ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

22.02.2011 р. N 11/3-10.10/2904-ЕП

 

Енергетична регiональна,
Регiональна iнформацiйна митницi


     Державною митною службою України розглянуто звернення Енергетичної регiональної митницi вiд 20.01.2011 N 22/1-369-ЕП стосовно заповнення 12 графи аркуша коригування (далi - АК).

     За результатами розгляду повiдомляємо, що вiдповiдно до пункту 3 роздiлу 1 Порядку вiдображення вiдомостей про доплату (повернення) сум митних платежiв i вiдкоригованих фактичних вiдомостей про товари, якi стали вiдомi пiсля закiнчення митного оформлення, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 25.09.2008 N 1045 (далi - Порядок), АК - документ, який складається митним органом з метою вiдображення фактичних вiдомостей про товари, що стали вiдомi пiсля закiнчення їх митного оформлення.

     Роздiлом 3 Порядку визначено, що якщо вiдомостi, зазначенi у вiдповiдних графах ВМД, до якої складається АК, пiдлягають коригуванню, то в таких графах АК зазначаються документально пiдтвердженi вiдкоригованi вiдомостi про товари. При цьому, у графи АК, вiдомостi в яких не коригуються, iнформацiя переноситься з вiдповiдних граф ВМД, до якої складається АК.

     Разом з цим, у зазначеному вище роздiлi вказується, що графи АК заповнюються вiдповiдно до Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженої наказом Держмитслужби вiд 09.07.97 N 307 (зi змiнами). Вiдповiдно до норм зазначеної Iнструкцiї у графi зазначається сума наведених у графах 45 ВМД митних вартостей задекларованих товарiв у валютi України (або сума митних вартостей за аркушем ВМД форми МД-2 та аркушами специфiкацiї форми МД-8).

     Отже, у графi 12 АК зазначається сума митних вартостей товарiв, щодо яких цей АК складається, наведених у графах 45 АК (або сума митних вартостей за аркушем АК форми МД-2 та аркушами специфiкацiї форми МД-8).

Перший заступник Голови Служби А.Є.Гутник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.