Документ скасований: Наказ Мінфіну № 643 від 18.07.2017

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

24.12.10 N 1536


Про внесення змiн до наказу Державної митної служби України вiд 20.07.2007 N 618

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
14 сiчня 2011 р. за N 50/18788


     З метою приведення нормативно-правових актiв Державної митної служби у вiдповiднiсть до Бюджетного кодексу України, Податкового кодексу України наказую:

     1. Преамбулу наказу Державної митної служби України вiд 20.07.2007 N 618 "Про затвердження Порядку повернення платникам податкiв коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу як передоплата, i митних та iнших платежiв, помилково та/або надмiрно сплачених до бюджету, контроль за справлянням яких здiйснюється митними органами", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 25.09.2007 за N 1097/14364 (iз змiнами), викласти в такiй редакцiї:

     "Вiдповiдно до частини другої статтi 45 Бюджетного кодексу України та статей 43, 102 Податкового кодексу України".

     2. Затвердити Змiни до Порядку повернення платникам податкiв коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу як передоплата, i митних та iнших платежiв, помилково та/або надмiрно сплачених до бюджету, контроль за справлянням яких здiйснюється митними органами, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 20.07.2007 N 618, що додаються.

     3. Департаменту адмiнiстрування митних платежiв (Зварич В.В.) та Управлiнню правового забезпечення (Чорна Г.М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля його офiцiйного опублiкування.

     5. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Державної митної служби України Дороховського О.М.

Голова Державної митної служби України I.Г. Калєтнiк
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстр фiнансiв України Ф.О. Ярошенко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
24.12.2010 N 1536
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
14 сiчня 2011 р. за N 50/18788

Змiни до Порядку повернення платникам податкiв коштiв, що облiковуються на вiдповiдних рахунках митного органу як передоплата, i митних та iнших платежiв, помилково та/або надмiрно сплачених до бюджету, контроль за справлянням яких здiйснюється митними органами

     1. Пункт 1 роздiлу I викласти в такiй редакцiї:

     "1. Цей Порядок розроблено вiдповiдно до частини другої статтi 45 Бюджетного кодексу України та статей 43, 102 Податкового кодексу України".

     2. У роздiлi III:

     2.1. Пункт 1 викласти у такiй редакцiї:

     "1. Для повернення з Державного бюджету України митних та iнших платежiв, помилково та/або надмiрно сплачених до бюджету, контроль за справлянням яких здiйснюється митними органами, платником податкiв до загального вiддiлу митного органу, яким здiйснювалось оформлення митної декларацiї, подається заява довiльної форми, яка пiдписується керiвником i головним бухгалтером суб'єкта господарської дiяльностi або фiзичною особою.

     Заява може бути подана не пiзнiше 1095-го дня, наступного за днем зарахування коштiв до Державного бюджету України.

     Граничнi строки для подання заяви пiдлягають продовженню керiвником митного органу (його заступником) за письмовим запитом платника податкiв, якщо такий платник податкiв протягом зазначених строкiв:

     перебував за межами України;

     перебував у плаваннi на морських суднах за кордоном України у складi команди (екiпажу) таких суден;

     перебував у мiсцях позбавлення волi за вироком суду;

     мав обмежену свободу пересування у зв'язку з ув'язненням чи полоном на територiї iнших держав або внаслiдок iнших обставин непереборної сили, пiдтверджених документально;

     був визнаний за рiшенням суду безвiсно вiдсутнiм або перебував у розшуку у випадках, передбачених законом.

     Дiя абзацiв третього - восьмого цього пункту поширюється на:

     платникiв податкiв - фiзичних осiб;

     посадових осiб юридичної особи у разi, якщо протягом зазначених граничних строкiв така юридична особа не мала iнших посадових осiб, уповноважених вiдповiдно до законодавства України нараховувати, стягувати та вносити до бюджету податки, а також вести бухгалтерський облiк, складати та подавати податкову звiтнiсть.

     У заявi зазначаються причини повернення коштiв, реквiзити банку, найменування та код за ЄДРПОУ платника податкiв - юридичної особи, або прiзвище, iм'я та по батьковi, реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв, або серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку у паспортi) та напрям перерахування коштiв:

     а) для повернення платнику податкiв - на поточний рахунок платника податкiв в установi банку;

     б) для подальших розрахункiв як передоплата або грошова застава:

     на депозитний рахунок 3734;

     на банкiвський рахунок 2603;

     в) для повернення фiзичнiй особi в готiвковiй формi, якщо такi кошти вносилися готiвкою, - на банкiвський рахунок 2603;

     г) для погашення грошового зобов'язання (податкового боргу) з iнших платежiв, контроль за справлянням яких покладено на митнi органи, незалежно вiд виду бюджету.

     До заяви додаються:

     аркушi з позначенням "3/8" комплектiв бланкiв митних декларацiй форм МД-2 i МД-3 i доповнення (у разi їх оформлення) або другий аркуш оформленої посадовою особою митного органу унiфiкованої митної

     квитанцiї МД-1, за якою помилково та/або надмiрно сплачено митнi та iншi платежi;

     документи, що пiдтверджують суму помилково та/або надмiрно сплачених митних та iнших платежiв;

     документи, що пiдтверджують право на перенесення граничних строкiв для подання заяв про повернення надмiрно сплачених митних та iнших платежiв, у випадках, передбачених в абзацах третьому - восьмому цього пункту".

     2.2. Пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. Висновок про повернення платникам податкiв помилково та/або надмiрно сплачених митних та iнших платежiв повинен бути прийнятий митним органом не пiзнiше нiж за п'ять робочих днiв до закiнчення 20-денного строку з дня подання платниками податкiв заяви".

     2.3. Пункт 8 виключити.

     У зв'язку з цим пункти 9 - 12 вважати вiдповiдно пунктами 8 - 11.

     3. У додатку 1 слова "iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або П.I.Б. та iдентифiкацiйний номер за ДРФО платника - фiзичної особи) (за наявностi)" замiнити словами "код за ЄДРПОУ платника податкiв - юридичної особи, або прiзвище, iм'я та по батьковi, реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв, або серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку в паспортi)".

     4. У додатках 2, 3 слова "iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ платника - юридичної особи або iдентифiкацiйний номер за ДРФО (за наявностi) платника - фiзичної особи" замiнити словами "код за ЄДРПОУ платника податкiв - юридичної особи, або прiзвище, iм'я та по батьковi, реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв, або серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку в паспортi)".

Заступник директора Департаменту адмiнiстрування митних платежiв М.В.Гайшунов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.