ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

14.08.08 N 29/2-11.2/5963-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД ручок для зачинення вiкон

     Для використання в роботi з метою однозначної класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД товару "металевi ручки, що використовуються в будiвлях для зачинення вiкон з поворотно-вiдкiдною стулкою" повiдомляємо наступне.

     Класифiкацiя товарiв для цiлей митного оформлення здiйснюється згiдно з вимогами Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що є товарною номенклатурою Митного тарифу України, затвердженого законом України вiд 05.04.01 N 2371-III "Про митний тариф України", в редакцiї Закону України вiд 31.05.07 N 1109-V, з врахуванням Основних правил iнтерпретацiї класифiкацiї товарiв, вiдповiдних примiток до роздiлiв та груп, текстового опису товарних позицiй, та тих характеристик товару якi є визначеними для класифiкацiї.

     Згiдно з УКТЗЕД у товарнiй категорiї 8302 41 00 класифiкується арматура крiплення, фурнiтура та аналогiчнi вироби для використання в будiвлях.

     У товарнiй пiдкатегорiї 8302 41 00 10 розглядається: арматура, деталi крiплення та аналогiчнi вироби, що використовуються в будiвлях для зачинення вiкон з поворотною та поворотно-вiдкидною стулкою; у товарнiй пiдкатегорiї 8302 41 00 90 розглядається: iнша арматура крiплення, фурнiтура та аналогiчнi вироби для використання у будiвлях.

     Таким чином, класифiкацiя в товарнiй пiдкатегорiї 8302 41 00 10 залежить вiд використання арматури, деталей крiплення та аналогiчних виробiв виключно у будiвлях для зачинення вiкон з поворотною та поворотно-вiдкидною стулкою.

     Арматура (Великий тлумачний словник сучасної української мови. Вид. ВТФ "Перун", 2001 рiк) - сукупнiсть допомiжних приладiв, деталей, необхiдних для роботи якого-небудь апарата, машини, конструкцiї. Сукупнiсть предметiв для обладнання електричного освiтлення, електроустаткування. У залiзобетонних спорудах - сталевий каркас; також сукупнiсть металевих частин, умiщених у який-небудь матерiал або споруду для змiцнення їх.

     Фурнiтура - допомiжний, пiдсобний матерiал у деяких видах виробництва. Меблева фурнiтура.

     В випадку класифiкацiї пофарбованих ручок з недорогоцiнних металiв з вбудованим металевим стрижнем з чотирма гранями визначальним фактором для вiднесення товару до вiдповiдної товарної пiдкатегорiї УКТЗЕД є чiтке встановлення мiсця використання або призначення виробiв.

     Пофарбованi ручки з недорогоцiнних металiв з вбудованим металевим стрижнем з чотирма гранями за своєю конструкцiєю можуть використовуватись як для зачинення вiкон з поворотною та поворотно-вiдкидною стулкою, так i для зачинення дверей.

     Тому унiверсальнi металевi ручки, що використовуються в будiвлях повиннi розглядатись у товарнiй пiдкатегорiї 8302 41 00 90.

     Визначальнi для класифiкацiї характеристики наводяться виробником товару у вiдповiднiй технiко-технологiчнiй документацiї. Вiдповiдно до п.4 Порядку взяття (надання) проб i зразкiв товарiв, проведення дослiджень, (аналiзу, експертизи) з метою їх митного оформлення, а також розпорядження зразками, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.02 N 1862 достовiрною технiко-технологiчною документацiєю вважаються офiцiйно виданi книги, державнi стандарти, технiчнi умови, каталоги i паспортнi данi на вироби фiрм-виготiвникiв, креслення виробiв з пiдписами виконавцiв та посадових осiб.

     Враховуючи вищевикладене, вважаємо, що класифiкацiя металевих ручок у товарнiй пiдкатегорiї 8302 41 00 10 можлива за умови однозначної iдентифiкацiї виробiв, як таких що призначенi для використання в будiвлях для зачинення саме вiкон з поворотною та поворотно-вiдкидною стулкою.

     Iдентифiкацiю пропонуємо проводити на пiдставi вивчення вiдповiдних документiв виробника.

Т.в.о. начальника Управлiння О.М. Литвин
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.