ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

25.02.10 N 163


Про створення митного органу та митних постiв

     Керуючись частиною четвертою статтi 15 та частиною п'ятою статтi 16 Митного кодексу України, вiдповiдно до Положення про Державну митну службу України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18.07.2007 N 940, i з метою оптимiзацiї дiяльностi та структури митних органiв, удосконалення й унiфiкацiї механiзму здiйснення митного контролю та митного оформлення, наказую:

     1. Створити Харкiвську обласну митницю. Установити код Харкiвськiй обласнiй митницi 80700 00 00. Мiсце розташування Харкiвської обласної митницi - мiсто Харкiв.

     2. Пiдпорядкувати Харкiвську обласну митницю Державнiй митнiй службi України.

     3. Визначити зоною дiяльностi Харкiвської обласної митницi - мiсто Харкiв та Харкiвську область.

     4. Створити i пiдпорядкувати Харкiвськiй обласнiй митницi:

     митний пост "Куп'янськ", установивши йому код 80701 00 00;

     митний пост "Гоптiвка", установивши йому код 80702 00 00;

     митний пост "Харкiв - аеропорт", установивши йому код 80703 00 00;

     митний пост "Плетенiвка", установивши йому код 80704 00 00;

     митний пост "Харкiв - залiзничний", установивши йому код 80705 00 00;

     митний пост "Козача Лопань", установивши йому код 80706 00 00.

     5. Уповноважити Харкiвську обласну митницю на видачу довiдок про заробiтну плату для перерахунку пенсiй державним службовцям, пенсiя яким призначена на умовах i вiдповiдно до норм Закону України "Про державну службу", у разi звернення колишнiх посадових осiб Харкiвської та Куп'янської митниць.

     6. Департаменту кадрової роботи (Василенко О.Л.) у тижневий строк внести пропозицiї щодо кандидатiв для призначення на керiвнi посади в Харкiвськiй обласнiй митницi.

     7. Департаменту фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi (Околiта М.В.) i Департаменту органiзацiї митного контролю (Сербайло А.I.) у двотижневий строк надати пропозицiї щодо граничної чисельностi Харкiвської обласної митницi.

     8. Керiвнику Харкiвської обласної митницi:

     8.1. У мiсячний строк надати до Департаменту фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi (Околiта М.В.) пропозицiї щодо структури, штатного розпису та кошторису митницi з урахуванням вимог цього наказу.

     8.2. У мiсячний строк подати до Держмитслужби на затвердження в установленому порядку Положення про митницю.

     8.3. Прийняти в установленому законодавством порядку архiвнi документи Харкiвської та Куп'янської митниць та забезпечити їх зберiгання.

     8.4. У двомiсячний строк надати до Департаменту органiзацiї митного контролю обґрунтованi пропозицiї щодо встановлення кодiв структурним пiдроздiлам митницi для внесення змiн до Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 26.04.2006 N 335 (зi змiнами).

     8.5. Проiнформувати суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi й громадян у зонi дiяльностi митницi про змiни, передбаченi цим наказом.

     9. Департаменту ресурсного забезпечення, капiтального будiвництва та експлуатацiї об'єктiв митної iнфраструктури (Воскресенська Л.О.), за наявностi фiнансування, забезпечити виготовлення та видачу Харкiвськiй обласнiй митницi вiдповiдної кiлькостi матриць i пуансонiв до особистих митних забезпечень.

     10. До виготовлення та видачi особовому складу Харкiвської обласної митницi особистого митного забезпечення дозволити використання особистого митного забезпечення Харкiвської та Куп'янської митниць.

     11. Департаменту органiзацiї митного контролю (Сербайло А.I.) забезпечити до 20.05.2010 внесення змiн до Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 26.04.2006 N 335 (зi змiнами).

     12. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С.А.) забезпечити можливiсть переходу на використання кодiв новоствореної митницi при обробцi електронних копiй митних документiв, статистичної та нормативно-довiдкової iнформацiї тощо, а також унесення потрiбних змiн до вiдповiдних програмно-iнформацiйних комплексiв Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби України.

     13. Прес-службi (Судак С.Д.) забезпечити оприлюднення iнформацiї про цей наказ на вiдомчому веб-сайтi Держмитслужби України та в засобах масової iнформацiї.

     Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Голова Служби А.В.Макаренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.