ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

28.02.2008 N 10/1-2/424-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


     У зв'язку зi зверненнями митних органiв та суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi щодо внесення реквiзитiв екологiчної декларацiї (Мiнприроди України) до графи 44 вантажної митної декларацiї повiдомляємо.

     Загальнi вимоги до здiйснення екологiчного контролю визначено Положенням про екологiчний контроль у пунктах пропуску через державний кордон та в зонi дiяльностi регiональних митниць i митниць, затвердженим наказом Мiнiстерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України вiд 08.09.99 N 204.

     Згiдно з пунктом 9.6 цього Положення пiсля завершення екологiчного контролю вантажу (транспортного засобу) на транспортнiй накладнiй ставиться штамп установленого зразка вiдповiдно до результатiв проведеного контролю. Про всi виконанi операцiї держекоiнспектор робить запис у вiдповiдних журналах.

     Оскiльки для здiйснення митного оформлення таких товарiв достатньо наявностi вiдповiдного штампу установленого зразка державних iнспекторiв органiв Мiнприроди, та приймаючи до уваги, що зазначеним Положенням екологiчна декларацiя не визначена як документ, обов'язковий для здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України, видiлення окремого коду для неї у Класифiкаторi документiв, на думку Держмитслужби, є недоцiльним.

     Таким чином, внесення реквiзитiв екологiчної декларацiї (Мiнприроди України) до графи 44 вантажної митної декларацiї необхiдно здiйснювати пiд кодом документу 5000 "Некласифiкований документ" вiдповiдно до Класифiкатора документiв, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 12.12.2007 N 1048.

Директор Департаменту декларування та митних режимiв В.П.Науменко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.