Документ скасований: Наказ Мінфіну № 97 від 04.03.2019

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ

НАКАЗ

03.02.2011 N 68/23


Про затвердження Порядку формування та надсилання узагальненої iнформацiї про обсяги сум бюджетного вiдшкодування податку на додану вартiсть, визначенi у висновках

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
16 лютого 2011 р. за N 199/18937


     Вiдповiдно до статтi 200 роздiлу V Податкового кодексу України, пункту 8 Порядку взаємодiї органiв державної податкової служби та органiв державної казначейської служби в процесi вiдшкодування податку на додану вартiсть, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.01.2011 N 39, та з метою забезпечення координацiї дiй органiв державної податкової служби та державного казначейства у процесi бюджетного вiдшкодування сум податку на додану вартiсть, враховуючи суми, якi заявленi платниками податку до вiдшкодування в перiод дiї Закону України "Про податок на додану вартiсть" та залишились невiдшкодованими, наказуємо:

     1. Затвердити Порядок формування та надсилання узагальненої iнформацiї про обсяги сум бюджетного вiдшкодування податку на додану вартiсть, визначенi у висновках, що додається.

     2. Державнiй податковiй адмiнiстрацiї України забезпечити проведення iнвентаризацiї сум податку на додану вартiсть, якi заявленi платниками податку до бюджетного вiдшкодування в перiод дiї Закону України "Про податок на додану вартiсть" та залишились невiдшкодованими.

     3. Департаменту контролю за вiдшкодуванням податку на додану вартiсть Державної податкової адмiнiстрацiї України (Лордкiпанiдзе Ю. М.) у встановленому порядку:

     3.1 подати цей наказ до Мiнiстерства юстицiї України для державної реєстрацiї;

     3.2 забезпечити оприлюднення цього наказу.

     4. Цей наказ набирає чинностi з дня офiцiйного опублiкування.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державної податкової адмiнiстрацiї України Любченка О. М. та Першого заступника голови Державного казначейства України Даневича О. С.

Голова Комiсiї з проведення реорганiзацiї ДПА, Голова Державної податкової служби України В. Ю. Захарченко
Голова Державного казначейства України С. I. Харченко
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстр фiнансiв України Ф. Ярошенко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної податкової адмiнiстрацiї України, Державного казначейства України
03.02.2011 N 68/23
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
16 лютого 2011 р. за N 199/18937

ПОРЯДОК
формування та надсилання узагальненої iнформацiї про обсяги сум бюджетного вiдшкодування податку на додану вартiсть, визначенi у висновках

     1. Цей Порядок розроблено у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України з урахуванням Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рiк" та з метою забезпечення координацiї дiй органiв державної податкової служби та державного казначейства у процесi бюджетного вiдшкодування сум податку на додану вартiсть, якi заявленi до вiдшкодування платниками податку.

     2. Органи державної податкової служби в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi протягом мiсяця, виходячи з наявних матерiалiв, що можуть свiдчити про пiдтвердження нарахування бюджетного вiдшкодування, забезпечують подання до центрального органу державної податкової служби зведеної iнформацiї про можливi загальнi обсяги вiдшкодування податку на додану вартiсть коштами у кожному регiонi у розрiзi платникiв (щодо яких наявнi зазначенi матерiали) за декларацiями, сума заявленого бюджетного вiдшкодування податку на додану вартiсть за якими з урахуванням уточнюючих розрахункiв становить 100 тис. грн. i бiльше (далi - iнформацiя).

     3. Структурний пiдроздiл центрального органу державної податкової служби, який здiйснює адмiнiстрування облiкових та звiтних показникiв, пiсля отримання iнформацiї здiйснює протягом трьох робочих днiв:

     формування вихiдних форм iнформацiї;

     контроль за вiдповiднiстю сум в iнформацiї даним офiцiйних звiтiв центрального органу державної податкової служби;

     передачу iнформацiї структурним пiдроздiлам центрального органу державної податкової служби для проведення ретельного аналiзу, за результатами якого вiдповiднi пiдроздiли надають наявнi матерiали структурному пiдроздiлу центрального органу державної податкової служби, який адмiнiструє вiдшкодування податку на додану вартiсть, для узагальнення;

     направляє отриманi вiд структурного пiдроздiлу центрального органу державної податкової служби, який адмiнiструє вiдшкодування податку на додану вартiсть, узагальненi матерiали органам державної податкової служби в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi.

     4. Не пiзнiше робочого дня, наступного за днем отримання узагальнених матерiалiв, органи державної податкової служби за мiсцезнаходженням платника за результатами пiдтвердження достовiрностi нарахування бюджетного вiдшкодування податку на додану вартiсть формують висновки iз зазначенням суми, що пiдлягає вiдшкодуванню, реєстри яких органи державної податкової служби в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi направляють до центрального органу державної податкової служби для формування узагальненої iнформацiї.

     5. Центральний орган державної податкової служби не пiзнiше робочого дня, наступного за днем отримання реєстрiв висновкiв, здiйснює формування узагальненої iнформацiї щодо (визначених у висновках) обсягiв сум бюджетного вiдшкодування податку на додану вартiсть окремо за платниками, якi мають право на автоматичне бюджетне вiдшкодування податку на додану вартiсть, iншими платниками та платниками, у яких суми до бюджетного вiдшкодування заявленi в перiод дiї Закону України "Про податок на додану вартiсть" та залишились невiдшкодованими. Зазначену iнформацiю на постiйнiй основi (щоденно) не пiзнiше наступного робочого дня пiсля її формування направляє:

     до Державного казначейства України;

     одночасно органам державної податкової служби в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi для подачi висновкiв органам державного казначейства.

     6. Державне казначейство України:

     направляє узагальнену iнформацiю органам державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi, якi згiдно з отриманими висновками та узагальненою iнформацiєю вiдповiдно до чинного законодавства здiйснюють бюджетне вiдшкодування податку на додану вартiсть платникам податку;

     передає до органiв державної податкової служби у порядку, затвердженому наказом Державного казначейства України та Державної податкової адмiнiстрацiї України вiд 25.04.2002 N 74/194 "Про затвердження Порядку взаємодiї мiж органами Державного казначейства України та органами державної податкової служби України в процесi виконання державного та мiсцевих бюджетiв за доходами та iншими надходженнями", зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 20.05.2002 за N 436/6724, iнформацiю про здiйснене бюджетне вiдшкодування податку на додану вартiсть з бюджету.

     7. Iнформацiя щодо платникiв, за декларацiями яких сума заявленого бюджетного вiдшкодування податку на додану вартiсть з урахуванням уточнюючих розрахункiв становить менше 100 тис. грн., опрацьовується вiдповiдно до цього Порядку на рiвнi органiв державної податкової служби та державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi.

Директор Департаменту контролю за вiдшкодуванням податку на додану вартiсть Державної податкової адмiнiстрацiї України Ю. М. Лордкiпанiдзе
Начальник Управлiння бюджетних надходжень Державного казначейства України Т. I. Козачок
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.