ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

11.06.10 N 11/3-10.10/5603-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


В додаток до листа Держмитслужби вiд 14.07.09 N 11/1-10.10/6714-ЕП

     На адресу Державної митної служби України надходять звернення суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, в яких порушується питання визначення моменту укладення зовнiшньоекономiчного договору, зокрема, з метою вiрного зазначення його реквiзитiв у графi 44 вантажної митної декларацiї.

     Повiдомляємо, що вимоги до письмової форми правочину встановлено положеннями статтi 207 Цивiльного кодексу України, якими, зокрема, передбачено, що правочин вважається таким, що вчинений у письмовiй формi, якщо:

     його змiст зафiксований в одному або кiлькох документах, у листах, телеграмах, якими обмiнялися сторони;

     воля сторiн виражена за допомогою телетайпного, електронного або iншого технiчного засобу зв'язку;

     вiн пiдписаний його стороною (сторонами).

     Положення щодо укладення, iстотних умов i форми договору визначенi статтями 638 - 647 Цивiльного кодексу України.

     Згiдно з положеннями частини другої статтi 638 Кодексу договiр укладається шляхом пропозицiї однiєї сторони укласти договiр (оферти) i прийняття пропозицiї (акцепту) другою стороною.

     Вiдповiдно до положень статтi 640 Кодексу договiр є укладеним з моменту одержання особою, яка направила пропозицiю укласти договiр, вiдповiдi про прийняття цiєї пропозицiї.

     Ураховуючи вищезазначене при здiйсненнi декларування iз застосуванням вантажної митної декларацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, у разi наявностi в зовнiшньоекономiчному договорi (контрактi) двох дат пiдписання договору в графi 44 вантажної митної декларацiї, слiд зазначати бiльш пiзнiшу дату його пiдписання.

Перший заступник Голови Служби А.Є.Гутник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.