ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про державне регулювання виробництва i обiгу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробiв"

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про державне регулювання виробництва i обiгу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробiв" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1995 р., N 46, ст. 345 iз наступними змiнами) такi змiни:

     1. Абзац другий статтi 1 викласти у такiй редакцiї:

     "спирт етиловий - спирт етиловий-сирець, спирт етиловий ректифiкований технiчний, спирт етиловий денатурований (спирт технiчний), спирт етиловий технiчний, спирт етиловий ректифiкований, що вiдповiдають кодам 2207 i 2208 згiдно з УКТЗЕД та виготовленi з крохмале- i цукровмiсної сировини або з нехарчових видiв сировини за спецiальними технологiями".

     2. Частину другу статтi 2 викласти у такiй редакцiї:

     "Виробництво спирту коньячного i плодового здiйснюється суб'єктами господарювання незалежно вiд форми власностi, якi мають вiдповiдну лiцензiю, повний технологiчний цикл виробництва коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологiєю, забезпеченi спецiальною тарою для витримки спиртiв та квалiфiкованими фахiвцями".

     3. У статтi 3:

     друге речення частини першої замiнити двома реченнями такого змiсту: "Лiцензiї на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологiєю видаються лише тим суб'єктам господарювання, якi мають повний технологiчний цикл виробництва, включаючи викурку i витримку, а для виробництва коньяку також використовують не менше 25 вiдсоткiв спирту коньячного власного виробництва або спирту коньячного, викуреного в Українi з виноматерiалiв, вироблених з вiтчизняної сировини, та витриманого не менше трьох рокiв, у перерахунку на абсолютний алкоголь. Суб'єкт господарювання, який отримав лiцензiю на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологiєю, має право здiйснювати оптову торгiвлю спиртом коньячним без отримання окремої лiцензiї на таку оптову торгiвлю";

     абзац восьмий частини одинадцятої викласти у такiй редакцiї:

     "виробництва коньяку без дотримання умов щодо використання у виробництвi не менше 25 вiдсоткiв спирту коньячного власного виробництва або спирту коньячного, викуреного в Українi з виноматерiалiв, вироблених з вiтчизняної сировини, та витриманого не менше трьох рокiв, у перерахунку на абсолютний алкоголь, за виключенням випадкiв непереборної сили (форс-мажорних обставин). Анулювання такої лiцензiї тягне за собою автоматичне анулювання лiцензiй на iмпорт, експорт спирту коньячного таким суб'єктом господарювання. При цьому отримання нових таких лiцензiй для такого суб'єкта господарювання або для його правонаступникiв дозволяється пiсля спливу 36 поточних мiсяцiв, наступних за мiсяцем такого анулювання лiцензiї".

     4. У статтi 14:

     у частинi другiй:

     у першому реченнi слова "Iмпорт, експорт або оптова торгiвля спиртом коньячним" замiнити словами "Iмпорт та експорт спирту коньячного", слова "спецiалiзованими коньячними пiдприємствами" замiнити словами "суб'єктами господарювання";

     друге речення замiнити двома реченнями такого змiсту: "Оптова торгiвля спиртом коньячним здiйснюється суб'єктом господарювання на пiдставi лiцензiї на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологiєю. Кабiнет Мiнiстрiв України визначає порядок ведення реєстру зазначених суб'єктiв господарювання";

     у частинах четвертiй та шостiй слова "коньячного i плодового" та "коньячним i плодовим" виключити;

     частину дев'яту замiнити двома частинами такого змiсту:

     "Суб'єкти господарювання - виробники спирту етилового здiйснюють його реалiзацiю на експорт через державнi пiдприємства (органiзацiї), спецiально уповноваженi на це Кабiнетом Мiнiстрiв України, якi отримали лiцензiю на право експорту.

     Суб'єкти господарювання - виробники спирту етилового здiйснюють його реалiзацiю вiтчизняним споживачам через державнi пiдприємства (органiзацiї), спецiально уповноваженi на це Кабiнетом Мiнiстрiв України, якi отримали лiцензiю на право оптової торгiвлi".

     У зв'язку з цим частини десяту - дванадцяту вважати вiдповiдно частинами одинадцятою - тринадцятою.

     5. Частину сiмнадцяту статтi 18 викласти у такiй редакцiї:

     "Встановити, що норми цього Закону щодо сидру та перрi (без додання спирту), а також норми щодо використання у виробництвi коньяку не менше 25 вiдсоткiв спирту коньячного власного виробництва або спирту коньячного, викуреного в Українi з виноматерiалiв, вироблених з вiтчизняної сировини, у перерахунку на абсолютний алкоголь, починають застосовуватися з 1 сiчня 2010 року, а для суб'єктiв господарювання, якi до цiєї дати отримали лiцензiї на виробництво коньяку, - з 1 квiтня 2013 року".

     6. У текстi Закону слова "суб'єкт пiдприємницької дiяльностi" та "пiдприємство" (крiм слiв "державне пiдприємство" та "Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України") у всiх вiдмiнках i числах замiнити словами "суб'єкт господарювання" у вiдповiдному вiдмiнку i числi.

     II. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

Президент України В. ЮЩЕНКО

м. Київ
21 травня 2009 року
N 1389-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.