ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

21.08.10 N 11/2-10.16/8783-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     Держмитслужбою проведено аналiз результатiв митних оформлень протягом сiчня-липня 2010 року товару - L-Лiзину, що класифiкується за кодом товарної пiдкатегорiї згiдно з УКТЗЕД 2922410000 - амiнокислоти та їх складнi ефiри, крiм сполук, до складу яких входить бiльш як один тип кисневмiсних функцiональних груп; солi цих речовин: лiзин та його складнi ефiри; солi цих речовин.

     Довiдково: L-Лiзин - амiнокислота, яка не синтезується в органiзмах людини та тварин, є основою для утворення бiлка, виробляється мiкробiологiчним синтезом, в основному використовується в тваринництвi для збагачення кормiв та в меншiй кiлькостi для виробництва харчових добавок та виготовлення лiкiв.

     Понад 50% вiд загальної кiлькостi оформленого митними органами України L-лiзину становить L-лiзин кормовий 98,5 %, виробництва Китай. В Українi L-лiзин кормовий не виробляється. Цiни на амiнокислоти, в тому числi на L-лiзин кормовий, формуються з урахуванням коливання цiн на сировину для їх виготовлення (мелясу, кукурудзяний екстракт, соляну кислоту, амiачну воду, соняшниковий шрот, рибну муку, рапс, тощо), технологiї виготовлення та ступнею очистки.

     Протягом поточного року цiни ринку Пiвденно-Схiдної Азiї на L-лiзин кормовий 98,5 % коливались в рамках вiд 2,13 дол. США/кг на початку року до 1,77 дол. США/кг на початок серпня, цiни на продукт европейского походження в той же час становили 1,7 - 1,85 євро/кг.

     З огляду на зазначене, з метою посилення контролю за визначенням бази оподаткування амiнокислот, в тому числi L-лiзину кормового 98,5 % начальникам регiональних митниць та митниць пiд особисту вiдповiдальнiсть забезпечити:

     - перевiрку документiв, поданих для пiдтвердження заявленої митної вартостi товарiв, i вiдомостей, що необхiднi для здiйснення митного контролю, згiдно з Порядком декларування митної вартостi товарiв, якi перемiщуються через митний кордон України, та подання вiдомостей для її пiдтвердження, затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.12.2006 N 1766;

     - контроль за правильнiстю заповнення графи 31 вантажної митної декларацiї з метою виключення випадкiв декларування однакових речовин з рiзними СAS номерами, або рiзних речовин iз зазначенням однiєї партiї;

     - митне оформлення вказаних товарiв здiйснювати з обов'язковим залученням вiддiлiв контролю митної вартостi та класифiкацiї товарiв.

     Iнформацiя щодо щотижневих змiн цiн на окремi амiнокислоти, в тому числi L-лiзин кормовий розмiщена на сайтi http://english.chinafeed.org.cn.

     З урахуванням зазначеної iнформацiї проаналiзувати рiвнi митної вартостi L-лiзину, оформленого в поточному роцi, за результатами якого вжити заходiв направлених на недопущення заниження податкового зобов'язання, вiдповiдно до пунктiв 7 - 9 Порядку здiйснення контролю за правильнiстю визначення митної вартостi товарiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.04.2008 N 339.

     Про результати перевiрки та вжитi заходи прошу проiнформувати Департамент митної вартостi та класифiкацiї товарiв в термiн до 13.09.2010.

Т.в.о. Голови Служби О.М.Дороховський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.