ПРОТОКОЛ

про вступ України до Свiтової органiзацiї торгiвлi

Офiцiйний переклад.

Женева, 5 лютого 2008 року

Преамбула

     Свiтова органiзацiя торгiвлi (далi - СОТ), згiдно зi статтею XII Марракеської угоди про заснування Свiтової органiзацiї торгiвлi (далi - Угода про СОТ), та Україна,

     ураховуючи Звiт Робочої групи з розгляду заявки України про вступ до Свiтової органiзацiї торгiвлi, який вiдтворено в документi WT/ACC/UKR/152 й датовано 25 сiчня 2008 року (далi - Звiт Робочої групи);

     беручи до уваги результати переговорiв про приєднання України до Угоди про СОТ,

     домовляються про таке:

Частина I
Загальнi положення

     1. З набранням чинностi цим Протоколом згiдно з пунктом 8 Україна приєднується до Угоди про СОТ вiдповiдно до статтi XII цiєї Угоди й стає членом СОТ.

     2. Угодою про СОТ, до якої приєднується Україна, є Угода про СОТ, у тому числi пояснювальнi примiтки до цiєї Угоди, уточнена, змiнена або iншим чином модифiкована такими юридичними документами, якi, можливо, набрали чинностi до дати набрання чинностi цим Протоколом. Цей Протокол, який уключає зобов'язання, зазначенi в пунктi 512 Звiту Робочої групи, є невiд'ємною частиною Угоди про СОТ.

     3. Якщо iнше не передбачено в пунктi 512 Звiту Робочої групи, тi зобов'язання за доданими до Угоди про СОТ багатостороннiми торговельними угодами, якi повиннi реалiзовуватися протягом перiоду, що починається з набранням чинностi цiєю Угодою, реалiзуються Україною так, нiби вона прийняла цю Угоду в день набрання нею чинностi.

     4. Україна може пiдтримувати захiд, не сумiсний з пунктом 1 статтi II ГАТС, за умови, що такий захiд було внесено до перелiку вилучень iз режиму найбiльшого сприяння вiдповiдно до статтi II, доданого до цього Протоколу, i що вiн вiдповiдає умовам додатка до ГАТС стосовно вилучень iз режиму найбiльшого сприяння вiдповiдно до статтi II.

Частина II
Розклади

     5. Розклади, вiдтворенi в додатку I до цього Протоколу, стають Розкладом поступок i зобов'язань, що додається до Генеральної угоди про тарифи й торгiвлю 1994 року (далi - ГАТТ-1994), i Графiком специфiчних зобов'язань в секторi послуг, що додається до Генеральної угоди про торгiвлю послугами (далi - ГАТС), якi стосуються України. Реалiзацiя за етапами поступок i зобов'язань, список яких наведено в Розкладах, здiйснюється так, як установлено в пiдхожих частинах вiдповiдних Розкладiв.

     6. З метою посилання згiдно з пiдпунктом "a" пункту 6 статтi II ГАТТ-1994 на дату цiєї Угоди, датою, застосовною до Розкладiв поступок i зобов'язань, доданих до цього Протоколу, є дата набрання чинностi цим Протоколом.

Частина III
Прикiнцевi положення

     7. Цей Протокол є вiдкритим для прийняття, шляхом пiдписання або в iнший спосiб, Україною до 4 липня 2008 року.

     8. Цей Протокол набирає чинностi на тридцятий день, який настає пiсля дня, в який вiн був прийнятий Україною.

     9. Цей Протокол здається на зберiгання Генеральному директору СОТ. Генеральний директор СОТ без зволiкання надає по однiй засвiдченiй копiї цього Протоколу й повiдомлення про прийняття його Україною згiдно з пунктом 9 кожному члену СОТ i Українi.

     10. Цей Протокол реєструється вiдповiдно до положень статтi 102 Статуту Органiзацiї Об'єднаних Нацiй.

     Учинено в м. Женева 5 лютого 2008 року в одному примiрнику англiйською, iспанською та французькою мовами, при цьому кожний текст є автентичним, за винятком того, що доданим до цього документа Розкладом може встановлюватися, що вiн автентичний лише однiєю iз цих мов.

 

     Розклад CLXII - Україна. Частини I - Тарифи, режим найбiльшого сприяння. Роздiл I - Сiльськогосподарськi продукти.

     Розклад CLXII - Україна. Частина I - Тариф в рамках режиму найбiльшого сприяння. Роздiл II - Iншi товари [Групи 01 - 39, Групи 40 - 69, Групи 70 - 84, Групи 85 - 97].

     Розклад - Україна. Частина II - Преференцiйнi тарифи.

     Розклад CLXII - Україна. Частина III - нетарифнi поступки.

     Розклад - Україна. Частина IV - Сiльськогосподарськi товари: зобов'язання щодо обмеження субсидування. Роздiли I - III.

     Україна - Перiод трансформацiї.

     Фармацевтична продукцiя. Додатки I - IV.

     Графiк специфiчних зобов'язань в секторi послуг. Перелiк вилучень з режиму найбiльшого сприяння (РНС), вiдповiдно до статтi II ГАТС.

     Марракеська угода про заснування Свiтової органiзацiї торгiвлi.

     Звiт робочої групи з питань вступу України до свiтової органiзацiї торгiвлi.

     Проект Рiшення ВСТУП УКРАЇНИ.

     Проект Протоколу про вступ України.

     Вступ України до СОТ. Внутрiшня пiдтримка та експортнi субсидiї у сiльськогосподарському секторi.

     Переговори стосовно вступу України до Свiтової органiзацiї торгiвлi.

     Меморандум про взаєморозумiння мiж Україною та Мексиканськими Сполученими Штатами.

     Переговори стосовно вступу України до Свiтової органiзацiї торгiвлi в контекстi статтi XII Угоди про заснування Свiтової органiзацiї торгiвлi у частковому задоволеннi вимог України стосовно вступу до Свiтової органiзацiї торгiвлi.

     Меморандум про взаєморозумiння мiж Україною та Республiкою Iндiя.

     Протокол погодження (Республiка Парагвай, Україна).

     Протокол погодження (Аргентинська Республiка, Україна).

     Протокол погодження (Домiнiканська Республiка, Гондурас, Україна).

     Протокол погодження (Україна, Домiнiканська Республiка, Республiка Гондурас).

     Додаток В. Додатковi пояснення України стосовно класифiкацiї товарiв.

     Результати двостороннiх переговорiв з доступу до ринку товарiв мiж Україною та Сполученими Штатами Америки в рамках вступу України до Свiтової органiзацiї торгiвлi.

     Результати двостороннiх переговорiв з доступу до ринку послуг мiж Україною та Сполученими Штатами Америки в рамках вступу України до Свiтової органiзацiї торгiвлi.

     Результати двостороннiх переговорiв з доступу до ринку мiж Україною та Сполученими Штатами Америки в рамках вступу України до Свiтової органiзацiї торгiвлi.

     Лист Мiнiстра економiки України Арсенiя Яценюка вiд 21.02.2006 р. до Торгiвельного Представника США Роберта Портмане.

     Лист до Торгiвельного Представника США Роберта Портмане вiд 22.02.2006 р. до Мiнiстра економiки України Арсенiя Яценюка.

     Переговори стосовно вступу України до Свiтової органiзацiї торгiвлi.

     Протокол Погодження вiд 14.12.2006 р.

     Пам'ятна записка вiд 08.06.2006 р. мiж Україною та окремою митною територiєю Тайвань Пенгху, Кiнмен та Матсу в рамках обговорення питання вступу України до СОТ.

     Протокол вiд 14.11.2007 р. мiж Киргизькою Республiкою та Україною стосовно вступу України до Свiтової органiзацiї торгiвлi.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.