ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

08.02.12 N 85


Про затвердження Методичних рекомендацiй по обмiну попередньою iнформацiєю про товари та транспортнi засоби, що перемiщуються через митний кордон України та Республiки Молдова

     З метою реалiзацiї протоколiв мiж Державною митною службою України та Митною службою Республiки Молдова щодо органiзацiї обмiну попередньою iнформацiєю про товари i транспортнi засоби, що перемiщуються через митний кордон України та Республiки Молдова, визначення порядку використання цiєї iнформацiї, наказую:

     1. Затвердити Методичнi рекомендацiї по обмiну попередньою iнформацiєю про товари та транспортнi засоби, що перемiщуються через митний кордон України та Республiки Молдова, використання цiєї iнформацiї (далi - Методичнi рекомендацiї).

     2. Департаменту митних iнформацiйних технологiй та статистики (Юрченко К.Г.) забезпечити програмно-технiчну реалiзацiю виконання положень Методичних рекомендацiй.

     3. Установити, що цей наказ набирає чиннiсть з дати його пiдписання.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Державної митної служби України Дороховського О.М. та заступника Голови Державної митної служби України Дериволкова С.Д., у межах їх повноважень.

Голова Державної митної служби України I.Г.Калєтнiк

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
08.02.12 N 85

Методичнi рекомендацiї по обмiну попередньою iнформацiєю про товари та транспортнi засоби, що перемiщуються через митний кордон України та Республiки Молдова

     1.1. Методичнi рекомендацiї розробленi з метою реалiзацiї протоколiв мiж Державною митною службою України i митною службою Республiки Молдова щодо органiзацiї обмiну попередньою iнформацiєю про товари та транспортнi засоби, що перемiщуються через митний кордон України та Республiки Молдова (далi - сумiжна сторона), визначення порядку використання цiєї iнформацiї.

     1.2. Методичнi рекомендацiї застосовуються пiд час здiйснення митних процедур щодо товарiв i транспортних засобiв, якi перемiщуються через митний кордон України та сумiжної сторони, крiм:

     ввезення товарiв на митну територiю України з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А.;

     ввезення товарiв на митну територiю України у ручнiй поклажi, у супроводжуваному, несупроводжуваному багажi, у мiжнародних поштових i експрес-вiдправленнях, стацiонарними засобами транспортування;

     ввезення товарiв i транспортних засобiв, якi належать фiзичним особам.

     1.3. У Методичних рекомендацiях наведенi нижче термiни i поняття вживаються у такому значеннi:

     сумiжна сторона - iноземна держава, з якою Україною пiдписано протокол про органiзацiю обмiну попередньою iнформацiєю про товари та транспортнi засоби, що перемiщуються через митний кордон цих держав, та налагоджено обмiн такою iнформацiєю;

     попередня iнформацiя про товари та транспортнi засоби, що перемiщуються через митний кордон - електронна iнформацiя України та сумiжної сторони, яка мiстить вiдомостi про товари i транспортнi засоби, iдентичнi вiдомостям вiдповiдних вантажних митних декларацiй (далi - ВМД) i книжок МДП, та свiдчить про намiр їх перемiщення на митну територiю України чи сумiжної сторони;

     контрольованi показники - iнформацiя, яка мiститься у ВМД, книжках МДП України та сумiжної сторони (вiдомостi про вагу, вартiсть, код та найменування товару тощо), порiвняння яких дозволяє встановити ризики порушення законодавства України.

     Iншi термiни у методичних рекомендацiях вживаються вiдповiдно до законодавства України з питань митної справи.

     1.4. Обмiн iнформацiєю здiйснюється вiдповiдно до Технiчних умов органiзацiї обмiну iнформацiєю про товари й транспортнi засоби, затверджених уповноваженими посадовими особами митних адмiнiстрацiй України та сумiжної сторони (далi - Технiчнi умови).

     1.5. Обмiн попередньою iнформацiєю про товари та транспортнi засоби, що перемiщуються через митну територiю України, згiдно з Технiчними умовами, здiйснюється:

     Департаментом митних iнформацiйних технологiй та статистики Держмитслужби України (далi - ДМIТС);

     Уповноваженим пiдроздiлом митної адмiнiстрацiї сумiжної сторони.

     1.6. Основнi етапи обмiну попередньою iнформацiєю:

     ДМIТС та уповноважений пiдроздiл митної адмiнiстрацiї сумiжної сторони заздалегiдь повiдомляють одна одну про намiри ввезення товарiв i транспортних засобiв на митну територiю України чи сумiжної сторони. Дане повiдомлення складається на основi митних документiв країни вивозу товарiв i транспортних засобiв.

     ДМIТС та уповноважений пiдроздiл митної адмiнiстрацiї сумiжної сторони повiдомляють одна одну про документальне оформлення фактичного вивозу товарiв i транспортних засобiв за межi митної територiї України чи сумiжної сторони.

     ДМIТС та уповноважений пiдроздiл митної адмiнiстрацiї сумiжної сторони пiдтверджують факт доставки товарiв i транспортних засобiв на митну територiю України чи сумiжної сторони.

     У разi транзитного перемiщення вантажiв ДМIТС та уповноважений пiдроздiл митної адмiнiстрацiї сумiжної сторони пiдтверджують факт вивозу товарiв i транспортних засобiв з територiї України чи сумiжної країни.

2. Порядок використання попередньої iнформацiї про товари та транспортнi засоби, якi ввозяться на митну територiю України

     2.1. ДМIТС, одержавши вiд уповноваженого пiдроздiлу митної адмiнiстрацiї сумiжної сторони попередню iнформацiю про товари i транспортнi засоби, якi перемiщуються на митну територiю України, розмiщує її в Єдинiй автоматизованiй iнформацiйнiй системi Держмитслужби України (далi - ЄАIС Держмитслужби).

     2.2. Посадова особа митного органу України при здiйсненнi пропуску товарiв i транспортних засобiв, якi перемiщуються на митну територiю України з митної територiї сумiжної сторони, та з метою контролю за доставкою яких, згiдно з законодавством України з питань митної справи, передбачено оформлення документа контролю за перемiщенням товарiв (далi - ДКПТ), в межах своїх повноважень:

     перевiряє наявнiсть у поданих до митного оформлення товаросупровiдних документах завiреного належним чином реєстрацiйного номера ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони;

     робить запит до ЄАIС Держмитслужби за реєстрацiйним номером ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони i перевiряє наявнiсть в ЄАIС Держмитслужби електронної копiї цiєї ВМД (книжки МДП).

     2.3. За наявностi ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони в ЄАIС Держмитслужби посадова особа митного органу України в пунктi пропуску:

     звiряє iнформацiю, що мiститься в ДКПТ, з iнформацiєю наявною в електроннiй копiї ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони;

     вносить до електронної копiї ДКПТ за допомогою вiдповiдного програмно-iнформацiйного комплексу (далi - ПIК) ЄАIС Держмитслужби реєстрацiйний номер ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони;

     за вiдсутностi розбiжностей в iнформацiї, робить вiдповiдну вiдмiтку про пiдтвердження вiдсутностi таких розбiжностей з метою подальшого автоматичного формування реєстру 1 та виконує iншi дiї, передбаченi Положенням про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженим наказом Держмитслужби України вiд 08.12.98 N 771 (зi змiнами й доповненнями) i зареєстрованим в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.99 за N 42/3335 (далi - Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення).

     2.4. У разi вiдсутностi в ЄАIС Держмитслужби, за умови пошуку по номеру ВМД (книжки МДП) сумiжної країни, електронної копiї ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони посадова особа митного органу України в пунктi пропуску робить повторний запит до ЄАIС Держмитслужби за державним реєстрацiйним номером транспортного засобу, що перетинає кордон, i перевiряє наявнiсть в ЄАIС Держмитслужби електронної копiї ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони. За наявностi ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони посадова особа митного органу України виконує аналогiчнi заходи, передбаченi пунктом 2.3 методичних рекомендацiй.

     2.5. У разi вiдсутностi в ЄАIС Держмитслужби електронної копiї ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони за результатами пошуку вiдповiдно до пункту 2.4 Методичних рекомендацiй, вiдповiдний ПIК ЄАIС Держмитслужби вiдображає результати пошуку та формує запис у реєстрi 2 про вiдсутнiсть електронної копiї такої ВМД (книжки МДП), а посадова особа митного органу України пiсля перегляду результатiв пошуку в установленому порядку доповiдає керiвнику пiдроздiлу (старшому змiни) з метою вжиття заходiв для з'ясування у сумiжної сторони факту вивезення вiдповiдних товарiв i транспортних засобiв та забезпечення необхiдних дiй по контролю за дотриманням вимог законодавства України з питань митної справи. Вiдсутнiсть iнформацiї сумiжної країни свiдчить про те, що у вiдношеннi цих товарiв не здiйснювались митнi процедури щодо випуску з територiї Республiки Молдова. До пропуску товарiв i транспортних засобiв на митну територiю України посадова особа вносить до реєстру 2 iнформацiю про результати проведених вiдповiдно до цього пункту дiй, в тому числi про результати з'ясування у сумiжної сторони факту вивезення вiдповiдних товарiв i транспортних засобiв.

     2.6. За наявностi в ЄАIС Держмитслужби електронної копiї ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони та виявлення невiдповiдностi вiдомостей про товари та транспортнi засоби у цiй копiї ВМД (книжки МДП) та ДКПТ посадова особа митного органу України встановлює справжнi вiдомостi про такi товари та транспортнi засоби шляхом вивчення наявних документiв або здiйснення митного огляду товарiв (якщо в iнший спосiб неможливо встановити цi вiдомостi).

     У разi виявлення ознак порушення митних правил посадова особа митного органу в пунктi пропуску вживає заходiв, передбачених законодавством.

     У разi виявлення розбiжностей у вiдомостях про товари та транспортнi засоби, що мiстяться в електроннiй копiї ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони, та ДКПТ, посадова особа приймає рiшення про застосування форм митного контролю згiдно з чинним законодавством та вносить вiдповiдну вiдмiтку до електронної копiї ДКПТ з метою подальшого автоматичного формування реєстру 3.

     При цьому, у разi здiйснення пошуку ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони за номером транспортного засобу i вiдсутностi невiдповiдностi вiдомостей про товари та транспортнi засоби у цiй копiї ВМД та ДКПТ, але неспiвпадiння номеру ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони, зазначеного в правому верхньому кутi ТСД з фактично виявленою ВМД на товари, що перемiщуються, вживає заходiв встановлених пунктом 2.3 методичних рекомендацiй з унесенням до ДКПТ правильного номеру ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони.

     2.7. При внесеннi посадовою особою митного органу в пунктi пропуску iнформацiї до електронної копiї ДКПТ, пiд час здiйснення пропуску товарiв i транспортних засобiв на митну територiю України iз сумiжної сторони, вiдповiдний ПIК ЄАIС Держмитслужби здiйснює форматно-логiчний контроль за:

     вiдповiднiстю формату реєстрацiйного номера ВМД сумiжної сторони (книжки МДП);

     внесенням реєстрацiйного номера ВМД сумiжної сторони (книжки МДП) до електронної копiї ДКПТ в ЄАIС Держмитслужби;

     вiдповiднiстю реєстрацiйного номера ВМД сумiжної сторони (книжки МДП), внесеного посадовою особою митного органу до електронної копiї ДКПТ, реєстрацiйному номеру електронної копiї ВМД сумiжної сторони (книжки МДП), що знаходиться в ЄАIС Держмитслужби.

     2.8. Програмне забезпечення ЄАIС Держмитслужби забезпечує автоматичне зв'язування iнформацiї, зазначеної в електроннiй копiї ДКПТ, з iнформацiєю, зазначеною в електроннiй копiї ВМД сумiжної сторони (книжки МДП) для надання можливостi здiйснення подальшого аналiзу отриманої iнформацiї.

     2.9. Пiсля надходження до ЄАIС Держмитслужби iнформацiї вiд митних органiв України про пропуск товарiв i транспортних засобiв на митну територiю України, зазначена iнформацiя, вiдповiдно до Технiчних умов, передається до сумiжної сторони.

     2.10. При здiйсненнi митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, ввезених з митної територiї сумiжної сторони, модуль Автоматизованої системи аналiзу та управлiння ризиками ПIК "Iнспектор - 2006" (далi - АСАУР):

     здiйснює перевiрку наявностi електронної копiї ВМД сумiжної сторони (книжки МДП) в ЄАIС Держмитслужби та вiдповiдну внесену iнформацiю при здiйсненнi пропуску товарiв i транспортних засобiв на митну територiю України;

     видає електронне повiдомлення посадовiй особi митного органу про необхiднiсть застосування звiрення контрольованих показникiв з урахуванням вимог положень методичних рекомендацiй;

     здiйснює, за наявностi в ЄАIС Держмитслужби вiдповiдної iнформацiї, звiрення контрольованих показникiв та вiдображення результатiв такого звiрення (реєстр 4).

     2.11. Посадова особа митного органу України при здiйсненнi митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, ввезених з митної територiї сумiжної сторони, в межах своїх повноважень:

     перевiряє вiдповiднiсть вiдомостей, якi мiстяться в українськiй ВМД (ДКПТ), вiдомостям, що мiстяться у вiдповiдному паперовому примiрнику ВМД сумiжної сторони (книжцi МДП), у разi наявностi;

     вживає заходiв, передбачених законодавством України з питань митної справи, за результатами спрацювання АСАУР та/або виявлення розбiжностей контрольованих показникiв, що мають ознаки порушення митних правил чи можуть призвести до зменшення сум належних до сплати податкiв i зборiв;

     виконує iншi дiї, передбаченi Порядком здiйснення митного контролю i митного оформлення товарiв iз застосуванням ВМД, затвердженим наказом Держмитслужби України вiд 20.04.2005 N 314 (зi змiнами й доповненнями) i зареєстрованим в Мiнiстерствi юстицiї України 27.04.2005 за N 439/10719.

     2.12. Митний орган, посадовi особи якого здiйснюють пропуск товарiв на митну територiю України, вiдповiдно до окремо затвердженого алгоритму контролю, здiйснює контроль за електронними копiями ВМД (книжок МДП) сумiжної сторони, за якими передбачається прибуття вантажiв в Україну, але протягом доби пiсля надходження попередньої iнформацiї не вiдбулось фактичного перемiщення таких вантажiв через пункти пропуску, або вiдбулось перемiщення порожнiх (без вантажу) транспортних засобiв або транспортних засобiв з товаром в обсязi, що не пiдлягає оподаткуванню.

3. Порядок використання попередньої iнформацiї про товари та транспортнi засоби, якi вивозяться з митної територiї України

     3.1. Якщо передбачається вивезення товарiв i транспортних засобiв з митної територiї України на митну територiю сумiжної сторони, то митниця вiдправлення в Українi пiсля завершення митного оформлення товарiв i транспортних засобiв забезпечує передання до ЄАIС Держмитслужби електронних копiй ВМД вiдповiдно до вимог роздiлу 3 Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення.

     3.2. Посадова особа митницi призначення на митному кордонi України, пiд час здiйснення пропуску товарiв i транспортних засобiв, проставляє в правому верхньому кутку одного з поданих до митного оформлення товаротранспортних документiв реєстрацiйний номер української ВМД i завiряє цей запис вiдбитком особистої номерної печатки.

     3.3. Пiсля надходження до ЄАIС Держмитслужби iнформацiї вiд митних органiв України про документальне оформлення пропуску товарiв i транспортних засобiв через митний кордон України, зазначена iнформацiя, згiдно з Технiчними умовами, передається до сумiжної сторони.

     3.4. Пiсля отримання вiд сумiжної сторони пiдтвердження доставки товару на її митну територiю, зазначена iнформацiя розмiщується в ЄАIС Держмитслужби.

     3.5. Програмне забезпечення ЄАIС Держмитслужби забезпечує автоматичне зв'язування iнформацiї, зазначеної в електроннiй копiї української ВМД (книжки МДП), з вiдповiдною електронною iнформацiєю сумiжної сторони. При цьому забезпечується автоматичне формування реєстру 5.

     3.6. Митний орган, посадовi особи якого здiйснили пропуск товарiв за межi митної територiї України, здiйснює контроль за українськими ВМД (книжками МДП), за якими вiдсутня iнформацiя про документальне оформлення доставки товарiв i транспортних засобiв до митницi призначення сумiжної сторони (реєстр N 5), та вживає невiдкладних заходiв (з iнформуванням Департаменту боротьби з контрабандою, аналiзу ризикiв та протидiї корупцiї) щодо з'ясування фактичних обставин перемiщення.

4. Типи реєстрiв, якi формуються пiд час роботи механiзму iнформацiйного обмiну

     4.1. Типи iнформацiї, яка мiститься в ЄАIС Держмитслужби, про результати обмiну попередньою iнформацiєю про товари та транспортнi засоби, що перемiщуються через митний кордон України, та використання цiєї iнформацiї - електроннi реєстри:

     1 - реєстр iнформацiї, що фiксує вiдсутнiсть розбiжностей вiдомостей, що мiстяться в електроннiй копiї ВМД (книжки МДП) сумiжної сторони та наявнi в ДКПТ;

     2 - реєстр iнформацiї вiдсутнiх електронних копiй ВМД (книжок МДП) сумiжної сторони на момент перетину митного кордону транспортним засобом;

     3 - реєстр виявлених розбiжностей в пунктi пропуску;

     4 - реєстр результатiв звiрення контрольованих показникiв, виявлених пiд час митного оформлення товарiв;

     5 - реєстр українських ВМД (книжок МДП), за якими вiдсутня iнформацiя про документальне оформлення доставки товарiв i транспортних засобiв до митницi призначення сумiжної сторони.

5. Вiдповiдальнiсть

     5.1. Вiдповiдальнiсть за виконання вимог методичних рекомендацiй покладається на:

     а) посадових осiб митних органiв, що здiйснюють пропуск товарiв i транспортних засобiв, якi перемiщуються через митний кордон України та сумiжної сторони, в частинi:

     обов'язкового достовiрного внесення реєстрацiйних номерiв ВМД сумiжної сторони (книжок МДП) до вiдповiдних електронних копiй ДКПТ, що мiстяться в ЄАIС Держмитслужби та належного виконання заходiв, передбачених методичними рекомендацiями;

     чiткого i розбiрливого проставляння в правому верхньому кутку одного з товаротранспортних документiв на товари i транспортнi засоби, що перемiщуються на митну територiю сумiжної сторони, реєстрацiйного номера української ВМД i завiрення цього запису вiдбитком особистої номерної печатки;

     б) посадових осiб митних органiв, що здiйснюють митне оформлення товарiв i транспортних засобiв, ввезених з митної територiї сумiжної сторони, в частинi:

     обов'язкового звiрення контрольованих показникiв, а також вжиття заходiв, передбачених законодавством України з питань митної справи, за результатами спрацювання АСАУР та/або виявлення розбiжностей контрольованих показникiв, що мають ознаки порушення митних правил чи призводять до зменшення сум належних до сплати податкiв i зборiв;

     в) ДМIТС, в частинi:

     програмно-технiчного виконання положень методичних рекомендацiй;

     органiзацiї взаємодiї з представниками уповноваженого пiдроздiлу митної адмiнiстрацiї сумiжної сторони для щомiсячного з'ясування причин вiдсутностi електронних копiй ВМД сумiжної сторони (книжок МДП) на момент пропуску на митну територiю України та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв;

     надання до Департаменту боротьби з контрабандою, аналiзу ризикiв та протидiї корупцiї результатiв з'ясування причин вiдсутностi електронних копiй ВМД сумiжної сторони (книжок МДП);

     повноти та коректностi ведення реєстрiв 1 - 5, своєчасностi передання їх пiдроздiлам Держмитслужби та митним органам, визначеними Методичними рекомендацiями, а також вiдповiдностi форматiв даних цих реєстрiв для зручностi обробки їх користувачами;

     контролю реєстру 1 i 2;

     г) Департамент боротьби з контрабандою, аналiзу ризикiв та протидiї корупцiї, в частинi:

     подальшого контролю та аналiзу щодо вжиття заходiв вiдповiдного реагування, передбачених законодавством України, якщо в результатi порiвняння контрольованих показникiв виявлено розбiжностi, що мають ознаки порушення митних правил чи призводять до зменшення сум належних до сплати податкiв i зборiв;

     функцiонування АСАУР при роботi Технологiчної схеми та аналiзу зворотної iнформацiї про результати використання митними органами попередньої iнформацiї;

     подальшого контролю та аналiзу за електронними копiями ВМД (книжок МДП) сумiжної сторони, за якими протягом доби з моменту отримання попередньої iнформацiї не вiдбулось фактичного перемiщення вантажiв через пункти пропуску, або вiдбулось перемiщення порожнiх (без вантажу) транспортних засобiв або транспортних засобiв з товаром в обсязi, що не пiдлягає оподаткуванню за окремо визначеним Департаментом боротьби з контрабандою, аналiзу ризикiв та протидiї корупцiї спiльно з Департаментом органiзацiї митного контролю та оформлення, ДМIТС механiзмом;

     пiдготовку пропозицiї до ДМIТС щодо подальшого вдосконалення механiзму iнформацiйного обмiну попередньої iнформацiєю та доопрацювання вiдповiдного програмного забезпечення.

     щоквартального iнформування заступника Голови Служби за напрямком про стан справ щодо функцiонування системи обмiну попередньою iнформацiєю в Держмитслужбi;

     контролю реєстрiв 3, 4, 5.

     д) Департамент органiзацiї митного контролю та оформлення, в частинi:

     функцiонування в митних органах передбаченого цими методичними рекомендацiями механiзму використання попередньої iнформацiї для цiлей митного контролю та оформлення товарiв i транспортних засобiв;

     пiдготовку пропозицiї щодо подальшого вдосконалення механiзму iнформацiйного обмiну попередньої iнформацiєю, здiйснення процедур митного контролю та оформлення, доопрацювання вiдповiдного програмного забезпечення;

     у разi внесення змiн до Класифiкатора митних органiв надавати до ДМIТС перелiк дiючих пунктiв пропуску на українсько-молдовському кордонi.

     е) керiвникiв митних органiв, в частинi:

     дотримання посадовими особами митних органiв, розташованих у пунктах пропуску, та пiдроздiлiв митного оформлення положень методичних рекомендацiях;

     вжиття заходiв оперативного реагування, передбачених законодавством України, якщо в результатi порiвняння контрольованих показникiв виявлено розбiжностi, що мають ознаки порушення митних правил чи призводять до зменшення сум належних до сплати податкiв i зборiв;

     здiйснення належного контролю та реагування за фактами вiдсутностi iнформацiї про документальне оформлення доставки товарiв i транспортних засобiв до митницi призначення сумiжної сторони (реєстр N 5) та вжиття невiдкладних заходiв щодо з'ясування фактичних обставин перемiщення;

     здiйснення належного контролю та реагування за фактами наявностi попередньої iнформацiї сумiжної сторони про прибуття товарiв i транспортних засобiв в Україну, у разi ненадходження таких товарiв, або у разi надходження порожнiх (без вантажу) транспортних засобiв або транспортних засобiв з товаром в обсязi, що не пiдлягає оподаткуванню.

6. Прикiнцевi положення

     6.1. Формати та змiст електронних реєстрiв визначаються Департаментом боротьби з контрабандою, аналiзу ризикiв та протидiї корупцiї по узгодженню з Департаментом органiзацiї митного контролю та оформлення, ДМIТС.

     6.2. Формування та наповнення електронних реєстрiв здiйснюється автоматизовано. Посадовим особам митних органiв України, вiдповiдно до їх функцiональних обов'язкiв, може встановлюватись доступ до електронних реєстрiв.

     Посадовi особи, яким наданий доступ до вiдповiдних електронних реєстрiв та якi визначенi наказом митного органу як вiдповiдальнi щодо контролю вiдповiдного реєстру, зобов'язанi переглядати зазначенi реєстри не рiдше, нiж один раз на добу протягом робочого часу.

     6.3. Електроннi реєстри повиннi дозволяти здiйснювати пошук зазначеної в них iнформацiї за визначеним перiодом, державним реєстрацiйним номером транспортного засобу, митницею оформлення (пропуску), номером ВМД, ДКПТ, книжки МДП тощо та з виведенням iнформацiї за перiод не менше одного мiсяця.

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю та оформлення, член колегiї Держмитслужби С.М.Сьомка
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.