ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ БЕЗПЕЧНОСТI ХАРЧОВИХ ПРОДУКТIВ ТА ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧIВ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

29.04.2021 N 32

 

Головним управлiнням Держпродспоживслужби в областях, в мiстi Києвi
Мiжрегiональним головним управлiнням Державної служби України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв на державному кордонi


Щодо обмежень на ввезення в Україну вантажiв зi Словаччини через реєстрацiю африканської чуми свиней

     Згiдно з iнформацiєю, розмiщеною на офiцiйному вебсайтi Всесвiтньої органiзацiї охорони здоров'я тварин (OIE), на територiї Словацької Республiки реєструються випадки захворювання на африканську чуму свиней (АЧС).

     Вiдповiдно до статтi 96 Закону України "Про ветеринарну медицину", статтi 53 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчовi продукти, корми, побiчнi продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин", Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територiю України живих тварин та їхнього репродуктивного матерiалу, харчових продуктiв тваринного походження, кормiв, сiна, соломи, а також побiчних продуктiв тваринного походження та продуктiв їх оброблення, переробки, затверджених наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 16 листопада 2018 р. N 553, та з урахуванням рекомендацiй, викладених у Главi 15.1 Кодексу здоров'я наземних тварин OIE, з метою запобiгання занесенню на територiю України збудника вказаної хвороби зобов'язую:

     1. Заборонити ввезення в Україну iз Словацької Республiки тварин, що належать до родин свиневих (Suidae), таясових (Tayassuidae) та тапiрових (Tapiridae), генетичного матерiалу та продуктiв вiд них (за винятком продуктiв, що пройшли обробку вiдповiдно до Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територiю України харчових продуктiв тваринного походження, кормiв, сiна, соломи, а також побiчних продуктiв тваринного походження та продуктiв їх оброблення, переробки, затверджених наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 16 листопада 2018 р. N 553).

     2. Вважати такими, що втратили чиннiсть, всi попереднi рiшення та розпорядження Головного державного ветеринарного iнспектора України чи його заступникiв щодо обмеження ввезення в Україну зi Словацької Республiки сприйнятливих до АЧС тварин, генетичного матерiалу, продуктiв вiд них та кормiв, у зв'язку з реєстрацiєю захворювання тварин на АЧС на територiї Словацької Республiки.

Головний державний ветеринарний iнспектор України Борис КОБАЛЬ
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.