Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 65 від 31.01.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

05.08.10 N 876


Про затвердження Порядку оформлення письмового зобов'язання про зворотне вивезення транспортних засобiв з використанням програмно-iнформацiйного забезпечення

     З метою забезпечення дотримання вимог статтi 11 Закону України "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України" наказую:

     1. Затвердити Порядок оформлення письмового зобов'язання про зворотне вивезення транспортних засобiв з використанням програмно-iнформацiйного забезпечення, що додається.

     2. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С.А.) в термiн до 30 робочих днiв з дня пiдписання цього наказу забезпечити розробку та введення в експлуатацiю вiдповiдного програмно-iнформацiйного забезпечення.

     3. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 30 днiв пiсля його пiдписання.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Держмитслужби Сьомку С.М.

Т.в.о Голови Державної митної служби України О.М.Дороховський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
05.08.2010 N 876

Порядок оформлення письмового зобов'язання про зворотне вивезення транспортних засобiв з використанням програмно-iнформацiйного забезпечення

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок регламентує дiї посадових осiб регiональних митниць, митниць (далi - митнi органи), пов'язанi з оформленням письмових зобов'язань про зворотне вивезення транспортних засобiв (далi - ТЗ) пiд час їх тимчасового ввезення на митну територiю України громадянами України, якi перебувають на тимчасовому консульському облiку у консульськiй установi України, якi не є суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi, та вивезення.

     1.2. Термiни вживаються у цьому Порядку:

     зобов'язання про зворотне вивезення ТЗ - письмове зобов'язання, що надається власником (користувачем) ТЗ митному органу при тимчасовому ввезеннi ТЗ в Україну, з обов'язковим зазначенням термiну його виконання.

     Iншi термiни вживаються у цьому Порядку в значеннях, установлених законами України.

     1.3. Зобов'язання про зворотне вивезення ТЗ формується вповноваженими посадовими особами митного органу з використанням модулю програмно-iнформацiйного комплексу "Iнспектор 2006" (далi - Модуль), за формою, що встановлена додатком 1.

     1.4. Митнi органи для звiтностi, формування статистичних даних i контролю ведуть облiк зобов'язань про зворотне вивезення ТЗ iз застосуванням Електронного журналу облiку ТЗ у порядку, передбаченому Технологiєю прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобiльного сполучення, затвердженою наказом Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України, Державної митної служби України вiд 11.06.2008 N 505/642 i зареєстрованою в Мiнiстерствi юстицiї України 14.08.2008 за N 753/15444.

2. Порядок оформлення зобов'язання про зворотне вивезення ТЗ

     2.1. З метою формування зобов'язання про зворотне вивезення ТЗ посадова особа митного органу в пунктi пропуску вносить до локальної бази даних митницi такi вiдомостi:

     прiзвище, iм'я та по-батьковi громадянина, який надає зобов'язання про зворотне вивезення ТЗ;

     номер паспорту громадянина України для виїзду за кордон;

     мiсце проживання на територiї України;

     марка, модель, рiк випуску ТЗ;

     VIN - код ТЗ;

     державний реєстрацiйний номер ТЗ;

     країна реєстрацiї;

     дата зворотного вивезення ТЗ.

     2.2. Зобов'язанню присвоюється номер, сформований за такою схемою:

ХХХХХХХХХ / ХХXX / ХХХХХХ ,
1 2 3

     де

     1 - дев'ятизначний код структурного пiдроздiлу митного органу, посадовою особою якого здiйснено пропуск ТЗ, що тимчасово ввозиться громадянином на митну територiю України пiд зобов'язання про зворотне вивезення, згiдно з Класифiкатором митних органiв та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженим наказом Держмитслужби вiд 26.04.2006 N 335 (зi змiнами);

     2 - цифри поточного року;

     3 - порядковий номер (у порядку зростання протягом поточного року, починаючи з одиницi).

     2.3. Пiсля внесення необхiдної iнформацiї до локальної бази даних митницi за допомогою Модулю посадова особа митного органу в пунктi пропуску протягом чотирьох годин передає iнформацiю до ЄАIС Держмитслужби.

     За вiдсутностi належних умов для застосування Модулю безпосередньо пiд час оформлення ТЗ посадовiй особi митного органу дозволяється вносити iнформацiю про оформленi протягом робочої змiни зобов'язання про зворотне вивезення до Модулю i передавати її до ЄАIС Держмитслужби протягом чотирьох годин пiсля закiнчення робочої змiни.

3. Дiї посадових осiб митних органiв, пов'язанi з тимчасовим ввезенням ТЗ на митну територiю України громадянином пiд зобов'язання про зворотне вивезення

     3.1. При здiйсненнi митних процедур щодо ТЗ, що тимчасово ввозяться на митну територiю України на умовах частин третьої та четвертої статтi 11 Закону України "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територiю України" (далi - Закон), посадова особа митного органу в пунктi пропуску з використанням Модулю за наявною в ЄАIС Держмитслужби iнформацiєю здiйснює за номером паспорту громадянина України для виїзду за кордон перевiрку:

     щодо наявностi ранiше наданих громадянином зобов'язань про зворотне вивезення ТЗ, їх виконання,

     щодо строку, попереднього тимчасового ввезення ТЗ, який не повинен перевищувати 60 днiв протягом одного календарного року.

     3.2. У разi наявностi законних пiдстав для тимчасового ввезення ТЗ на умовах частин третьої та четвертої статтi 11 Закону посадова особа митного органу в пунктi пропуску, з використанням Модулю роздруковує зобов'язання про зворотне вивезення ТЗ для пiдписання його громадянином-власником.

4. Дiї посадових осiб митних органiв, пов'язанi з вивезенням ТЗ, що були ввезенi пiд зобов'язання про зворотне вивезення

     При вивезеннi ТЗ, що були ввезенi пiд зобов'язання про зворотне вивезення, посадова особа митного органу в пунктi пропуску вчиняє такi дiї:

     з використанням Модулю за iнформацiєю, що мiститься в ЄАIС Держмитслужби, визначає за номером зобов'язання його наявнiсть в Електронному журналi облiку зобов'язань про вивезення ТЗ, що були тимчасово ввезенi на митну територiю України громадянами України, якi перебувають на тимчасовому консульському облiку у консульськiй установi України (далi - Журнал);

     перевiряє вiдповiднiсть даних ТЗ, зазначених у зобов'язаннi, фактичним вiдомостям та iнформацiї, що мiститься в Журналi;

     вносить до Журналу iнформацiю про виконання зобов'язання, проставляє дату та час вивезення ТЗ, номер особистої номерної печатки (далi - ОНП).

     Форма Журналу встановлена додатком 2.

5. Особливi вiдмiтки, що проставляються в Модулi

     У разi звернення до митного органу громадянина, який надав зобов'язання про зворотне вивезення ТЗ, щодо неможливостi виконання наданого ним зобов'язання у встановлений термiн (у зв'язку з аварiєю, виходом з ладу, викраденням ТЗ, тощо) та за умови прийняття митним органом рiшення про продовження термiну, зазначеного в зобов'язаннi, посадова особа митного органу з використанням Модулю вносить вiдомостi про продовження термiну виконання зобов'язання або зняття його з контролю до вiдомостей, що мiстяться в ЄАIС Держмитслужби, проставляє номер ОНП i залишає копiю першого примiрника зобов'язання та оригiнали або копiї документiв, що були пiдставою для продовження термiну зобов'язання або зняття його з контролю, для зберiгання в справах митницi протягом установленого термiну.

6. Прикiнцевi положення

     6.1. Контроль за правильнiстю оформлення зобов'язання про зворотне вивезення ТЗ, внесення iнформацiї до Модулю та своєчасне передання її до ЄАIС Держмитслужби здiйснює начальник вiдповiдного пiдроздiлу митного оформлення.

     6.2. Митнi органи здiйснюють перегляд в ЄАIС Держмитслужби невиконаних громадянами зобов'язань про зворотне вивезення ТЗ.

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв А.I.Сербайло

 

Додаток 1
до Порядку оформлення письмового зобов'язання про зворотне вивезення транспортних засобiв з використанням програмно-iнформацiйного забезпечення

Зобов'язання
про зворотне вивезення транспортного засобу

Я,   ,
(ПIБ власника транспортного засобу, номер паспорту громадянина України для виїзду за кордон)
проживаю на територiї України за адресою   ,
зобов'язуюсь вивезти за межi митної територiї України транспортний засiб
 
(марка, модель, рiк випуску, iдентифiкацiйний номер (VIN-код), реєстрацiйний номер,
 
країна реєстрацiї транспортного засобу)
у термiн до "___" ___________ 20__ року.
Про вiдповiдальнiсть згiдно зi статтями 330, 332, 336 i 348 Митного кодексу України в разi порушення цього зобов'язання ознайомлений.
Дата ввезення  
Пiдпис власника  
 
(прiзвище, iнiцiали посадової особи митного органу)
Пiдпис  
Мiсце для штампа
"Пiд митним контролем"
Дата вивезення  
 
(прiзвище, iнiцiали посадової особи митного органу)
Пiдпис  
Мiсце для вiдтиску особистої номерної печатки

 

Додаток 2
до Порядку оформлення письмового зобов'язання про зворотне вивезення транспортних засобiв з використанням програмно-iнформацiйного забезпечення

Електронний журнал облiку зобов'язань про вивезення транспортних засобiв, що були тимчасово ввезенi на митну територiю України громадянами України, якi перебувають на тимчасовому консульському облiку у консульськiй установi України

N з/п Номер зобов'язання про зворотне вивезення транспортного засобу ПIБ громадянина, номер паспорту громадянина України для виїзду за кордон Мiсце проживання на територiї України Вiдомостi про транспортний засiб (марка, модель, рiк випуску, iдентифiкацiйний номер (VIN-код), реєстрацiйний номер, країна реєстрацiї) Дата ввезення транспортного засобу на митну територiю України Термiн тимчасового ввезення транспортного засобу (за даними зобов'язання) Iнформацiя про продовження термiну, зазначеного в зобов'язаннi (пiдстави, митний орган, який прийняв рiшення про продовження термiну) Вiдмiтка про виконання зобов'язання, дата вивезення транспортного засобу за межi митної територiї України Митний орган, що дозволив тимчасове вивезення транспортного засобу за межi митної територiї України Кiлькiсть днiв
                     
                     
                     
                     
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.