; серiю i номер лiцензiї; строк дiї лiцензiї; вiдомостi про переоформлення лiцензiї, видачу дублiката або копiї лiцензiї; а також зазначаються пiдстави, дата прийняття i номер розпорядження органу лiцензування про необхiднiсть усунення порушення лiцензiйних умов; пiдстави, дата прийняття i номер рiшення про анулювання лiцензiї та рiшення про визнання лiцензiї недiйсною.

(пункт 40 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

     41. Орган лiцензування подає в порядку, встановленому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 8 листопада 2000 р. N 1658 "Про затвердження Порядку формування, ведення i користування вiдомостями лiцензiйного реєстру та подання їх до Єдиного лiцензiйного реєстру" (Офiцiйний вiсник України, 2000р., N 45, ст. 1937), вiдомостi, що вносяться до Єдиного лiцензiйного реєстру.

(пункт 41 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.11.2012р. N 1029)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 грудня 2007 р. N 1387

ЗМIНИ,
що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14 листопада 2000 р. N 1698 i вiд 4 липня 2001 р. N 756

     1. Пункт 1 втратив чиннiсть

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.08.2015р. N 609)

     2. Пункт 2 втратив чиннiсть

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.08.2015р. N 609)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.