ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до статтi 2 Закону України "Про регулювання товарообмiнних (бартерних) операцiй у галузi зовнiшньоекономiчної дiяльностi"

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Внести до частини третьої статтi 2 Закону України "Про регулювання товарообмiнних (бартерних) операцiй у галузi зовнiшньоекономiчної дiяльностi" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1999 р., N 5 - 6, ст. 44; 2000 р., N 48, ст. 416; 2003 р., N 37, ст. 300) такi змiни:

     1) абзац перший пiсля слiв "центральним органом виконавчої влади з питань економiчної полiтики" доповнити словом "безоплатно";

     2) доповнити абзацами такого змiсту:

     "Рiшення про видачу або вiдмову у видачi суб'єкту зовнiшньоекономiчної дiяльностi України разового iндивiдуального дозволу приймає центральний орган виконавчої влади з питань економiчної полiтики не пiзнiше нiж через 15 робочих днiв пiсля подання суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi України всiх необхiдних документiв.

     Пiдставами для вiдмови у видачi разового iндивiдуального дозволу є:

     1) подання суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi України центральному органу виконавчої влади з питань економiчної полiтики документiв пiзнiше нiж за 15 робочих днiв до закiнчення встановленого цим Законом строку ввезення на митну територiю України товарiв (виконання робiт, надання послуг), якi iмпортуються за бартерними договорами;

     2) невiдповiднiсть поданих документiв вимогам, якi передбаченi порядком, затвердженим Кабiнетом Мiнiстрiв України;

     3) виявлення в поданих документах недостовiрної iнформацiї;

     4) застосування до однiєї iз сторiн зовнiшньоекономiчного договору (контракту) спецiальних санкцiй згiдно iз статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть".

     Рiшення про анулювання разового iндивiдуального дозволу може бути прийнято на пiдставах, визначених пунктами 2 - 4 частини третьої цiєї статтi.

     Разовий iндивiдуальний дозвiл анулюється та вважається недiйсним з моменту прийняття рiшення про його анулювання центральним органом виконавчої влади з питань економiчної полiтики.

     Про вiдмову у видачi або анулювання разового iндивiдуального дозволу з обґрунтуванням причин заявнику повiдомляється в письмовiй формi".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

Президент України В. ЮЩЕНКО

м. Київ
5 березня 2009 року
N 1069-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.