Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 315 від 18.04.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

06.02.2008 N 92


Про внесення змiн до наказу Державної митної служби України вiд 08.02.2006 N 97

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
20 лютого 2008 р. за N 136/14827


     Вiдповiдно до пункту 5.2 статтi 5 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами" наказую:

     1. Унести до Порядку розгляду митними органами скарг платникiв податкiв на податковi зобов'язання, нарахованi митними органами, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 08.02.2006 N 97, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 20.02.2006 за N 151/12025 (далi - Порядок), такi змiни:

     1.1. Пункт 1.2 доповнити абзацом другим такого змiсту:

     "Дiя цього Порядку не поширюється на розгляд скарг (заяв) платникiв податкiв на податковi повiдомлення або iншi рiшення митного органу, щодо яких подано позови до суду".

     1.2. Пункт 1.15 викласти в такiй редакцiї:

     "1.15. Скарга (заява), що не вiдповiдає вимогам, передбаченим пунктами 1.11 - 1.13 цього Порядку, не може бути розглянута по сутi й протягом п'яти календарних днiв вiд дати її подання повертається особi, яка її подала, з роз'ясненням порядку i строкiв оскарження податкових повiдомлень та iнших рiшень митних органiв".

     1.3. Пункт 1.16 викласти в такiй редакцiї:

     "1.16. Якщо розгляд питань, порушених у скарзi (заявi), не належить до компетенцiї митного органу (Держмитслужби України), або якщо розгляд скарги (заяви) повинен здiйснюватись iншим митним органом, то така скарга (заява) протягом п'яти календарних днiв вiд дати її подання пересилається за належнiстю вiдповiдному органу чи посадовiй особi, про що письмово повiдомляється особа, яка подала скаргу (заяву)".

     1.4. Пункт 1.18 викласти в такiй редакцiї:

     "1.18. Датою подання платником податкiв скарги (заяви) є:

     а) при безпосередньому поданнi митному органу (Держмитслужбi України) - дата реєстрацiї скарги (заяви) митним органом (Держмитслужбою України);

     б) при надсиланнi скарги (заяви) поштою - дата її подання вiддiленню поштового зв'язку, зазначена в повiдомленнi про вручення поштового вiдправлення та на вiдбитку календарного штемпеля на поштовому вiдправленнi (конвертi)".

     1.5. Доповнити Порядок пунктом 1.25 такого змiсту:

     "1.25. Датою отримання скарги (заяви) митним органом (Держмитслужбою України) є:

     а) при безпосередньому поданнi митному органу (Держмитслужбi України) - дата реєстрацiї скарги (заяви) митним органом (Держмитслужбою України);

     б) при надсиланнi скарги (заяви) поштою - дата її вручення, яка зазначена посадовою особою митного органу (Держмитслужби України), до компетенцiї якої належить реєстрацiя вхiдної та вихiдної кореспонденцiї, у повiдомленнi про вручення".

     1.6. Доповнити Порядок новим пунктом 3.4 такого змiсту:

     "3.4. Якщо повторна скарга (заява) помилково подається до регiональної митницi як до митного органу вищого рiвня порiвняно з митницею, то така скарга (заява) протягом п'яти календарних днiв вiд дати її подання пересилається за належнiстю до Держмитслужби України, про що письмово повiдомляється особа, яка подала скаргу (заяву)".

     У зв'язку з цим пункти 3.4-3.7 Порядку вважати вiдповiдно пунктами 3.5-3.8.

     2. Департаменту митних платежiв (Джигалов С.О.) i Юридичному департаменту (Небрат Л.М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Начальникам регiональних митниць, митниць проiнформувати суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi про вимоги цього наказу шляхом висвiтлення його в мiсцевих засобах масової iнформацiї, у тому числi на наочних iнформацiйних стендах у мiсцях розташування пiдроздiлiв митницi й у пунктах пропуску через державний кордон України.

     4. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля його офiцiйного опублiкування.

     5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Державної митної служби України Гутника А.Є.

Голова Державної митної служби України В.I.Хорошковський
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстр фiнансiв України В.М.Пинзеник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.