Документ скасований: Наказ Мінфіну № 1145 від 06.11.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.03.2011 N 261


Про внесення змiн до деяких нормативно-правових актiв Держмитслужби

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
7 червня 2011 р. за N 684/19422


     Вiдповiдно до статей 264 i 265 Митного кодексу України, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.04.2008 N 339 "Про затвердження Порядку здiйснення контролю за правильнiстю визначення митної вартостi товарiв" (iз змiнами), з метою спрощення процедури контролю за правильнiстю визначення митної вартостi товарiв та забезпечення можливостi оперативного прийняття рiшень про визначення митної вартостi товарiв наказую:

     1. Унести до Порядку заповнення рiшення про визначення митної вартостi товарiв, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 29.05.2009 N 506, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 18.06.2009 за N 534/16550, такi змiни:

     1.1. Пункт 1.4 глави 1 виключити.

     У зв'язку з цим пункти 1.5 - 1.7 вважати вiдповiдно пунктами 1.4 - 1.6.

     1.2. У главi 2:

     1.2.1. У пунктi 2.1:

     в описi графи 1 "Номер Рiшення" слова "за запитом пiдроздiлу митного оформлення за результатами спрацювання системи аналiзу ризикiв за напрямком митної вартостi" замiнити словами "за запитом у разi спрацювання системи аналiзу ризикiв за напрямком митної вартостi";

     в описi графи 4 а слова "начальником Пiдроздiлу за погодженням iз заступником начальника митницi, який координує роботу Пiдроздiлу" замiнити словами "уповноваженою посадовою особою митного органу згiдно з повiдомленнями до митних процедур, сформованими в електронному виглядi модулем автоматизованої системи аналiзу та управлiння ризиками".

     1.2.2. Абзац другий пункту 2.3 викласти в такiй редакцiї:

     "У випадках спрацювання системи аналiзу ризикiв за напрямком митної вартостi Рiшення приймається уповноваженою посадовою особою митного органу за погодженням з керiвником вiдповiдного структурного пiдроздiлу митного органу згiдно з повiдомленнями до митних процедур, сформованими в електронному виглядi модулем автоматизованої системи аналiзу та управлiння ризиками, шляхом накладення резолюцiї "Погоджено" на примiрнику, що залишається у справах митного органу".

     2. Унести до пункту 9 глави 2 Порядку роботи посадових осiб митного органу при здiйсненнi контролю за правильнiстю визначення митної вартостi товарiв, якi перемiщуються через митний кордон України, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 24.06.2009 N 602, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 21.07.2009 за N 669/16685, такi змiни:

     2.1 в абзацi другому слова "крiм випадкiв спрацювання системи аналiзу ризикiв за напрямком митної вартостi" виключити;

     2.2 абзац четвертий викласти в такiй редакцiї:

     "У випадках спрацювання системи аналiзу ризикiв за напрямком митної вартостi Рiшення приймається уповноваженою посадовою особою митного органу за погодженням з керiвником вiдповiдного структурного пiдроздiлу митного органу згiдно з повiдомленнями до митних процедур, сформованими в електронному виглядi модулем автоматизованої системи аналiзу та управлiння ризиками".

     3. Департаменту митної вартостi та класифiкацiї товарiв (Гiла С. П.) i Управлiнню правового забезпечення (Чорна Г. М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Департаменту аналiтичної роботи, управлiння ризиками та аудиту (Ярмольський С. I.) протягом 30 днiв пiсля набрання чинностi цим наказом привести нормативно-правовi акти Державної митної служби України у вiдповiднiсть до цього наказу.

     5. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 10 днiв з дня його офiцiйного опублiкування.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Дороховського О. М.

Голова Державної митної служби України I. Г. Калєтнiк
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстр фiнансiв України Ф. О. Ярошенко
Перший заступник Голови - Голова лiквiдацiйної комiсiї Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва Г. Яцишина
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.