ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 05.06.2012 N 15/1-15.1/1013-ЕП

 

Начальнику регiональної митницi
Начальникам митниць
Начальнику Департаменту митних iнформацiйних технологiй та статистики

ТЕРМIНОВО!!!


Щодо застосування класифiкаторiв

     Для забезпечення виконання норм Митного кодексу України та уникнення затримок при виконаннi митних формальностей митними органами слiд врахувати наступне.

     Вiдповiдно до частини сьомої статтi 55 Митного кодексу України, у випадку незгоди декларанта або уповноваженої ним особи з рiшенням митного органу про коригування заявленої митної вартостi товарiв або неможливостi надати затребуванi митним органом додатковi документи за зверненням декларанта або уповноваженої ним особи митний орган випускає товари, що декларуються, у вiльний обiг за умови сплати митних платежiв згiдно з митною вартiстю цих товарiв, визначеною декларантом або уповноваженою ним особою, та забезпечення сплати рiзницi мiж сумою митних платежiв, обчисленою згiдно з митною вартiстю товарiв, визначеною декларантом або уповноваженою ним особою, та сумою митних платежiв, обчисленою згiдно з митною вартiстю товарiв, визначеною митним органом, шляхом надання гарантiй вiдповiдно до роздiлу Х цього Кодексу.

     При цьому вiдображення вiдомостей у графi 47 митної декларацiї здiйснюється наступним чином:

     перший рядок - нарахування митних платежiв за митною вартiстю заявленою декларантом - спосiб розрахунку - "01";

     другий рядок - нарахування митних платежiв за митною вартiстю, визначеною митним органом - спосiб розрахунку - "51";

     третiй рядок - рiзниця мiж сумою митних платежiв, що обчислена згiдно з митною вартiстю товарiв, визначеною декларантом або уповноваженою ним особою, та сумою митних платежiв, обчисленою згiдно з митною вартiстю товарiв, визначеною митним органом - спосiб розрахунку - "32".

     За умови дотримання вимог та обмежень, встановлених роздiлом V Митного кодексу України, до товарiв застосовується умовне повне звiльнення вiд оподаткування. До затвердження наказу Мiнiстерства фiнансiв України стосовно визначення типiв класифiкаторiв, якi використовуватимуться при оформленнi митних декларацiй, у разi митного оформлення товарiв в режими: переробка на митнiй територiї, митний склад, вiльна митна зона, безмитна торгiвля, знищення i руйнування, вiдмова на користь держави - тимчасово застосовувати у графi 47 код способу розрахунку "30", у тому числi при нарахуваннi податку за нульовою ставкою.

     З 1 червня 2012 року застосовується механiзм коригування ставок акцизного податку вiдповiдно до Закону України "Про внесення змiн до пiдроздiлу 5 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України щодо коригування ставок акцизного податку".

     На офiцiйному сайтi Мiнiстерства енергетики та вугiльної промисловостi України (www.mpe.kmu.gov.ua) в роздiлi "Нафтогазова промисловiсть" в рубрицi "Коригування ставок акцизного податку на нафтопродукти" розмiщена iнформацiя щодо середнього значення котирувань нафти одного бареля нафти "Brent (DTD)" доларiв США та розмiр коригуючої суми до ставки акцизного податку подекадно.

     При цьому, в графi 47 вiдображається iнформацiя одним рядком про нарахування акцизного податку, розрахованого за фактично дiючою (скоригованою) ставкою акцизного податку.

     Начальнику Департаменту митних iнформацiйних технологiй та статистики врахувати вищевикладену iнформацiю в ПIК Iнспектор 2006.

Директор Департаменту митних платежiв С.П.Гiла
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.