ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 22.02.2008 р. N 10/1-2/393

 

Директору Асоцiацiї митних брокерiв України
Мироненку М. В.


     Держмитслужбою розглянуто звернення Асоцiацiї митних брокерiв України вiд 14.01.2007 N 15/06 стосовно надання роз'яснення щодо анулювання тимчасової декларацiї. У зв'язку з цим повiдомляємо.

     Абзацом третiм пункту 4.1 Порядку застосування тимчасової та неповної декларацiй вiдповiдно до митного режиму iмпорту (при випуску у вiльний обiг), затвердженого наказом Держмитслужби вiд 30.12.2003 N 932, передбачено, що митне оформлення товарiв iз застосуванням тимчасової чи неповної декларацiї проводиться вiдповiдно до Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 20.04.2005 N 314 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 27.04.2005 за N 439/10719 (зi змiнами).

     Пiдпунктом 26 пункту 3 Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 20.04.2005 N 314, встановлено, що запит може оформлюватись у випадках, передбачених законодавством України, митним органом, чи за результатами перевiрки документiв та/або митного огляду - до пiдроздiлу, до компетенцiї якого вiднесено або контроль за виконанням вимог товарної номенклатури Митного тарифу України при класифiкацiї товарiв для цiлей митного оформлення, або контроль за правильнiстю визначення митної вартостi, або перевiрку правильностi визначення країни походження товарiв, у разi:

     вирiшення спiрних питань правильностi класифiкацiї та кодування товарiв;

     вирiшення спiрних питань правильностi визначення митної вартостi товарiв;

     потреби перевiрки правильностi визначення країни походження товару;

     потреби перевiрки сертифiката про походження товару, який застосовується для пiдтвердження країни походження товару, що ввозиться на митну територiю України на умовах угод про вiльну торгiвлю, укладених Україною.

     Митне оформлення товарiв, щодо яких було направлено запит, не може бути завершено до отримання вiдповiдi на цей запит.

     Вiдповiдно до пункту 12 Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури регiональної митницi, митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 07.08.2007 N 667 (далi - Порядок), якщо ВНКТ (ВКМВН) приймається Рiшення, яке не вiдповiдає Iнформацiї, заявленiй декларантом у митнiй декларацiї, то ця митна декларацiя не може використовуватися для митного оформлення класифiкованого товару. У такому разi ПМО заповнюєтеся картка вiдмови в митному оформленнi згiдно з порядком, установленим Держмитслужбою.

     Для здiйснення митного оформлення класифiкованого товару митному органу подається нова митна декларацiя. При цьому iнформацiя у вiдповiдних графах митної декларацiї повинна вiдповiдати iнформацiї, зазначенiй у Рiшеннi.

     Вiдповiдно до абзацу другого пункту 6.6 Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 20.04.2005 N 314, реєстрацiйний номер ВМД, за якою вiдмовлено в митному оформленнi, пiдлягає анулюванню.

     Листом Держмитслужби вiд 12.02.2008 N 10/2-2/270 Вам було надано роз'яснення щодо порядку застосування тимчасової та неповної декларацiй.

Директор Департаменту декларування та митних режимiв В. П. Науменко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.