Документ скасований: Постанова НБУ № 31 від 05.02.2019

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

25.07.2011 N 250


Про внесення змiн до Положення про порядок видачi iндивiдуальних лiцензiй на переказування iноземної валюти за межi України для оплати банкiвських металiв та проведення окремих валютних операцiй

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 серпня 2011 р. за N 988/19726


     Вiдповiдно до вимог статей 7, 44 Закону України "Про Нацiональний банк України", роздiлiв II, III Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19.02.93 N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю", Закону України вiд 07.04.2011 N 3205-VI "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо скасування свiдоцтва про державну реєстрацiю юридичної особи та фiзичної особи - пiдприємця" Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до Положення про порядок видачi iндивiдуальних лiцензiй на переказування iноземної валюти за межi України для оплати банкiвських металiв та проведення окремих валютних операцiй, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 17.06.2004 N 266, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 16.07.2004 за N 897/9496 (зi змiнами), такi змiни:

     1.1. У пунктi 1.5 глави 1:

     абзац другий викласти в такiй редакцiї:

     "сплати вступних або членських внескiв у виглядi грошових коштiв, що сплачуються як разовi або перiодичнi внески для забезпечення поточної дiяльностi юридичних осiб-нерезидентiв: мiжнародним мiжурядовим органiзацiям без обмеження за сумами; iншим юридичним особам - нерезидентам у сумi, що не перевищує в еквiвалентi 10000 євро в один календарний рiк на користь однiєї особи";

     абзац третiй пiсля слiв "суб'єктам господарювання - резидентам у" доповнити словом "тендерах";

     пiсля абзацу восьмого доповнити двома новими абзацами такого змiсту:

     "переказування коштiв резидентом-гарантом (поручителем) нерезиденту-кредитору в межах забезпечених гарантiєю (порукою) зобов'язань резидента-позичальника, передбачених вiдповiдним кредитним договором (договором поруки) та умовами, на яких вiн зареєстрований Нацiональним банком.

     Перерахунок суми в iноземнiй валютi, що має переказуватись, в євро здiйснюється за крос-курсом, визначеним згiдно з офiцiйним курсом гривнi до iноземних валют, установленим Нацiональним банком на день здiйснення переказування iноземної валюти за межi України".

     У зв'язку з цим абзаци дев'ятий, десятий уважати вiдповiдно абзацами одинадцятим, дванадцятим.

     1.2. У пунктi 2.3 глави 2:

     пiдпункт "б" пiсля слiв "нотарiально засвiдченi копiї" доповнити словами "виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв або";

     у пiдпунктi "ґ" слова "умов проведення тендерiв" виключити.

     2. Генеральному департаменту грошово-кредитної полiтики (Щербакова О. А.), Юридичному департаменту (Новiков В. В.) подати цю постанову на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на першого заступника Голови Нацiонального банку України Колобова Ю. В.

     4. Постанова набирає чинностi з дня її офiцiйного опублiкування.

В. о. Голови Ю. В. Колобов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.