ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

22.02.08 N 11/2-15/2045-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо заповнення графи 47 ВМД

     У зв'язку з запитами митних органiв з питання порядку заповнення окремих граф ВМД у разi декларування товарiв, що перемiщуються через митний кордон України як гуманiтарна допомога, та товарiв у митному режимi тимчасового ввезення з звiльненням вiд оподаткування, повiдомляємо про наступне.

     Вiдповiдно до Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, у редакцiї наказу Держмитслужби вiд 07.11.07 N 933, при декларуваннi гуманiтарної допомоги та товарiв у митний режим тимчасового ввезення з звiльненням вiд оподаткування у першому пiдроздiлi графи 33 ВМД "Код товару" можуть зазначатися першi чотири знаки коду товару згiдно з УКТЗЕД. У графi 47 ВМД "Нарахування платежiв" основного й додаткових аркушiв ВМД наводяться вiдомостi про нарахування податкiв i зборiв.

     У зв'язку з цим та з метою єдиного пiдходу при митному оформленнi вантажiв гуманiтарної допомоги й товарiв у режимi тимчасового ввезення у разi їх декларування iз зазначенням коду товару на рiвнi товарної позицiї (4 знака) згiдно з УКТЗЕД у колонцi "Ставка" графи 47 ВМД необхiдно вказувати максимальний розмiр ставки мита та акцизного збору, що застосовуються до товарiв вiдповiдної товарної позицiї.

     У разi декларування вищезазначених вантажiв чи товарiв за кодами товарiв згiдно з УКТ ЗЕД застосовуються ставки мита згiдно Митного тарифу України та ставки акцизного збору, встановленi вiдповiдними законодавчими актами з питань оподаткування цим податком.

     Прошу довести цю iнформацiю до вiдома декларантiв та iнших зацiкавлених осiб.

     Регiональнiй iнформацiйнiй митницi врахувати вищезазначену iнформацiю у вiдповiдних програмно-iнформацiйних комплексах Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби.

Перший заступник Голови Служби А.Є.Гутник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.