ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

27.02.08 N 11/5-10/2262-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо обiгу книжок (карнетiв) А.Т.А.

     Приймаючи до уваги, що з 01.03.2008 в Українi запроваджується обiг книжок (карнетiв) А.Т.А. повiдомляємо.

     Порядок митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А., затверджено наказом Держмитслужби вiд 17.12.07 N 1058, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 27.12.07 за N 1415/14682.

     Процедури митного контролю товарiв, що перемiщуються через митний кордон України з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А. в митному режимi тимчасового ввезення (вивезення), а також контроль за транзитним перемiщенням цiєї категорiї товарiв здiйснюються в установленому порядку, як при тимчасовому ввезеннi (вивезеннi) або транзитi товарiв, оформлених iз використанням ВМД чи декларацiй, передбачених для громадян.

     Враховуючи, що вiдповiдно до статтi 20 Стамбульської конвенцiї санкцiї за порушення положень цiєї Конвенцiї встановлюються законодавством Договiрної Сторони, митний орган, що виявив порушення умов тимчасового ввезення або транзиту товарiв, вживає в установленому порядку заходiв, передбачених роздiлами ХVIII i ХIХ Митного кодексу України.

     При цьому, одночасно застосовуються заходи, пов'язанi iз стягненням з Торгово-промислової палати України гарантiї в розмiрi суми ввiзних податкiв i зборiв, у вiдповiдностi до положень Методичних рекомендацiй щодо особливостей застосування митних режимiв до товарiв, якi перемiщуються через митний кордон з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А., затверджених наказом Держмитслужби вiд 31.01.08 N 74.

     До завершення розробки вiдповiдного програмного забезпечення (орiєнтовно друга половина березня 2008 року) митний контроль i митне оформлення товарiв, що перемiщуються з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А., здiйснювати iз використанням паперових примiрникiв цих книжок.

     Також повiдомляємо, що пропозицiї митних органiв з питань обiгу книжок (карнетiв) А.Т.А. в Українi узагальнюватимуться Департаментом декларування та митних режимiв i будуть врахованi в положеннях вiдповiдних нормативно-правових актiв Держмитслужби за результатами їх практичного застосування.

Заступник Голови Служби П.В.Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.