ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо формування статутних капiталiв господарських товариств

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Внести змiни до таких законодавчих актiв України:

     1) частину третю статтi 86 Господарського кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 2003 р., NN 18 - 22, ст. 144) викласти в такiй редакцiї:

     "3. Забороняється використовувати для формування статутного фонду товариства бюджетнi кошти, кошти, одержанi в кредит та пiд заставу, крiм випадкiв, встановлених законом для банкiв та iнших фiнансових установ, а також випадкiв, передбачених Законом України "Про першочерговi заходи щодо запобiгання негативним наслiдкам фiнансової кризи та про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України" протягом строку його дiї. Фiнансовий стан засновникiв - юридичних осiб щодо їх спроможностi здiйснити вiдповiднi внески до статутного фонду господарського товариства у випадках, передбачених законом, має бути перевiрений незалежним аудитором (аудиторською органiзацiєю) у встановленому порядку, а майновий стан засновникiв - громадян має бути пiдтверджений декларацiєю про їх доходи i майно, завiреною вiдповiдним податковим органом";

     2) частину третю статтi 13 Закону України "Про господарськi товариства" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1991 р., N 49, ст. 682; 1994 р., N 3, ст. 11; 2009 р., N 14, ст. 181) викласти в такiй редакцiї:

     "Забороняється використовувати для формування статутного (складеного) капiталу бюджетнi кошти, кошти, одержанi в кредит та пiд заставу, крiм випадкiв, встановлених законом для банкiв та iнших фiнансових установ, а також випадкiв, передбачених Законом України "Про першочерговi заходи щодо запобiгання негативним наслiдкам фiнансової кризи та про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України" протягом строку його дiї".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

Президент України В. ЮЩЕНКО

м. Київ
11 лютого 2010 року
N 1873-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.