КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 27 грудня 2010 р. N 1240


Про затвердження Порядку звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй з постачання та ввезення на митну територiю України товарiв i послуг, передбачених для власних потреб дипломатичних представництв, консульських установ iноземних держав i представництв мiжнародних органiзацiй в Українi, а також для використання особами з числа дипломатичного персоналу дипломатичних мiсiй та членами їх сiмей, якi проживають разом з ними

(назва iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678)

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 жовтня 2011 року N 1016,
вiд 7 грудня 2016 року N 919,
вiд 29 серпня 2018 року N 678

     Вiдповiдно до пункту 197.2 статтi 197 Податкового кодексу України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй з постачання та ввезення на митну територiю України товарiв i послуг, передбачених для власних потреб дипломатичних представництв, консульських установ iноземних держав i представництв мiжнародних органiзацiй в Українi, а також для використання особами з числа дипломатичного персоналу дипломатичних мiсiй та членами їх сiмей, якi проживають разом з ними, що додається.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678)

     2. Визнати такими, що втратили чиннiсть:

     постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 2 червня 1998 р. N 772 "Про затвердження Порядку звiльнення вiд обкладення податком на додану вартiсть операцiй з продажу та ввезення (пересилання) на митну територiю України товарiв (робiт, послуг), передбачених для власних потреб дипломатичних представництв, консульських установ iноземних держав та представництв мiжнародних органiзацiй в Українi, а також для використання дипломатичним персоналом цих дипломатичних мiсiй та членами їх сiмей, якi проживають разом з особами цього персоналу" (Офiцiйний вiсник України, 1998 р., N 22, ст. 807);

     постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 серпня 1999 р. N 1415 "Про внесення змiн i доповнень до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 2 червня 1998 р. N 772" (Офiцiйний вiсник України, 1999 р., N 31, ст. 1621).

     3. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2011 року.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 грудня 2010 р. N 1240

ПОРЯДОК
звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй з постачання та ввезення на митну територiю України товарiв i послуг, передбачених для власних потреб дипломатичних представництв, консульських установ iноземних держав i представництв мiжнародних органiзацiй в Українi, а також для використання особами з числа дипломатичного персоналу дипломатичних мiсiй та членами їх сiмей, якi проживають разом з ними

(назва Порядку iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678)

(У текстi Порядку слово "ДПС" замiнено словом "ДФС", а слова "митний орган" та "орган державної податкової служби" у всiх вiдмiнках замiнено словами "орган доходiв i зборiв" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 7 грудня 2016 року N 919)

(У текстi Порядку слово "обкладення" замiнено словом "оподаткування", а слова "орган доходiв i зборiв" в усiх вiдмiнках i формах числа замiнено словом "ДФС" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 серпня 2018 року N 678)

     1. Цей Порядок визначає процедуру звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй з постачання та ввезення на митну територiю України товарiв i послуг, передбачених:

     1) для власних потреб:

     дипломатичних представництв та консульських установ iноземних держав, якi розмiщуються на територiї України, крiм консульських установ, очолюваних почесними консульськими посадовими особами;

     дипломатичних представництв та консульських установ iноземних держав, акредитованих в Українi за сумiсництвом;

     представництв мiжнародних органiзацiй, утворених згiдно з мiжнародними договорами України, згода на обов'язковiсть яких надана Верховною Радою України (далi - мiжнароднi договори України);

     2) для використання:

     особами з числа дипломатичного персоналу дипломатичних представництв iноземних держав в Українi, якi не є громадянами України i не проживають в Українi постiйно;

     консульськими посадовими особами консульських установ iноземних держав в Українi, якi не є громадянами України i не проживають в Українi постiйно, за винятком консульських посадових осiб зазначених установ, якi очолюють почеснi консульськi посадовi особи;

     особами з числа дипломатичного персоналу представництв мiжнародних органiзацiй в Українi, їх регiональних вiддiлень, якi не є громадянами України i не проживають в Українi постiйно;

     членами сiмей зазначених осiб, якщо вони не є громадянами України i не проживають в Українi постiйно.

     2. Термiни, що вживаються у цьому Порядку, мають таке значення:

     дипломатична мiсiя - дипломатичнi представництва, консульськi установи та представництва мiжнародних органiзацiй, зазначенi у пiдпунктi 1 пункту 1 цього Порядку;

     особи з числа дипломатичного персоналу та члени їх сiмей - особи, зазначенi у пiдпунктi 2 пункту 1 цього порядку, якi акредитованi в Українi та мають дипломатичнi або службовi картки, виданi МЗС, не є громадянами України i не проживають в Українi постiйно;

     товари i послуги, передбаченi для використання особами з числа дипломатичного персоналу та членами їх сiмей, - усi товари вiтчизняного, iноземного виробництва i послуги, якi ввозяться або постачаються в Україну для задоволення власних потреб (споживання) зазначених осiб та членiв їх сiмей;

     товари i послуги, передбаченi для власних потреб дипломатичних мiсiй, - усi товари вiтчизняного, iноземного виробництва i послуги, якi постачаються або ввозяться в Україну виключно для службового користування та для використання (споживання) пiд час виконання службових обов'язкiв, зокрема офiцiйних прийомiв.

     3. Звiльнення вiд сплати податку на додану вартiсть дипломатичних представництв, консульських установ, осiб з числа дипломатичного персоналу дипломатичних мiсiй та членiв їх сiмей застосовується виходячи з принципу взаємностi стосовно кожної окремої держави.

     Для врахування принципу взаємностi стосовно кожної окремої держави МЗС щороку до 20 сiчня повiдомляє ДФС про особливостi звiльнення вiд сплати податку на додану вартiсть закордонних дипломатичних установ України, їх працiвникiв та членiв сiмей таких працiвникiв iз зазначенням асортименту, кiлькостi та вартостi товарiв i послуг, щодо яких встановлено обмеження.

     Принцип взаємностi вважається також дотриманим щодо акредитованих в Українi дипломатичних мiсiй та дипломатичного персоналу держав, у нацiональному законодавствi яких не застосовується податок на додану вартiсть.

(пункт 3 доповнено новим абзацом третiм згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.12.2016р. N 919)

     У разi застосування у законодавствi iноземної держави iншого непрямого податку, аналогiчного податку на додану вартiсть принцип взаємностi щодо акредитованих в Українi дипломатичних мiсiй та дипломатичного персоналу такої держави застосовується, якщо закордоннi дипломатичнi установи України в такiй державi звiльненi вiд оподаткування таким податком.

(пункт 3 доповнено новим абзацом четвертим згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.12.2016р. N 919, у зв'язку з цим абзаци третiй i четвертий вважати вiдповiдно абзацами п'ятим i шостим)

     У разi вiдкриття нової дипломатичної мiсiї на територiї України МЗС невiдкладно надсилає ДФС вiдповiдне повiдомлення разом з iнформацiєю, передбаченою абзацом другим цього пункту.

     У разi вiдсутностi звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть закордонної дипломатичної установи України в iншiй державi або вiдсутностi такої установи в iншiй державi дiя цього Порядку не поширюється на дипломатичнi мiсiї такої держави, акредитованi в Українi.

     4. Обсяг пiльг, що надаються представництвам мiжнародних органiзацiй, зокрема їх регiональним вiддiленням, визначається вiдповiдним мiжнародним договором України. Для врахування застосування пiльг, передбачених мiжнародним договором України, МЗС надсилає щороку до 20 сiчня ДФС iнформацiю про мiжнароднi договори, згода на обов'язковiсть яких надана Верховною Радою України, за формою повiдомлення про звiльнення мiжнародної органiзацiї вiд сплати мита та/або податку або на повернення вже сплаченої суми такого мита та/або податку згiдно з додатком 3.

     У разi вiдкриття нового представництва мiжнародної органiзацiї або його регiонального вiддiлення на територiї України МЗС протягом мiсяця з дати вiдкриття такого представництва або його регiонального вiддiлення надсилає ДФС повiдомлення, яке мiстить iнформацiю про пiльги, передбаченi мiжнародним договором України.

     Власними потребами мiжнародних органiзацiй вважаються також усi товари та послуги, що використовуються для їх офiцiйної дiяльностi вiдповiдно до взятих на себе зобов'язань згiдно з мiжнародними договорами з Україною (крiм тих, що надаються як гуманiтарна та мiжнародна технiчна допомога).

(пункт 4 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678)

     5. Глава дипломатичного представництва, особи з числа дипломатичного персоналу такого представництва, а також члени їх сiмей, якi проживають разом з ними (за умови, що вони не є громадянами України та не проживають в Українi постiйно), можуть ввозити в Україну товари, призначенi для особистого користування, у тому числi предмети початкового облаштування, та вивозити з України товари, призначенi для особистого користування, iз звiльненням вiд сплати податку на додану вартiсть.

     Адмiнiстративно-технiчнi працiвники дипломатичного представництва iноземної держави та члени їх сiмей, якi проживають разом з ними, якщо такi працiвники та члени їх сiмей не є громадянами України та не проживають в Українi постiйно, можуть ввозити в Україну товари, призначенi для початкового облаштування, iз звiльненням вiд сплати податку на додану вартiсть на основi вiдповiдного мiжнародного договору України.

     Пiльги, що надаються особам з числа дипломатичного персоналу дипломатичного представництва, можуть поширюватися на адмiнiстративно-технiчних працiвникiв та обслуговуючий персонал такого представництва, а також на членiв їх сiмей, якi не є громадянами України та не проживають в Українi постiйно, виходячи з принципу взаємностi стосовно кожної окремої держави, на основi мiжнародного договору України.

     Консульським посадовим особам, у тому числi главi консульської установи, консульським службовцям та членам їх сiмей надаються пiльги, передбаченi для персоналу дипломатичного представництва.

     Пiльги, що надаються згiдно з цим Порядком вiдповiдному персоналу дипломатичного представництва iноземної держави, можуть поширюватися на працiвникiв обслуговуючого персоналу консульської установи, членiв їх сiмей, якi не є громадянами України та не проживають в Українi постiйно, виходячи з принципу взаємностi стосовно кожної окремої держави на основi мiжнародного договору України.

     6. Звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть у разi постачання товарiв i послуг на митну територiю України здiйснюється шляхом щомiсячного вiдшкодування сум податку на додану вартiсть, фактично сплачених у складi вартостi дипломатичними мiсiями, особами з числа дипломатичного персоналу та членами їх сiмей пiд час придбання таких товарiв i послуг на митнiй територiї України, за винятком операцiй, якi звiльняються вiд оподаткування податком на додану вартiсть вiдповiдно до пункту 9 цього Порядку.

     Вiдшкодування сум податку на додану вартiсть здiйснюється лише за наявностi:

     касових чекiв або iнших документiв, якi дають змогу iдентифiкувати операцiю з придбання товарiв / отримання послуг та якi мiстять суму отриманих товарiв/послуг, загальну суму нарахованого податку на додану вартiсть (з визначенням фiскального та податкового номерiв постачальника) - у разi придбання товарiв/послуг за готiвку;

(абзац третiй пункту 6 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678)

     податкових накладних або документiв, визначених пiдпунктом "а" пункту 201.11 статтi 201 Податкового кодексу України, - у разi придбання товарiв/послуг за безготiвковим рахунком.

(абзац четвертий пункту 6 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678)

     абзац п'ятий пункту 6 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678)

     7. Вiдшкодування сум податку на додану вартiсть щодо товарiв i послуг, придбаних дипломатичними мiсiями для власних потреб, здiйснюється з урахуванням принципу взаємностi та встановлених обмежень стосовно вiдповiдної закордонної дипломатичної установи України.

     Вiдшкодування сум податку на додану вартiсть здiйснюється лише у разi, коли вартiсть разової покупки придбаних товарiв (наданих послуг) становить не менш як 40 доларiв США, що пiдтверджується вiдповiдними документами (незалежно вiд обмеження, встановленого в iншiй державi).

     Еквiвалент 40 доларiв США у гривнях розраховується кожного поточного мiсяця за середнiм курсом гривнi до долара США минулого мiсяця, який опублiковано в офiцiйних виданнях Нацiонального банку.

(абзац другий пункту 7 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.12.2016р. N 919, замiнено абзацами згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678, у зв'язку з цим абзац третiй вважати абзацом четвертим)

     За операцiями з надання дипломатичним мiсiям, особам з числа дипломатичного персоналу та членам їх сiмей послуг зв'язку, комунальних послуг (постачання електроенергiї, води, газу, опалення) суми податку на додану вартiсть вiдшкодовуються без обмеження вартостi таких послуг.

     8. Сплата податку особою, зазначеною в абзацi третьому пiдпункту 3 пункту 180.1 статтi 180 Податкового кодексу України, здiйснюється в ДФС за мiсцем знаходження такої особи на депозитний рахунок, вiдкритий ДФС в ГДКС у м. Києвi.

(пункт 8 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05.10.2011р. N 1016)

     9. Вiд оподаткування податком на додану вартiсть звiльняються виходячи з принципу взаємностi операцiї, пов'язанi з:

     будiвництвом, ремонтом та реконструкцiєю будинкiв i примiщень для розмiщення дипломатичних представництв, консульських установ та представництв мiжнародних органiзацiй, у тому числi резиденцiї керiвникiв дипломатичних мiсiй;

     придбанням чи орендою службових, житлових i нежитлових примiщень для потреб дипломатичних представництв, установ та представництв мiжнародних органiзацiй, якщо контракти (договори) укладено вiд iменi дипломатичної мiсiї або держави, яка її направила. При цьому звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй з оренди службових примiщень дипломатичних мiсiй та житлових примiщень керiвникiв дипломатичних представництв i консульських установ здiйснюється без додержання принципу взаємностi.

     10. Суми податку на додану вартiсть, сплаченi у складi вартостi послуг, пов'язаних з тимчасовим (на строк до двох мiсяцiв) проживанням у готелях, розташованих на територiї України, осiб з числа дипломатичного персоналу та членiв їх сiмей, вiдшкодовуються у строки та за правилами, передбаченими цим Порядком.

     11. Пiдставою для виплати дипломатичнiй мiсiї, особам з числа дипломатичного персоналу та членам їх сiмей щомiсячного вiдшкодування сум податку на додану вартiсть є документи, зазначенi у пунктi 6 цього Порядку.

     12. Для отримання вiдшкодування сум податку на додану вартiсть дипломатичнi мiсiї звертаються з письмовою заявою за формою згiдно з додатком 1 до ДФС за мiсцезнаходженням.

     Заява подається не пiзнiше 20 числа мiсяця, що настає за мiсяцем, в якому були придбанi товари (наданi послуги). У разi коли до заяви додаються документи, якi свiдчать про придбання товарiв (надання послуг) у попереднi перiоди, ДФС надсилає вiдповiдний запит до МЗС, який подає iнформацiю щодо врахування принципу взаємностi стосовно кожної окремої держави.

     До заяви додаються документи, передбаченi пунктом 6 цього Порядку, на зазначену в заявi суму для вiдшкодування та реєстр поданих документiв за формою згiдно з додатком до заяви, який пiдписується уповноваженою особою дипломатичної мiсiї.

     Дипломатичнi представництва, консульськi установи iноземних держав, особи з числа дипломатичного персоналу та членiв їх сiмей для отримання вiдшкодування сум податку на додану вартiсть до заяви додають документи, виданi МЗС, що свiдчать про їх акредитацiю в Українi.

     ДФС за мiсцезнаходженням дипломатичної мiсiї приймає до виконання документи, визначенi пунктом 6 цього Порядку, в яких сума податку на додану вартiсть зазначена окремим рядком.

(абзаци третiй i четвертий пункту 12 замiнено абзацами згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678)

     13. Заява, що надiйшла вiд дипломатичної мiсiї, реєструється в журналi вхiдної кореспонденцiї ДФС та спецiальному журналi згiдно з додатком 2.

     На заявi проставляються номери, пiд якими її зареєстровано в журналi вхiдної кореспонденцiї ДФС та спецiальному журналi.

     14. ДФС протягом 30 календарних днiв з дати надходження заяви проводить перевiрку поданих документiв щодо вiдповiдностi вимогам цього Порядку, а також перелiку та вартостi товарiв i послуг, на якi встановленi обмеження, на пiдставi документiв, визначених пунктом 6 цього Порядку, i вносить вiдповiднi данi до реєстру поданих документiв за формою згiдно з додатком до заяви та спецiального журналу для визначення сум податку на додану вартiсть, що пiдлягає вiдшкодуванню.

     Суми податку на додану вартiсть, що пiдлягають та не пiдлягають вiдшкодуванню, зазначаються у заявi та в спецiальному журналi.

     У разi вiдсутностi зауважень до поданих документiв ДФС приймає рiшення про вiдшкодування зазначеної суми. При цьому на заявi та в спецiальному журналi зазначається "Пiдлягає вiдшкодуванню".

     ДФС зобов'язана пiдготувати та подати у п'ятиденний строк пiсля закiнчення перевiрки поданих документiв висновок щодо вiдшкодування територiальному органовi Казначейства.

     На наступний робочий день пiсля надання висновку щодо вiдшкодування територiальному органовi Казначейства дипломатичнiй мiсiї надсилається заповнена частина вiдривного корiнця до заяви iз зазначенням суми, яка пiдлягає вiдшкодуванню, а також iз зазначенням суми, яка не пiдлягає вiдшкодуванню, та копiя реєстру поданих документiв за формою згiдно з додатком до заяви з кодами причини (причин), за якою (за яких) така сума податку на додану вартiсть не пiдлягає вiдшкодуванню.

     Коди причин:

     1 - товари/послуги, придбанi не для власних потреб;

     2 - вартiсть разової покупки придбаних товарiв (отриманих послуг) становить менше 40 доларiв США;

     3 - перелiк товарiв/послуг, щодо яких заявлено вiдшкодування, не вiдповiдає умовам, зазначеним у пунктi 3 цього Порядку;

     4 - у поданих документах, якi пiдтверджують факт придбання товарiв/послуг, вiдсутнi видiленi окремим рядком суми податку на додану вартiсть;

     5 - надано пошкодженi касовi чеки або чеки на iнших осiб; надано пошкодженi документи, якi не дають змоги iдентифiкувати операцiю з придбання товарiв / отримання послуг;

     6 - iншi причини (розшифровуються в окремому повiдомленнi, яке надсилається у формi листа дипломатичнiй мiсiї).".

     У разi коли ДФС приймає рiшення про вiдмову у вiдшкодуваннi всiєї суми податку на додану вартiсть, зазначеної у заявi, дипломатичнiй мiсiї на наступний робочий день надсилається заповнена частина вiдривного корiнця до заяви iз зазначенням суми, яка не пiдлягає вiдшкодуванню, та копiя реєстру поданих документiв за формою згiдно з додатком до заяви з кодами причини (причин), за якою (за яких) така сума податку на додану вартiсть не пiдлягає вiдшкодуванню.

     Документи, iнформацiйнi повiдомлення, листи тощо ДФС надсилає дипломатичним мiсiям у порядку, визначеному статтею 42 Податкового кодексу України.

(пункт 14 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678)

     15. Територiальнi органи Державної казначейської служби здiйснюють бюджетне вiдшкодування сум податку на додану вартiсть за висновками ДФС за мiсцезнаходженням дипломатичної мiсiї шляхом перерахування вiдповiдних грошових сум на банкiвський рахунок дипломатичної мiсiї протягом перiоду, передбаченого пунктом 200.13 статтi 200 Податкового кодексу України.

 

Додаток 1
до Порядку

ЗАЯВА
про вiдшкодування сум податку на додану вартiсть дипломатичним мiсiям, особам з числа дипломатичного персоналу та членам їх сiмей

 
(найменування дипломатичної мiсiї)
 

Вiдповiдно до пункту 197.2 статтi 197 Податкового кодексу України прошу дозволити вiдшкодувати суму податку на додану вартiсть, сплачену

 
(найменування дипломатичної мiсiї, прiзвище, iм'я
 
та по батьковi особи з числа дипломатичного
 
персоналу, члена сiм'ї такої особи)

у складi вартостi товарiв i послуг, придбаних у ____________ 20__ р., в розмiрi

  гривень   копiйок
(сума цифрами)
 
(сума словами)
    20__ рiк.
(число) (мiсяць)
Уповноважена особа    
(iнiцiали та прiзвище) (пiдпис)

____________
Примiтка. До заяви додаються документи, передбаченi пунктом 6 Порядку звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй з постачання та ввезення на митну територiю України товарiв i послуг, передбачених для власних потреб дипломатичних представництв, консульських установ iноземних держав i представництв мiжнародних органiзацiй в Українi, а також для використання особами з числа дипломатичного персоналу дипломатичних мiсiй та членами їх сiмей, якi проживають разом з ними.

Вiдмiтка ДФС про прийняття заяви:
N   дата  
(реєстрацiйний номер в журналi вхiдної кореспонденцiї ДФС)
N   дата  
(реєстрацiйний номер в спецiальному журналi)
Вiдмiтка ДФС:
пiдлягає вiдшкодуванню  
(сума словами)
не пiдлягає вiдшкодуванню  
(сума словами)

ВIДРИВНИЙ КОРIНЕЦЬ ДО ЗАЯВИ
про вiдшкодування сум податку на додану вартiсть дипломатичним мiсiям, особам з числа дипломатичного персоналу та членам їх сiмей

 
(найменування дипломатичної мiсiї)
N   дата  
(реєстрацiйний номер в журналi вхiдної кореспонденцiї ДФС)
N   дата  
(реєстрацiйний номер в спецiальному журналi)

Вiдповiдно до заяви у складi вартостi товарiв i послуг, придбаних у _____________ 20 ___ р., зазначено суму податку на додану вартiсть для вiдшкодування в розмiрi

  гривень   копiйок
(сума цифрами)
  ,
(сума словами)
з якої пiдлягає вiдшкодуванню
 
(сума словами)
не пiдлягає вiдшкодуванню:
 
(сума словами)
Керiвник (уповноважена особа)
(найменування ДФС)
М. П.
__________
(дата*)
________
(пiдпис)
_________________
(iнiцiали та прiзвище)

Корiнець до заяви разом з копiєю реєстру поданих документiв отримав

__________
(дата*)
________
(пiдпис)
_________________
(iнiцiали та прiзвище)

____________
* У разi надiслання листом з повiдомленням про вручення проставляється дата вручення, зазначена в повiдомленнi про вручення, або дата, наведена в поштовому повiдомленнi про вручення, iз зазначенням причин невручення, у порядку, визначеному статтею 42 Податкового кодексу України

 

Додаток
до заяви

РЕЄСТР
поданих документiв на зазначену в заявi суму для вiдшкодування податку на додану вартiсть, сплаченого дипломатичною мiсiєю, особами з числа дипломатичного персоналу та членами
їх сiмей за товари i послуги у ____________ 20__ р.

Назва дипломатичної мiсiї:  
1 частина - пiдлягає заповненню дипломатичною мiсiєю, особами з числа дипломатичного персоналу та членами їх сiмей 2 частина - пiдлягає заповненню ДФС
Порядко-
вий номер
Назва поста-
чаль-
ника
Подат-
ковий номер поста-
чаль-
ника
Номер податкової накладної, касового чека, товарного чека, транспортного квитка, iншого документа, зазначеного у пунктi 6 Порядку звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй з постачання та ввезення на митну територiю України товарiв i послуг, передбачених для власних потреб дипломатичних представництв, консульських установ iноземних держав i представництв мiжнародних органiзацiй в Українi, а також для використання особами з числа дипломатичного персоналу дипломатичних мiсiй та членами їх сiмей, якi проживають разом з ними Фiскальний номер реєстратора розрахункових операцiй (ФН) Дата документа Загальна вартiсть придбаних товарiв i послуг, гривень Сума податку на додану вартiсть, видiлена окремим рядком, гривень Сума податку на додану вартiсть, що пiдлягає вiдшко-
дуванню,
гривень
Сума податку на додану вартiсть, що не пiдлягає вiдшко-
дуванню,
гривень
Коди причин, за якими не пiдлягає вiдшкодуванню сума податку на додану вартiсть*
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

____________
* Коди причин, за якими не пiдлягає вiдшкодуванню сума податку на додану вартiсть, визначено у пунктi 14 Порядку звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй з постачання та ввезення на митну територiю України товарiв i послуг, передбачених для власних потреб дипломатичних представництв, консульських установ iноземних держав i представництв мiжнародних органiзацiй в Українi, а також для використання особами з числа дипломатичного персоналу дипломатичних мiсiй та членами їх сiмей, якi проживають разом з ними.

     
(дата) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище уповноваженої особи дипломатичної мiсiї)

Вiдмiтка ДФС:
Вiдповiдно до заяви у складi вартостi товарiв i послуг, придбаних у ____________ 20__ р., зазначено суму податку на додану вартiсть для вiдшкодування в розмiрi

  гривень   копiйок
(сума цифрами)
  , з якої:
(сума словами)
пiдлягає вiдшкодуванню  
(сума словами)
не пiдлягає вiдшкодуванню  
(сума словами)
     
(дата) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище iнспектора)
(додаток 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.12.2016р. N 919, у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678)

 

Додаток 2
до Порядку

ЖУРНАЛ
облiку заяв про вiдшкодування сум податку на додану вартiсть, сплаченого дипломатичною мiсiєю, особами з числа дипломатичного персоналу та членами їх сiмей за товари i послуги

Порядковий номер Назва дипломатичної установи Код дипломатичної мiсiї Реєстрацiя в журналi вхiдної кореспонденцiї ДФС Сума податку на додану вартiсть, видiлена окремим рядком, гривень Сума податку на додану вартiсть, що пiдлягає вiдшкодуванню, гривень Перiод, за який заявлено до вiдшкодування суму податку на додану вартiсть Дата завершення перевiрки Прiзвище, iм'я та по батьковi iнспектора Примiтка
дата номер
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 
(додаток 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678)

 

Додаток 3
до Порядку

ПОВIДОМЛЕННЯ
про звiльнення мiжнародної органiзацiї вiд сплати мита та/або податку або на повернення вже сплаченої суми такого мита та/або податку

на ______ рiк

Назва установи:

Мiжнародний договiр України вiд ___.___._____ р. N _____.

Згода на обов'язковiсть надана Верховною Радою України вiд ___.___._____ р.

Норма мiжнародного договору України, якою передбачена пiльга Перiод дiї пiльги Назва програми, що виконується для України вiдповiдно до мiжнародного договору України (за наявностi) Загальна сума коштiв, передбачених на виконання такої програми Обсяг коштiв для виконання програми на ____ рiк Наявна додаткова iнформацiя про мiжнародний договiр України для забезпечення виконання ДФС Порядку звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй з постачання та ввезення на митну територiю України товарiв i послуг, передбачених для власних потреб дипломатичних представництв, консульських установ iноземних держав i представництв мiжнародних органiзацiй в Українi, а також для використання особами з числа дипломатичного персоналу дипломатичних мiсiй та членами їх сiмей, якi проживають разом з ними Примiтка
 
(Порядок доповнено додатком 3 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.08.2018р. N 678)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.