ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

04.12.09 N 11/6-10.10/11770-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


     Вiдповiдно до статтi 16 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" рiшення про застосування режиму лiцензування експорту (iмпорту) товарiв, у тому числi встановлення квот (кiлькiсних або iнших обмежень), приймається Кабiнетом Мiнiстрiв України за поданням центрального органу виконавчої влади з питань економiчної полiтики з визначенням перелiку конкретних товарiв, експорт (iмпорт) яких пiдлягає лiцензуванню, перiоду дiї лiцензування та кiлькiсних або iнших обмежень щодо кожного товару.

     Перелiки товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та обсяги квот у 2009 роцi, затверджено постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.12.08 N 1123.

     Додатком 4 до зазначеної постанови Кабiнету Мiнiстрiв України визначено Перелiк продукцiї, яка може мiстити озоноруйнiвнi речовини i експорт та iмпорт якої пiдлягає лiцензуванню (крiм продукцiї, що перевозиться у контейнерах з особистим майном) (далi - Перелiк).

     Вiдповiдно до Перелiку, може пiдлягати лiцензуванню, зокрема, продукцiя, яка надходить в аерозольнiй упаковцi за кодами згiдно з УКТЗЕД, визначеними Перелiком.

     У примiтцi 1 до Перелiку зазначено, що в разi вiдсутностi озоноруйнiвних речовин у перелiку продукцiї, яка пiдпадає пiд зазначенi коди згiдно з УКТЗЕД, митне оформлення вантажiв здiйснюється на пiдставi листiв-роз'яснень Мiнприроди (його територiальних органiв) про те, що така продукцiя не мiстить озоноруйнiвних речовин i лiцензуванню не пiдлягає.

     Отже, у випадку декларування товарiв, якi надходять не в аерозольнiй упаковцi, але коди яких згiдно з УКТЗЕД пiдпадають пiд коди згiдно з УКТЗЕД визначених Перелiком товарiв, що можуть пiдлягати лiцензуванню в разi надходження в аерозольнiй упаковцi, подання при митному оформленнi листiв-роз'яснень Мiнприроди (його територiальних органiв) про те, що така продукцiя не мiстить озоноруйнiвних речовин i лiцензуванню не пiдлягає, не потрiбне.

     Правилами заповнення графи 31 вантажної митної декларацiї (далi - ВМД) при декларуваннi товарiв, що ввозяться на митну територiю України, встановленими главою 2 роздiлу II Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Держмитслужби вiд 09.07.97 N 307, зареєстрованої в Мiн'юстi 24.09.97 за N 443/2247, передбачено, що серед точних вiдомостей про товар, якi наводяться у вказанiй графi пiд номером 1, зазначаються, зокрема, вiдомостi про розфасування та пакування товарiв.

     Таким чином, у графi 31 ВМД мають зазначатися точнi вiдомостi про упаковку товарiв. Для товарiв, якi надходять не в аерозольнiй упаковцi, але коди яких згiдно з УКТЗЕД пiдпадають пiд коди згiдно з УКТЗЕД визначених Перелiком товарiв, що можуть пiдлягати лiцензуванню в разi надходження в аерозольнiй упаковцi, серед вiдомостей про упаковку товарiв, якi наводяться в графi 31 ВМД пiд номером 1, може додатково зазначатись запис "Не в аерозольнiй упаковцi".

Заступник Голови Служби О.О.Федоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.