ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

13.10.10 N 1205


Про встановлення часових нормативiв митного контролю та оформлення товарiв за вантажною митною декларацiєю

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державної митної служби України
вiд 14 жовтня 2011 року N 871

     З метою створення сприятливих умов для прискорення товарообiгу через митний кордон України як одного з основних завдань митних органiв, визначених статтею 11 Митного кодексу України, наказую:

     1. Установити, що митний контроль та оформлення товарiв за вантажною митною декларацiєю, в якiй заявлено не бiльше 10 товарних пiдкатегорiй, здiйснюється посадовими особами митного органу у строк, що не перевищує 2 годин.

     До цього строку не включається час, необхiдний для:

     проведення митних процедур поза мiсцем розташування митного органу згiдно з частиною дванадцятою статтi 71 Митного кодексу України;

     проведення митного огляду товарiв вiдповiдно до пiдпункту 27 пункту 3 Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 20.04.2005 N 314 (далi - Порядок);

     проведення дослiджень (аналiзу, експертизи) проб i зразкiв товарiв;

     розгляду запитiв спецiалiзованими пiдроздiлами митного органу вiдповiдно до пiдпункту 29 пункту 3 Порядку;

     надання декларантом додаткових документiв, потрiбних для пiдтвердження митної вартостi вiдповiдно до пункту 13 Порядку декларування митної вартостi товарiв, якi перемiщуються через митний кордон України, та подання вiдомостей для її пiдтвердження, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.12.2006 N 1766;

     надання декларантом додаткової документальної iнформацiї про характеристики товару, якi мають визначальне значення для його класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД, вiдповiдно до Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури регiональної митницi, митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 07.08.2007 N 667 (зi змiнами).

     2. Установити, що митний огляд товарiв проводиться у строк, що не перевищує 2 годин, крiм випадкiв:

     участi в такому оглядi представникiв iнших контролюючих органiв на пiдставi обґрунтованого письмового звернення вiдповiдного органу;

     необхiдностi проведення суцiльного огляду (з повним перерахуванням кiлькостi товарiв, їх зважуванням тощо), якщо є достатнi пiдстави вважати, що мають мiсце порушення законодавства України чи мiжнародного договору України, контроль за виконанням яких покладено законом на митнi органи.

     3. Установити, що розгляд спецiалiзованими пiдроздiлами митних органiв запитiв, передбачених пiдпунктом 29 пункту 3 Порядку, здiйснюється у строк, що не перевищує 2 годин.

     4. У разi перевищення строкiв, зазначених у пунктах 1 - 3 цього наказу, подальшi митнi процедури за ВМД, строки митного контролю та оформлення товарiв за якою перевищено, здiйснюються лише пiсля внесення посадовою особою митного органу, яка безпосередньо здiйснює вiдповiдну митну процедуру, вiдповiдної вiдмiтки до електронної копiї ВМД за допомогою автоматизованої системи митного оформлення.

(пункт 4 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 14.10.2011р. N 871)

     5. Керiвникам регiональних митниць, митниць:

     5.1. З метою фiксування реальних строкiв митного контролю та оформлення забезпечити безумовну реєстрацiю посадовими особами ПМО всiх поданих для оформлення ВМД, унесення їх електронних копiй до баз даних митного органу та ЄАIС Держмитслужби з подальшим виконанням процедур 1, 2, 4 - 6, 10 - 33 пункту 3 Порядку.

     5.2. Внести до посадових iнструкцiй працiвникiв, якi здiйснюють митний контроль та оформлення товарiв, доповнення в частинi вiдповiдальностi за порушення часових нормативiв митного контролю та оформлення товарiв.

     6. Керiвникам регiональних митниць, митниць та керiвникам пiдроздiлiв митного оформлення пiд особисту вiдповiдальнiсть забезпечити виконання вимог цього наказу.

     7. Керiвникам регiональних митниць, митниць забезпечити надання до Держмитслужби iнформацiї про причини перевищення строкiв, зазначених у пунктах 1 - 3 цього наказу, за формою та перiодичнiстю, що визначається Департаментом митних режимiв та органiзацiї митного оформлення.

     8. Керiвникам структурних пiдроздiлiв Держмитслужби забезпечити контроль за дотриманням часових нормативiв митного контролю та оформлення товарiв вiдповiдно до розподiлу функцiй структурних пiдроздiлiв.

     9. Департаменту митних режимiв та органiзацiї митного оформлення (Муратов I.М.) забезпечити монiторинг строкiв митного контролю та оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї та внесення, у разi потреби, пропозицiй з удосконалення вiдповiдних часових нормативiв.

     10. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С.А.) у десятиденний строк доопрацювати програмно-iнформацiйнi комплекси Держмитслужби для забезпечення реалiзацiї вимог цього наказу та контролю за його виконанням.

     11. Загальний контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Державної митної служби України Гутника А.Є.

Голова Державної митної служби України I.Г.Калєтнiк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.