ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 13.06.2008 р. N 11/2-10/6571-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


     У зв'язку з випадками неналежного заповнення та контролю за правильнiстю заповнення графи 31 "Вантажнi мiсця та опис товарiв" вантажної митної декларацiї (далi - ВМД) при ввезеннi товарiв повiдомляємо наступне.

     Абзацом третiм опису графи 31 ВМД пункту 2 глави 2 роздiлу II Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Держмитслужби вiд 09.07.97 N 307 (зi змiнами), передбачено, що пiд номером 1 зазначається точний опис товарiв, що декларуються митному органу, зокрема, за наявностi, iнформацiя про торговельну марку.

     Вiдповiдно до положень статтi 492 Цивiльного кодексу України, торговельною маркою може бути будь-яке позначення або будь-яка комбiнацiя позначень, якi придатнi для вирiзнення товарiв, що виробляються однiєю особою, вiд товарiв, що виробляються iншими особами. Такими позначеннями можуть бути, зокрема, слова, лiтери, цифри.

     Звертаємо увагу, що вiдомостi про найменування торговельних марок, оригiнальне написання яких здiйснюється латинськими лiтерами, мають вноситись до графи 31 митних декларацiй латинськими лiтерами. Торговельну марку слiд зазначати повнiстю без будь-яких скорочень.

     У зв'язку з викладеним вимагаю при перевiрцi правильностi заповнення графи 31 тимчасової, неповної, вантажної митної декларацiй (випуск товарiв у вiльний обiг), обов'язково здiйснювати контроль за внесенням вiдомостей про нанесену на товар (упаковку, етикетку, бiрку, нашивку тощо) торговельну марку.

     Невнесення декларантом до графи 31 вищезазначених декларацiй вiдомостей про наявну торговельну марку товарiв є порушенням вимог статтi 81 Митного кодексу України та пiдставою для надання вiдмови в митному оформленнi цих товарiв.

Перший заступник Голови Служби А. Є. Гутник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.