Документ скасований: Рішення № 78 від 13.02.2018

НАЦIОНАЛЬНА КОМIСIЯ З ПИТАНЬ РЕГУЛЮВАННЯ ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ

РIШЕННЯ

вiд 5 лютого 2009 року N 1338


Про затвердження Положення про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
17 березня 2009 р. за N 242/16258

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України
вiд 3 грудня 2009 року N 1773


     Вiдповiдно до статей 14, 16, 29 Закону України "Про радiочастотний ресурс України" Нацiональна комiсiя з питань регулювання зв'язку України вирiшила:

     1. Затвердити Положення про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв, що додається.

     2. Установити, що до 30.06.2009 включно дозволи на ввезення при авторизованих поставках термiналiв з-за кордону видаються Українським державним центром радiочастот незалежно вiд наявностi їх позначення захисним знаком.

     3. Департаменту лiцензування та радiочастот i Юридичному управлiнню в установленому порядку забезпечити подання цього рiшення на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

Голова С. Колобов
ПОГОДЖЕНО:
Т. в. о. Голови Державної митної служби України А. Є. Гутник
В. о. Голови Антимонопольного комiтету України О. I. Мельниченко
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О. Кужель

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України
вiд 5 лютого 2009 р. N 1338
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
17 березня 2009 р. за N 242/16258

ПОЛОЖЕННЯ
про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

I. Загальнi положення

     1.1. Це Положення, розроблене вiдповiдно до Закону України "Про радiочастотний ресурс України" (далi - Закон), визначає порядок надання дозволiв на ввезення, у тому числi перемiщення у мiжнародних поштових вiдправленнях, мiжнародних експрес-вiдправленнях (далi - дозвiл на ввезення), радiоелектронних засобiв (далi - РЕЗ) та випромiнювальних пристроїв (далi - ВП), а також додатковi заходи щодо недопущення ввезення з-за кордону не дозволених до застосування в Українi радiотелефонiв та iншого кiнцевого обладнання мереж стiльникового зв'язку, що має мiжнароднi коди iдентифiкацiї (далi - термiнал).

(пункт 1.1 iз змiнами, внесеними згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     1.2. Дiя цього Положення поширюється на всiх суб'єктiв господарювання (юридичних та фiзичних осiб), якi здiйснюють увезення, в тому числi перемiщення у мiжнародних поштових вiдправленнях, мiжнародних експрес-вiдправленнях, РЕЗ та ВП, що призначенi для застосування на територiї України в смугах радiочастот загального користування.

     1.3. Це Положення не застосовується при ввезеннi з-за кордону РЕЗ та ВП спецiального призначення.

     1.4. Увезення, в тому числi перемiщення у мiжнародних поштових вiдправленнях, мiжнародних експрес-вiдправленнях (далi - ввезення), в Україну РЕЗ та ВП здiйснюються на дозвiльнiй основi. Митне оформлення РЕЗ та ВП завершується в разi подання митному органу дозволу на ввезення.

(пункт 1.4 iз змiнами, внесеними згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     1.5. Перелiк РЕЗ та ВП, для ввезення яких не потрiбнi дозволи, визначається НКРЗ.

     1.6. Роботи (послуги), пов'язанi з пiдготовкою та видачею дозволiв на ввезення, виконуються Державним пiдприємством "Український державний центр радiочастот" (далi - УДЦР) на договiрних засадах вiдповiдно до Тарифiв на роботи (послуги) Державного пiдприємства "Український державний центр радiочастот", пов'язаних з користуванням радiочастотним ресурсом України та видiленням номерного ресурсу, затверджених рiшенням НКРЗ вiд 11.12.2008 N 1256, зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 25.12.2008 за N 1238/15929 (далi - Тарифи).

(пункт 1.6 iз змiнами, внесеними згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     1.7. Авторизованi поставки термiналiв на територiю України - ввезення термiналiв, що здiйснюється офiцiйним представництвом (представником) виробника або створеним виробником вiдповiдно до законодавства України пiдприємством (далi - авторизованi поставки виробником), або ввезення термiналiв iмпортерами за погодженням з виробником термiналiв безпосередньо вiд виробника (далi - авторизованi поставки iмпортерами).

(пункт 1.7 у редакцiї рiшення Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     1.8. Про перехiд на режим авторизованих поставок виробник письмово повiдомляє НКРЗ не пiзнiше нiж за 30 календарних днiв до початку таких поставок. Ранiше виданi дозволи на ввезення термiналiв цього виробника є чинними до закiнчення зазначеного в них термiну.

     1.9. Термiнали, що ввозяться з-за кордону в Україну в режимi авторизованих поставок, повиннi обов'язково мати позначення захисним знаком, наявнiсть якого перевiряється Державною iнспекцiєю зв'язку пiсля завершення митного оформлення.

     Термiнали, що ввозяться з-за кордону поза режимом авторизованих поставок, не потребують обов'язкового позначення їх захисним знаком.

     1.10. Захисний знак (додаток 1) наноситься виробником термiналiв на стадiї їх виготовлення на власну фiрмову етикетку, нанесену безпосередньо на термiнал, поряд з його назвою та мiжнародним кодом iдентифiкацiї IMEI, ESN або MEID (далi - код IMEI) i на етикетку заводської упаковки, що мiстить назву та код IMEI цього термiнала.

(абзац перший пункту 1.10 у редакцiї рiшення Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     Захисний знак, нанесений на термiнал, пiдтверджує виготовлення такого термiнала для поставки в Україну.

     1.11. Нанесення захисного знака на власну фiрмову етикетку та упаковку термiнала забезпечує виробник.

     1.12. Копiї всiх документiв, що додаються до вiдповiдних заяв, засвiдчуються пiдписом посадової особи суб'єкта господарювання, який має намiр увезти або отримати в поштовому вiдправленнi з-за кордону РЕЗ, ВП (далi - заявник), та печаткою (за наявностi).

II. Порядок оформлення та подачi заяв про надання дозволiв на ввезення РЕЗ, ВП

     2.1. Заявник особисто, через уповноважений ним орган чи особу або рекомендованим листом з описом вкладення звертається до УДЦР iз заявою про надання дозволу на ввезення з-за кордону в Україну РЕЗ та ВП (додаток 2).

     2.2. Для отримання дозволу на ввезення заявниками до заяви додаються:

     копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю заявника (при першому поданнi заяви протягом календарного року або у разi змiни даних у свiдоцтвi);

     копiя свiдоцтва платника податкiв (при першому поданнi заяви протягом календарного року або у разi змiни даних у свiдоцтвi);

     копiї сертифiкатiв вiдповiдностi на кожен заявлений тип РЕЗ, ВП, виданих акредитованими в установленому порядку органами сертифiкацiї, перелiк яких погоджено Нацiональною комiсiєю з питань регулювання зв'язку України. У разi якщо заявник не є власником сертифiката вiдповiдностi, зазначенi копiї сертифiкатiв вiдповiдностi, що додаються до заяви, додатково засвiдчуються пiдписом посадової особи та печаткою власника сертифiката.

     2.3. Заява про надання дозволу на ввезення з-за кордону в Україну зразкiв РЕЗ та ВП з метою пiдтвердження вiдповiдностi (додаток 3) подається виробником продукцiї, його офiцiйним представником в Українi, якщо виробник не є резидентом України, або суб'єктом господарювання - iмпортером РЕЗ, ВП.

     До заяви додаються:

     копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю заявника (при першому поданнi заяви протягом календарного року або у разi змiни даних у свiдоцтвi);

     копiя свiдоцтва платника податкiв (при першому поданнi заяви протягом календарного року або у разi змiни даних у свiдоцтвi);

     копiя заявки на проведення сертифiкацiї продукцiї (конкретних типiв РЕЗ або ВП), погоджена НКРЗ;

     звернення органу сертифiкацiї щодо надання дозволу на ввезення конкретних типiв РЕЗ або ВП для їх сертифiкацiї.

     2.4. Обов'язковою умовою надання дозволу на ввезення зразкiв РЕЗ, ВП з метою пiдтвердження вiдповiдностi (сертифiкацiї) є включення зазначених типiв РЕЗ, ВП до реєстру радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв, що можуть застосовуватися на територiї України в смугах радiочастот загального користування.

     2.5. Заява про надання дозволу на ввезення з-за кордону в Україну зразкiв РЕЗ та ВП з рекламною та/або демонстрацiйною метою або як демонстрацiйних зразкiв представництва виробника (додаток 4) подається офiцiйним представником виробника в Українi. До такої заяви додаються:

     копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю заявника (при першому поданнi заяви протягом календарного року або у разi змiни даних у свiдоцтвi);

     копiя свiдоцтва платника податкiв (при першому поданнi заяви протягом календарного року або у разi змiни даних у свiдоцтвi).

     2.6. Для отримання дозволу на ввезення РЕЗ, ВП, що належать до суднового обладнання навiгацiї та радiозв'язку, з метою їх подальшого використання або реалiзацiї суб'єкт господарювання звертається до УДЦР iз заявою (додаток 2). До заяви про надання дозволу на ввезення замiсть копiї сертифiката вiдповiдностi додається копiя свiдоцтва про схвалення типу суднового обладнання, виданого Регiстром судноплавства України.

     2.7. Для отримання дозволу на ввезення РЕЗ, ВП з метою їх подальшого використання на цивiльних повiтряних суднах суб'єкт господарювання звертається до УДЦР iз заявою (додаток 2). До заяви про надання дозволу на ввезення замiсть копiї сертифiката вiдповiдностi додається видане заявнику пiдтвердження Державної авiацiйної адмiнiстрацiї Мiнiстерства транспорту та зв'язку України, що заявленi до ввезення РЕЗ, ВП призначенi для серiйного виробництва, доробки або ремонту цивiльних повiтряних суден та проходять сертифiкацiю у складi цих суден.

III. Порядок розгляду заяв про видачу дозволiв на ввезення

     3.1. Заява про надання дозволу на ввезення реєструється УДЦР у день її надходження.

     3.2. При отриманнi заяви про надання дозволiв на ввезення УДЦР перевiряє повноту й правильнiсть її оформлення та вiдповiднiсть наданих матерiалiв вимогам роздiлу II цього Положення, перевiряє вiдповiднiсть заявлених типiв РЕЗ, ВП умовам їх застосування на територiї України, визначеним статтею 25 Закону.

     3.3. Рiшення про надання або вiдмову в наданнi дозволу на ввезення приймається УДЦР у строк, що не перевищує 5 робочих днiв вiд дати реєстрацiї заяви. У зазначений термiн УДЦР повинен вiдправити заявнику рекомендованим листом з повiдомленням про вручення, факсом або вручити особисто (при його зверненнi) рахунок на оплату за проведення робiт з пiдготовки й оформлення дозволу на ввезення або надати мотивоване повiдомлення про вiдмову в наданнi дозволу на ввезення.

     3.4. Рiшення про вiдмову в наданнi дозволу на ввезення приймається у разi, якщо:

     3.4.1. Для всiх РЕЗ та ВП, що ввозяться в Україну з метою подальшої експлуатацiї або реалiзацiї:

     подана заява не вiдповiдає формi, наведенiй у додатку 2, або оформлена неналежним чином;

     документи, що додаються до заяви, оформленi з порушенням вимог пунктiв 1.12 та 2.2 цього Положення;

     вiдсутнiй хоча б один з документiв, що повиннi додаватися до заяви згiдно з пунктом 2.2 цього Положення;

     заявленi для ввезення РЕЗ та ВП не вiдповiдають умовам їх застосування на територiї України.

     3.4.2. Пiд час ввезення з-за кордону в Україну зразкiв РЕЗ та ВП з метою пiдтвердження вiдповiдностi (сертифiкацiї):

     подана заява не вiдповiдає формi, наведенiй у додатку 3, або оформлена неналежним чином;

     заявленi типи РЕЗ, ВП вiдсутнi у реєстрi радiоелектронних засобiв, випромiнювальних пристроїв, що можуть застосовуватися на територiї України в смугах радiочастот загального користування;

     вiдсутнiй хоча б один з документiв, зазначених у пунктi 2.3 цього Положення.

     3.4.3. Пiд час ввезення з-за кордону в Україну зразкiв РЕЗ, ВП з рекламною та/або демонстрацiйною метою, або як демонстрацiйних зразкiв:

     подана заява не вiдповiдає формi, наведенiй у додатку 4, або оформлена неналежним чином;

     вiдсутнiй хоча б один з документiв, зазначених у пунктi 2.5 цього Положення.

     3.5. Дозвiл на ввезення надається УДЦР заявниковi не пiзнiше нiж через три робочi днi пiсля надходження плати за оформлення дозволу на ввезення.

     Змiст дозволу на ввезення з-за кордону РЕЗ та ВП наведено в додатку 5.

     3.6. Дозвiл на ввезення РЕЗ, ВП пiдписується начальником УДЦР або уповноваженою ним особою та засвiдчується печаткою.

     Бланки дозволiв на ввезення РЕЗ, ВП є захищеними документами суворої звiтностi. Органiзацiю їх виготовлення забезпечує УДЦР за рахунок власних коштiв. Зразок бланка дозволу на ввезення РЕЗ та ВП наведено в додатку 6.

     3.7. Дозвiл на ввезення заявник особисто, через уповноважений ним орган чи особу отримує в УДЦР.

     3.8. Дозвiл на ввезення РЕЗ, ВП надається в межах термiну дiї сертифiката вiдповiдностi конкретного РЕЗ або ВП, але не бiльше нiж на шiсть мiсяцiв.

     3.9. Внесення будь-яких змiн в отриманий ранiше заявником дозвiл на ввезення не допускається.

     За потреби внесення змiн даних щодо типу РЕЗ та ВП або сертифiката вiдповiдностi до отриманого ранiше дозволу на ввезення (далi - попереднiй дозвiл) оформлюється новий дозвiл на ввезення за умови дотримання таких вимог:

     ввезення РЕЗ, ВП з-за кордону за попереднiм дозволом не здiйснювалося;

     новий дозвiл оформлюється на таку саму загальну кiлькiсть РЕЗ та ВП, що й попереднiй дозвiл.

(роздiл III доповнено пунктом 3.9 згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     3.10. Для отримання нового дозволу на ввезення замiсть попереднього заявник звертається до УДЦР з вiдповiдною заявою, до якої додаються:

     заява про визнання недiйсним попереднього дозволу на ввезення, засвiдчена пiдписом посадової особи заявника та печаткою (за наявностi);

     оригiнал попереднього дозволу на ввезення;

     додатки, передбаченi роздiлом II цього Положення.

(роздiл III доповнено пунктом 3.10 згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     3.11. УДЦР визнає попереднiй дозвiл на ввезення недiйсним i вносить вiдповiднi змiни до узагальненої бази даних.

(роздiл III доповнено пунктом 3.11 згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     3.12. Новий дозвiл на ввезення надається в порядку, визначеному пунктами 3.1 - 3.8 цього Положення, на загальну кiлькiсть РЕЗ та ВП, що зазначенi в попередньому дозволi.

     Оплата за оформлення та видачу нового дозволу здiйснюється вiдповiдно до статтi 12 Тарифiв як за оформлення та видачу дозволу на ввезення одного РЕЗ (ВП) незалежно вiд кiлькостi РЕЗ та ВП, зазначених у новому дозволi.

(роздiл III доповнено пунктом 3.12 згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

IV. Особливостi ввезення з-за кордону в Україну термiналiв

     4.1. При авторизованих поставках термiналiв iмпортером:

(пункт 4.1 iз змiнами, внесеними згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     4.1.1. Офiцiйне представництво (представник) виробника особисто або рекомендованим листом з описом вкладення звертається до УДЦР iз заявою (додаток 7) про надання дозволу на ввезення в Україну конкретних типiв термiналiв (далi - дозвiл виробнику на ввезення). До заяви додаються документи, зазначенi в пунктi 2.2 цього Положення.

     4.1.2. На пiдставi дозволу виробнику на ввезення суб'єкт господарювання (iмпортер) особисто, через уповноважений ним орган чи особу або рекомендованим листом з описом вкладення звертається до УДЦР iз заявою (додаток 7) про надання дозволу на ввезення в Україну конкретних типiв термiналiв (далi - дозвiл iмпортеру на ввезення). До заяви, крiм документiв, зазначених у пунктi 2.2 цього Положення, заявник додатково додає довiдку (подання) офiцiйного представництва (представника) виробника вiдповiдної торговельної марки термiналiв щодо включення заявника до реєстру офiцiйних iмпортерiв термiналiв, що здiйснюють на пiдставi договору або контракту з виробником поставку в Україну виготовлених виробником термiналiв (далi - реєстр iмпортерiв), та копiю дозволу виробнику на ввезення вiдповiдних типiв термiналiв.

     4.2. При авторизованих поставках термiналiв виробником його офiцiйне представництво (представник) або створене ним вiдповiдно до законодавства України пiдприємство - суб'єкт господарювання особисто або рекомендованим листом з описом вкладення звертається до УДЦР iз заявою (додаток 7) про надання дозволу виробнику на ввезення в Україну конкретних типiв термiналiв. До заяви додаються документи, зазначенi в пунктi 2.2 цього Положення.

(пункт 4.2 у редакцiї рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     4.3. При авторизованих поставках термiналiв у заявi кiлькiсть термiналiв кожного типу не зазначається, якщо кiлькiсть термiналiв не визначено сертифiкатом вiдповiдностi.

     4.4. Ведення реєстру iмпортерiв та оприлюднення його на своєму сайтi здiйснює УДЦР. Внесення до реєстру iмпортерiв та виключення з нього здiйснюється за поданням виробника термiналiв вiдповiдної торговельної марки.

     4.5. Рiшення про вiдмову в наданнi дозволу на ввезення термiналiв приймається у разi, якщо:

     подана заява не вiдповiдає формi, визначенiй додатком 7, або оформлена неналежним чином;

     документи, що додаються до заяви, оформленi з порушенням вимог пункту 1.12 цього Положення;

     вiдсутнiй хоча б один з документiв, що повиннi додаватися до заяви згiдно з пунктом 2.2 цього Положення;

     вiдсутнiй договiр мiж УДЦР i виробником термiналiв про нанесення на термiнали захисних знакiв для авторизованої поставки термiналiв в Україну;

     виробник термiналiв не виконує умови договору мiж ним та УДЦР щодо здiйснення позначення захисним знаком термiналiв, що виробляються ним для поставки в Україну;

     заявник вiдсутнiй у реєстрi iмпортерiв або вiдсутнє подання офiцiйного представництва (представника) виробника термiналiв щодо включення заявника до реєстру iмпортерiв;

     заявником не надано до УДЦР у термiн, установлений роздiлом V цього Положення, перелiк кодiв IMEI термiналiв, ввезених за попереднiм дозволом;

     вiдсутнiй заявлений тип термiнала у дозволi виробнику на ввезення (у разi подання заяви вiдповiдно до пункту 4.1 цього роздiлу).

     4.6. При авторизованих поставках дозвiл на ввезення надається окремо на кожний тип термiнала без зазначення (обмеження) їх кiлькостi, якщо кiлькiсть термiналiв не визначено сертифiкатом вiдповiдностi.

(пункт 4.6 iз змiнами, внесеними згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     4.7. При ввезеннi термiналiв поза режимом авторизованих поставок дозволи на ввезення надаються на зазначену в заявi кiлькiсть термiналiв кожного типу.

     4.8. При авторизованих поставках за письмовим зверненням власника чинного дозволу на ввезення УДЦР може внести змiни щодо типiв термiналiв, зазначених у цьому дозволi, якщо вiдповiдний тип термiнала за цим дозволом не ввозився.

     4.9. У разi оформлення УДЦР дозволiв на ввезення при авторизованих поставках термiналiв:

(абзац перший пункту 4.9 у редакцiї рiшення Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     термiн дiї дозволiв виробнику на ввезення вiдповiдає термiну дiї сертифiката вiдповiдностi на конкретний тип термiнала;

     термiн дiї дозволу iмпортеру на ввезення при поставках iмпортером повинен вiдповiдати термiну дiї дозволiв виробнику на ввезення вiдповiдних типiв термiналiв;

(абзац третiй пункту 4.9 iз змiнами, внесеними згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     за умови однакового кiнцевого термiну дiї сертифiкатiв вiдповiдностi на декiлька типiв термiналiв конкретного виробника дозволи на ввезення термiналiв можуть оформлятися на одному бланку.

     4.10. При ввезеннi термiналiв поза режимом авторизованих поставок дозвiл на ввезення надається в межах термiну дiї сертифiката вiдповiдностi конкретного типу термiнала, але не бiльше нiж на шiсть мiсяцiв.

V. Додатковi заходи щодо недопущення ввезення з-за кордону термiналiв, не дозволених до застосування в Українi

     5.1. З метою захисту українського ринку вiд неякiсних та не дозволених до застосування в Українi термiналiв запроваджується їх позначення захисним знаком та облiк кодiв IMEI.

     5.2. Дозволяється ввезення без обов'язкового позначення захисним знаком термiналiв, що:

     ввозяться поза режимом авторизованих поставок;

     тимчасово ввозяться на митну територiю України, у тому числi й з рекламною та/або демонстрацiйною метою;

     увозяться на митну територiю України з метою випробувань та/або сертифiкацiї;

     транзитом перемiщуються через територiю України;

     входять до перелiку радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв, для ввезення з-за кордону яких не потрiбнi дозволи УДЦР.

     5.3. При авторизованих поставках термiналiв виробник здiйснює позначення захисним знаком термiналiв, що поставляються ним на територiю України.

(пункт 5.3 у редакцiї рiшення Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     5.4. Порядок позначення термiналiв захисним знаком для поставки в Україну виробником визначається вiдповiдним договором мiж УДЦР i цим виробником. У договорi, який виробник термiналiв безпосередньо або через своє офiцiйне представництво (представника) в Українi укладає з УДЦР, зазначаються:

     гарантiя виробника забезпечити поставки в Україну не менш нiж 90 % термiналiв, позначених захисним знаком;

     забезпечення термiналiв, що позначенi захисним знаком, гарантiйним та пiслягарантiйним сервiсним обслуговуванням;

     здiйснення позначення термiналiв захисним знаком виробником на безоплатнiй основi.

     5.5. При авторизованих поставках термiналiв виробником, вiн протягом 10 робочих днiв пiсля завершення митного оформлення термiналiв замовникам України через своє представництво в Українi передає УДЦР повiдомлення про ввезення на митну територiю України термiналiв (додаток 8), до якого додаються копiї дозволу на ввезення i вантажної митної декларацiї, а також в електронному виглядi перелiк кодiв IMEI ввезених термiналiв кожного типу.

(абзац перший пункту 5.5 iз змiнами, внесеними згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     Формат перелiку кодiв IMEI встановлюється НКРЗ.

     5.6. При авторизованих поставках термiналiв iмпортером, вiн заявник протягом 10 робочих днiв пiсля завершення митного оформлення партiї термiналiв передає УДЦР повiдомлення про ввезення на митну територiю України термiналiв (додаток 8), до якого додаються копiї дозволу на ввезення i вантажної митної декларацiї, а також в електронному виглядi перелiк кодiв IMEI ввезених термiналiв кожного типу.

(пункт 5.6 iз змiнами, внесеними згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     5.7. При поставках термiналiв поза режимом авторизованих поставок заявник протягом 10 робочих днiв пiсля завершення митного оформлення партiї термiналiв передає УДЦР повiдомлення про ввезення на митну територiю України термiналiв (додаток 9), до якого додаються копiї дозволу на ввезення та вантажної митної декларацiї, а також в електронному виглядi перелiк кодiв IMEI ввезених термiналiв кожного типу.

(пункт 5.7 iз змiнами, внесеними згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

     5.8. У разi ввезення за дозволом УДЦР невеликої кiлькостi термiналiв (до 20 штук) заявник звертається до УДЦР або до фiлiї УДЦР вiдповiдного регiону iз заявою про внесення кодiв IMEI його термiналiв до узагальненої бази даних кодiв IMEI (додаток 10). До заяви додаються копiї дозволу на ввезення термiналiв та митної декларацiї.

     5.9. УДЦР за власнi кошти створює автоматизовану iнформацiйну систему облiку термiналiв на територiї України, складовою частиною якої є узагальнена база даних кодiв IMEI термiналiв, i створює в нiй комплексну систему захисту iнформацiї, атестовану вiдповiдно до законодавства України в галузi захисту iнформацiї. Доступ до зазначеної бази даних на безоплатнiй основi як користувачi мають працiвники ДIЗ та оператори мобiльного зв'язку, а також у встановленому законодавством порядку контролюючi та правоохороннi органи i офiцiйнi представники виробникiв.

     5.10. УДЦР протягом трьох робочих днiв розглядає повiдомлення про ввезення на митну територiю України термiналiв /додатки 8, 9/ (далi - повiдомлення про ввезення) або заяву про внесення до узагальненої бази даних кодiв IMEI термiналiв, якi було ввезено з-за кордону за дозволом УДЦР /додаток 10/ (далi - заява про внесення кодiв IMEI), та вносить наданий перелiк кодiв IMEI до узагальненої бази даних кодiв IMEI.

     5.11. До узагальненої бази даних кодiв IMEI не вносяться окремi позицiї наданого перелiку кодiв IMEI в разi, якщо:

     формат запису позицiї перелiку не вiдповiдає формату, встановленому для коду IMEI;

     коди IMEI повторно зазначенi в перелiку;

     коди IMEI, зазначенi в перелiку, уже внесенi до узагальненої бази даних.

     5.12. До узагальненої бази даних не вносяться всi коди IMEI, наданi з повiдомленням про ввезення або зазначенi в заявi про внесення кодiв IMEI, у разi, якщо:

     кiлькiсть кодiв IMEI, зазначена в повiдомленнi про ввезення, не вiдповiдає фактично наданiй у перелiку;

     кiлькiсть наданих кодiв IMEI перевищує кiлькiсть термiналiв даного типу, зазначених у вiдповiдному дозволi на ввезення;

     кiлькiсть наданих кодiв IMEI перевищує кiлькiсть термiналiв даного типу, зазначених у вiдповiднiй митнiй декларацiї.

     5.13. УДЦР протягом семи робочих днiв вiд дати реєстрацiї повiдомлення про ввезення або заяви про внесення кодiв IMEI направляє заявнику рекомендованим листом iз повiдомленням про вручення, факсом, електронною поштою або вручає особисто (при його зверненнi) повiдомлення про результати внесення кодiв IMEI до узагальненої бази даних. До повiдомлення додається перелiк кодiв IMEI, що не були внесенi до узагальненої бази даних, iз зазначенням причин вiдмови у їх внесенi.

     5.14. Протягом тридцяти календарних днiв вiд дати отримання повiдомлення про результати внесення кодiв IMEI до узагальненої бази даних заявник може подати до УДЦР виправленi з урахуванням зауважень УДЦР перелiки кодiв IMEI, у внесеннi яких до узагальненої бази даних йому було вiдмовлено.

     5.15. Для внесення до узагальненої бази даних кодiв IMEI термiналiв, якi було ввезено з-за кордону без дозволу УДЦР вiдповiдно до визначеного НКРЗ перелiку радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв, для ввезення з-за кордону яких не потрiбнi дозволи, заявник звертається до УДЦР або вiдповiдної фiлiї УДЦР iз заявою про внесення до узагальненої бази даних кодiв IMEI термiналiв, якi було ввезено з-за кордону без дозволу УДЦР (додаток 11). У заявi зазначаються коди IMEI термiналiв, що ввезено.

     До заяви додаються:

     копiя митної декларацiї, у якiй зазначенi термiнали, що ввезенi з-за кордону, або копiї першої сторiнки та сторiнки з вiдмiткою про перетинання державного кордону України паспорта громадянина України для виїзду за кордон - при особистому ввезеннi з-за кордону термiналiв;

     копiя одного iз документiв, передбачених пунктом 7 Порядку i умов здiйснення митного контролю товарiв та iнших предметiв, що перемiщуються (пересилаються) через митний кордон у мiжнародних поштових вiдправленнях, або пунктом 8 Порядку i умов здiйснення митного контролю товарiв та iнших предметiв, що перемiщуються (пересилаються) через митний кордон у мiжнародних експрес-вiдправленнях, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.2002 N 1948, - у разi отримання термiналiв у мiжнародних поштових вiдправленнях або мiжнародних експрес-вiдправленнях.

     5.16. Для внесення до узагальненої бази даних кодiв IMEI термiналiв, ввезених iноземцями та особами без громадянства з метою отримання телекомунiкацiйних послуг безпосередньо вiд операторiв, провайдерiв України довше трьох мiсяцiв, до заяви (додаток 11) додаються копiї першої сторiнки та сторiнки з вiдмiткою про перетинання державного кордону України їх паспортного документа.

пункти 5.8 - 5.10 замiнено пунктами 5.8 - 5.16 згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773, у зв'язку з цим пункти 5.11, 5.12 вважати вiдповiдно пунктами 5.17, 5.18)

     5.17. Внесення кодiв IMEI термiналiв до узагальненої бази даних кодiв IMEI здiйснюється на безоплатнiй основi.

     5.18. Оператори мобiльного зв'язку України до 30.09.2009 надають УДЦР коди IMEI термiналiв, якi обслуговувалися ними за станом на 01.09.2009, для їх внесення до узагальненої бази даних кодiв IMEI.

Член НКРЗ В. П. Звєрєв

 

Додаток 1
до Положення про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Форма захисного знака

 

Додаток 2
до Положення про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ЗАЯВА
про надання дозволу на ввезення з-за кордону в Україну РЕЗ та ВП

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)

     1. Вiдомостi про Заявника

Найменування суб'єкта господарювання
Iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ (iдентифiкацiйний номер згiдно з ДРФО)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання):
Органiзацiйно-правова форма суб'єкта господарювання
Банкiвськi реквiзити: рахунок N   , МФО  
Банк   , м.  
Керiвник суб'єкта господарювання  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi)
Тел. Факс Електронна пошта
Поштова адреса

     2. Вiдомостi про РЕЗ, ВП, що ввозяться*

Назва   Тип  
Виробник   Країна виробника  
Сертифiкат вiдповiдностi  
(номер, дата видачi)
Кiлькiсть  
(цифрами та словами)
Мета ввезення  
Термiн увезення: вiд ___________ 200_ року

     3. Адреса

Адреса, на яку надсилається дозвiл**  
 

     4. Документи, що додаються до заяви

1. Копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю заявника
2. Копiя свiдоцтва платника податку
3. Копiї сертифiкатiв вiдповiдностi
4. Iншi документи на бажання заявника

____________
     * У разi подання заяви на декiлька типiв РЕЗ, ВП роздiл 2 оформлюється як додаток.
     ** Заповнюється на бажання заявника отримати дозвiл поштою.

Оплату робiт УДЦР з пiдготовки та видачi
дозволу на ввезення гарантую

Заявник    
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
М. П.
____________ 200_ року

Дата та номер реєстрацiї в УДЦР ____________ 200_ року N _____

 

Додаток 3
до Положення про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ЗАЯВА
про надання дозволу на ввезення з-за кордону в Україну зразкiв РЕЗ та ВП з метою пiдтвердження вiдповiдностi

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)

     1. Вiдомостi про Заявника

Найменування суб'єкта господарювання
Iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ (iдентифiкацiйний номер згiдно з ДРФО)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання):
Органiзацiйно-правова форма суб'єкта господарювання
Банкiвськi реквiзити: рахунок N   , МФО  
Банк   , м.  
Керiвник суб'єкта господарювання  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi)
Тел. Факс Електронна пошта
Поштова адреса

     2. Вiдомостi про РЕЗ, ВП, що ввозяться

Назва   Тип  
Виробник   Країна виробника  
Кiлькiсть  
(цифрами та словами)
Термiн увезення: вiд ___________ 200_ року

     3. Адреса

Адреса, на яку надсилається дозвiл*  
 

     4. Документи, що додаються до заяви

1. Копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю заявника
2. Копiя свiдоцтва платника податку
3. Звернення органу сертифiкацiї
4. Копiя заявки на проведення сертифiкацiї РЕЗ, ВП, погоджена НКРЗ
5. Iншi документи на бажання заявника

____________
     * Заповнюється на бажання заявника отримати дозвiл поштою.

Оплату робiт УДЦР з пiдготовки та видачi
дозволу на ввезення гарантую

Заявник    
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
М. П.
____________ 200_ року

Дата та номер реєстрацiї в УДЦР ____________ 200_ року N _____

 

Додаток 4
до Положення про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ЗАЯВА
про надання дозволу на ввезення з-за кордону в Україну зразкiв РЕЗ та ВП з рекламною та/або демонстрацiйною метою або як демонстрацiйних зразкiв представництва виробника

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)

     1. Вiдомостi про Заявника

Найменування суб'єкта господарювання
Iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ (iдентифiкацiйний номер згiдно з ДРФО)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання):
Органiзацiйно-правова форма суб'єкта господарювання
Банкiвськi реквiзити: рахунок N   , МФО  
Банк   , м.  
Керiвник суб'єкта господарювання  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi)
Тел. Факс Електронна пошта
Поштова адреса

     2. Вiдомостi про РЕЗ, ВП, що ввозяться

Назва   Тип  
Виробник   Країна виробника  
Кiлькiсть  
(цифрами та словами)
Мета ввезення  
Термiн увезення: вiд ___________ 200_ року

     3. Адреса

Адреса, на яку надсилається дозвiл*  
 

     4. Документи, що додаються до заяви

1. Копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю заявника
2. Копiя свiдоцтва платника податку
3. Iншi документи на бажання заявника

____________
     * Заповнюється на бажання заявника отримати дозвiл поштою.

Оплату робiт УДЦР з пiдготовки та видачi
дозволу на ввезення гарантую

Заявник    
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
М. П.
____________ 200_ року

Дата та номер реєстрацiї в УДЦР ____________ 200_ року N _____

 

Додаток 5
до Положення про порядок ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Змiст дозволу на ввезення з-за кордону РЕЗ та ВП

N ______________________
(номер дозволу на ввезення)

на ввезення з-за кордону радiоелектронних засобiв (випромiнювальних пристроїв)

Дозвiл надано  
(код згiдно з ЄДРПОУ/ДРФО, органiзацiйно-правова форма, найменування, мiсцезнаходження юридичної
 
особи або прiзвище, iм'я та по батьковi, мiсце проживання фiзичної особи)
Код УКТЗЕД  
(код РЕЗ, ВП згiдно з УКТЗЕД)
Назва, тип РЕЗ (ВП)  
(загальна назва РЕЗ, ВП)
Опис РЕЗ (ВП)  
(тип РЕЗ, ВП,
 
номер, дата видачi сертифiката вiдповiдностi, кiлькiсть РЕЗ, ВП кожного типу)
Загальна кiлькiсть РЕЗ (ВП)  
(цифрами та словами)
Мета ввезення  
(код та мета перемiщення РЕЗ, ВП: для власних потреб, реалiзацiя, зразки для сертифiкацiї, iнше)
Дозвiл подається до  
Умови подання та зберiгання дозволу  
Особливi умови дозволу  
Начальник УДЦР    
(заступник начальника УДЦР) (пiдпис)
М. П.
(iнiцiали та прiзвище)
Дата видачi   Термiн дiї до  
(число, мiсяць, рiк) (число, мiсяць, рiк)
Дата оформлення  
(число, мiсяць, рiк)

 

(додаток 5 iз змiнами, внесеними згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

 

Додаток 6
до Положення про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Зразок бланка дозволу на ввезення РЕЗ та ВП

 

Додаток 7
до Положення про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ЗАЯВА
про надання дозволу на ввезення з-за кордону в Україну термiналiв

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)

     1. Вiдомостi про Заявника

Найменування суб'єкта господарювання
Iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ (iдентифiкацiйний номер згiдно з ДРФО)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання):
Органiзацiйно-правова форма суб'єкта господарювання
Банкiвськi реквiзити: рахунок N   , МФО  
Банк   , м.  
Керiвник суб'єкта господарювання  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi)
Тел. Факс Електронна пошта
Поштова адреса

     2. Вiдомостi про термiнали*

Назва   Тип (марка)  
Виробник   Країна виробника  
Сертифiкат вiдповiдностi  
(номер, дата видачi)
Кiлькiсть  
(цифрами та словами)
Мета ввезення  
Термiн увезення: вiд ___________ 200_ року
Режим ввезення  
(авторизована поставка або поза режимом авторизованої поставки)

     3. Адреса

Адреса, на яку надсилається дозвiл**  

     4. Документи, що додаються до заяви

1. Копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю заявника
2. Копiя свiдоцтва платника податку
3. Копiї сертифiкатiв вiдповiдностi
4. Довiдка (подання) офiцiйного представництва (представника) виробника вiдповiдної торговельної марки термiналiв щодо включення заявника до реєстру iмпортерiв
5. Копiя дозволу виробнику на ввезення вiдповiдних типiв термiналiв
6. Iншi документи на бажання заявника

____________
     * У разi подання заяви на декiлька типiв термiналiв роздiл 2 оформлюється як додаток.
     ** Заповнюється на бажання заявника отримати дозвiл поштою.

Оплату робiт УДЦР з пiдготовки та видачi
дозволу на ввезення гарантую

Заявник    
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
М. П.
____________ 200_ року

Дата та номер реєстрацiї в УДЦР ____________ 200_ року N _____

 

Додаток 8
до Положення про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Повiдомлення
про ввезення на митну територiю України термiналiв при авторизованих поставках

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)
Виробник термiналiв  
Iмпортер  
(найменування суб'єкта господарювання)
Iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ  
Мiсцезнаходження  
Вiдомостi про термiнали, що ввезенi:
Марка Тип Кiлькiсть Номер дозволу на ввезення Номер вантажної митної декларацiї
1 2 3 4 5
         
         

Додатки: 1. Копiя дозволу на ввезення термiналiв.
2. Копiя вантажної митної декларацiї.
3. В електронному виглядi перелiк кодiв IMEI ввезених термiналiв кожного типу.

Iмпортер    
(пiдпис)
М. П.
(iнiцiали, прiзвище)

Дата й номер реєстрацiї в УДЦР ____________ 200_ року N _____

 

Додаток 9
до Положення про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Повiдомлення
про ввезення на митну територiю України термiналiв поза режимом авторизованих поставок

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)
Iмпортер  
(найменування суб'єкта господарювання)
Iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ  
Мiсцезнаходження  
Вiдомостi про термiнали, що ввезенi:
Марка Тип Кiлькiсть Виробник Номер дозволу на ввезення Номер вантажної митної декларацiї Наявнiсть захисного знака
1 2 3 4 5 6 7
             
             
             
             

Додатки: 1. Копiя дозволу на ввезення термiналiв.
2. Копiя вантажної митної декларацiї.
3. В електронному виглядi перелiк кодiв IMEI ввезених термiналiв кожного типу.

Iмпортер    
(пiдпис)
М. П.
(iнiцiали, прiзвище)

Дата й номер реєстрацiї в УДЦР ____________ 200_ року N _____

 

Додаток 10
до Положення про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ЗАЯВА
про внесення до узагальненої бази даних кодiв IMEI термiналiв, якi було ввезено з-за кордону за дозволом УДЦР

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)

     1. Вiдомостi про Заявника

Найменування суб'єкта господарювання
Iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ (iдентифiкацiйний номер згiдно з ДРФО)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання):
Тел. Факс Електронна пошта
Поштова адреса

     2. Вiдомостi про термiнал

Марка   Тип   Код IMEI  
Виробник  
Марка   Тип   Код IMEI  
Виробник  
Марка   Тип   Код IMEI  
Виробник  
Номер дозволу на ввезення  

     3. Документи, що додаються до заяви

1. Копiя дозволу на ввезення термiналiв
2. Копiя митної декларацiї
Заявник    
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

Дата та номер реєстрацiї в УДЦР ____________ 200_ року N _____

(додаток 10 iз змiнами, внесеними згiдно з рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)

 

Додаток 11
до Положення про надання дозволiв на ввезення з-за кордону в Україну радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ЗАЯВА
про внесення до узагальненої бази даних кодiв IMEI термiналiв, якi було ввезено з-за кордону без дозволу УДЦР

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)

     1. Вiдомостi про Заявника

Прiзвище, iм'я, по батьковi
Iдентифiкацiйний номер згiдно з ДРФО
Мiсце проживання
 
Тел. Факс Електронна пошта
Поштова адреса

     2. Вiдомостi про термiнал

Марка   Тип   Код IMEI  
Марка   Тип   Код IMEI  

     3. Документи, що додаються до заяви*

1. Копiя митної декларацiї
2. Копiї першої сторiнки та сторiнки з вiдмiткою про перетинання державного кордону України паспорта громадянина України для виїзду за кордон або паспортного документа iноземця чи особи без громадянства
3. Iншi документи на бажання заявника

____________
* Додається один з оформлених документiв, передбачених пунктами 1 - 2.

Заявник    
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

Дата й номер реєстрацiї заяви в УДЦР ____________ 20__ року N____

(додаток 11 у редакцiї рiшення Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 03.12.2009р. N 1773)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.