ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

14.05.08 N 11/1-9/5236-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про скасування свiдоцтв про визнання пiдприємства декларантом

     З метою упередження випадкiв направлення до Держмитслужби України документiв, в яких не мiститься (не наведено) достатнiх пiдстав для скасування свiдоцтв про визнання пiдприємства декларантом, повiдомляємо.

     Держмитслужба України може скасувати свiдоцтво про визнання пiдприємства декларантом лише за умов, наведених у пунктах 3.8 та 3.9 Положення про дiяльнiсть пiдприємств, що здiйснюють декларування на пiдставi договору, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 22.07.97 N 340 (зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 23.10.97 за N 495/2299).

     Вiдповiдно до пункту 1.6 наказу Держмитслужби України вiд 09.06.04 N 429 "Про посилення контролю за дiяльнiстю пiдприємств, що надають посередницькi послуги в галузi митної справи", начальники регiональних митниць, митниць повиннi забезпечить своєчасне прийняття рiшень щодо скасування (анулювання) дозвiльних документiв на здiйснення посередницької дiяльностi в галузi митної справи, виданих митними органами, або внесення вiдповiдних пропозицiй до Держмитслужби України щодо скасування (анулювання) цих документiв, виданих останньою, з наданням копiй документiв, що пiдтверджують факти порушень, достатнiх для їх скасування (анулювання).

     Враховуючи вищенаведене, з метою недопущення випадкiв скасування Держмитслужбою України свiдоцтв про визнання пiдприємства декларантом, якi в подальшому можуть бути оскарженi, наголошую на необхiдностi направлення до Держмитслужби України лише завiрених копiй документiв, якi свiдчать про повне виконання постанов митних органiв чи судiв, винесених у справах про порушення митних правил, на пiдставi яких можливо прийняти тiльки однозначне рiшення.

     У поданнi митного органу повинна в обов'язковому порядку мiститись iнформацiя про вiдсутнiсть оскаржень винесених постанов.

     Персональну вiдповiдальнiсть за пiдготовку та направлення до Держмитслужби України вiдповiдних документiв покладаю на начальникiв регiональних митниць, митниць.

Голова Служби В.I.Хорошковський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.