КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 27 сiчня 2010 р. N 99


Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення державного агента iз забезпечення експорту та iмпорту зерна i продуктiв його переробки за мiжнародними договорами

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 7 вересня 2011 року N 968,
вiд 14 грудня 2016 року N 950,
вiд 6 листопада 2019 року N 916,
вiд 19 травня 2021 року N 489

     Вiдповiдно до статтi 79 Закону України "Про зерно та ринок зерна в Українi" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок проведення конкурсу з визначення державного агента iз забезпечення експорту та iмпорту зерна i продуктiв його переробки за мiжнародними договорами, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 22

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 сiчня 2010 р. N 99

ПОРЯДОК
проведення конкурсу з визначення державного агента iз забезпечення експорту та iмпорту зерна i продуктiв його переробки за мiжнародними договорами

(У текстi Порядку слово "Мiнагрополiтики" замiнено словом "Мiнекономiки" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 листопада 2019 року N 916)

(У текстi Порядку, крiм абзацу третього пункту 1, слово "Мiнекономiки" замiнено словом "Мiнагрополiтики" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 травня 2021 року N 489)

     1. Цей Порядок установлює процедуру проведення конкурсу з визначення державного агента iз забезпечення експорту та iмпорту зерна i продуктiв його переробки за мiжнародними договорами (далi - конкурс).

     Конкурс проводиться на пiдставi рiшення Мiнагрополiтики, згiдно з яким визначається дата його проведення, утворюється комiсiя, затверджується її склад i положення про неї.

     До складу комiсiї включаються представники Мiнагрополiтики, Мiнфiну, Мiнекономiки, Мiн'юсту, Держаудитслужби, Держмитслужби, Української аграрної конфедерацiї та Аграрного союзу України (за згодою).

(абзац третiй пункту 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.09.2011р. N 968, вiд 14.12.2016р. N 950, вiд 06.11.2019р. N 916, вiд 19.05.2021р. N 489)

     2. Комiсiя розмiщує протягом десяти днiв з дати прийняття рiшення про проведення конкурсу в засобах масової iнформацiї та на офiцiйному веб-сайтi Мiнагрополiтики вiдповiдне оголошення, в якому зазначається дата проведення конкурсу та закiнчення приймання документiв.

     3. Претендентами на участь у конкурсi можуть бути державнi пiдприємства або господарськi товариства, частка держави у статутному фондi яких становить не менш як 75 вiдсоткiв (далi - претенденти).

     4. Для участi в конкурсi претенденти подають комiсiї у запечатаному конвертi iз зазначенням реквiзитiв такi документи (далi - конкурсна документацiя):

     1) заявку за формою, затвердженою Мiнагрополiтики;

     2) завiренi в установленому порядку копiї установчих документiв;

     3) баланс пiдприємства, а також звiт про фiнансовi результати за останнiй звiтний рiк;

     4) довiдки про наявнiсть:

     - простроченої заборгованостi iз сплати податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв);

     - власних виробничих потужностей для приймання та зберiгання зерна або копiю договорiв їх оренди чи договорiв про надання послуг з приймання та зберiгання зерна зерновими складами;

     5) конкурсну пропозицiю, яка мiстить опис операцiй з експорту зерна та продуктiв його переробки, зокрема схему закупiвлi зерна i його доробки на зернових складах, транспортування до портових елеваторiв, перевалки та фрахту, iнформацiю про джерела фiнансування закупiвлi зерна, перелiк партнерiв з виконання мiжнародного договору та вiдомостi стосовно розмiру комiсiйної винагороди, що включається до загальної суми, на яку укладається контракт.

     5. Приймання конкурсної документацiї закiнчується за три днi до дати проведення конкурсу.

     Секретар комiсiї реєструє конкурсну документацiю в журналi облiку, форма якого визначається Мiнагрополiтики, видає претендентовi довiдку про дату реєстрацiї i реєстрацiйний номер зазначеної документацiї.

     Перевiрку конкурсної документацiї здiйснює комiсiя.

     6. До участi в конкурсi не допускаються претенденти, якi:

     визнанi банкрутами або стосовно них порушено справу про банкрутство;

     перебувають у стадiї лiквiдацiї;

     мають прострочену заборгованiсть iз заробiтної плати, сплати податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв);

     подали конкурсну документацiю, що не вiдповiдає вимогам пункту 4 цього Порядку.

     7. Комiсiя розглядає конкурсну документацiю в присутностi претендентiв, проводить її обговорення та приймає рiшення про визначення переможця.

     8. Основними критерiями пiд час визначення переможця є:

     досвiд провадження господарської дiяльностi на ринку зерна та продуктiв його переробки, обсяг зовнiшньоекономiчних операцiй iз зерном за два останнiх роки;

     наявнiсть виробничих потужностей з приймання та зберiгання зерна, iнших об'єктiв iнфраструктури, необхiдних для виконання мiжнародного договору про експорт та iмпорт зерна i продуктiв його переробки;

     обсяг виконаних робiт i наданих послуг за два попереднiх звiтних перiоди, наявнiсть власних джерел фiнансування для забезпечення поточної дiяльностi пiдприємства (на пiдставi форми N 2 балансу пiдприємства);

     наявнiсть не менш як трьох фахiвцiв, зокрема одного юриста та одного спецiалiста з логiстики, якi працюють на постiйнiй основi i мають досвiд проведення зовнiшньоекономiчних операцiй не менше одного року;

     найменший розмiр комiсiйної винагороди за обслуговування мiжнародних договорiв.

     9. Рiшення комiсiї про визначення переможця конкурсу оголошується в день проведення засiдання.

     10. На пiдставi рiшення комiсiї про визначення переможця конкурсу Мiнагрополiтики готує та подає у двотижневий строк в установленому порядку проект акта Кабiнету Мiнiстрiв України про визначення державного агента iз забезпечення експорту та iмпорту зерна i продуктiв його переробки за мiжнародними договорами.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.