ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

10.02.2011 р. N 11/11-10.19/2250-ЕП

 

Керiвникам регiональних митниць, митниць
крiм Регiональної iнформацiйної митницi


Стосовно надання пiдтвердження про фактичне вивезення товарiв

     На виконання доручення Голови Служби I.Г.Калєтнiка вiд 24.01.2011 N 1514/7.1 до Акту тематичної перевiрки окремих питань службової дiяльностi Енергетичної регiональної митницi N 1/2011-П вiд 18.01.2011 роз'яснюємо.

     Порядок пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення товарiв за межi митної територiї України, затверджений спiльним наказом Державної митної служби України та Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 21.03.2002 N 163/121 (далi - Порядок).

     Вiдповiдно до згаданого Порядку, пiсля фактичного вивезення товарiв, задекларованих у ВМД у режимi експорту, за межi митної територiї України митний орган, що здiйснював митне оформлення експорту, одержує вiд митного органу, у зонi дiяльностi якого здiйснювалося вивезення товарiв, повiдомлення про фактичне вивезення товарiв за межi митної територiї України в порядку, передбаченому наказом Держмитслужби України вiд 08.12.98 N 771 "Про затвердження Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення", зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.99 за N 42/3335 (далi - Положення).

     Як передбачено Положенням, пропуск товарiв через митний кордон України здiйснюється у кiлькостi, що не перевищує кiлькостi товарiв, зазначеної у ВМД. Крiм того, пропуск експортного вантажу за межi митної територiї України здiйснюється тiльки пiсля звiряння вiдомостей, зазначених в електроннiй копiї вiдповiдної ВМД, з вiдомостями у товаросупровiдних документах та пiсля перевiрки (за рiшенням митницi) фактичної наявностi, кiлькостi, номенклатури i стану товарiв.

     Враховуючи особливостi дiяльностi морського (рiчкового) транспорту, важливим джерелом вiдомостей про наявнiсть товарiв є декларацiя на припаси, яка подається пiд час прибуття i вибуття суден закордонного плавання, експлуатантами яких є нерезиденти.

     Прошу зорiєнтувати особовий склад пiдпорядкованих вам митниць на суворе дотримання встановленого порядку пiдтвердження фактичного вивезення товарiв.

Заступник Голови Служби В.В.Бондар
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.