КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 4 липня 2012 р. N 623


Про внесення змiн до Порядку залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Порядку залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 лютого 2002 р. N 153 "Про створення єдиної системи залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги" (Офiцiйний вiсник України, 2002 р., N 8, ст. 340; 2007 р., N 52, ст. 2106; 2011 р., N 4, ст. 213, N 99, ст. 3602), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 4 липня 2012 р. N 623

ЗМIНИ,
що вносяться до Порядку залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги

     1. Пункт 2 пiсля абзацу п'ятого доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "координатор проекту (програми) - заступник керiвника бенефiцiара, який уповноважений керiвником забезпечувати нагляд за реалiзацiєю проекту (програми), пiдготовку результатiв поточного та/або заключного монiторингу та подання їх Мiнекономрозвитку;".

     У зв'язку з цим абзаци шостий - дванадцятий вважати вiдповiдно абзацами сьомим - тринадцятим.

     2. У пунктi 14:

     1) доповнити пiдпункт 21 абзацами такого змiсту:

     "У разi внесення змiн до плану закупiвлi такий план подається iз зазначенням дати внесення змiн згiдно з пiдпунктом 21 пункту 14 цього Порядку Мiнекономрозвитку для надсилання у п'ятиденний строк одного примiрника ДПС та розмiщення його на офiцiйному сайтi Мiнекономрозвитку (крiм iнформацiї, що становить комерцiйну таємницю).

     Для проектiв (програм), якi передбачають виконання робiт з пiдготовки до зняття i зняття енергоблокiв Чорнобильської АЕС з експлуатацiї та перетворення об'єкта "Укриття" на екологiчно безпечну систему за рахунок коштiв мiжнародної технiчної допомоги або за рахунок коштiв, передбачених у державному бюджетi як внесок України до Чорнобильського фонду "Укриття" для виконання мiжнародної програми - Плану здiйснення заходiв на об'єктi "Укриття" вiдповiдно до Рамкової угоди мiж Україною та Європейським банком реконструкцiї та розвитку стосовно дiяльностi Чорнобильського фонду "Укриття" в Українi та Угоди про грант (Проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС) мiж Європейським банком реконструкцiї та розвитку як Розпорядником коштiв, наданих згiдно з Грантом з Рахунка ядерної безпеки, Урядом України та Чорнобильською атомною електростанцiєю, план закупiвлi не подається;";

     2) пiдпункт 3 викласти в такiй редакцiї:

     "3) документ (меморандум, заява про намiри, план дiяльностi, технiчне завдання, партнерська угода тощо), який пiдтверджує узгодження цiлей, завдань, дiяльностi за проектом (програмою) мiж донором або виконавцем i реципiєнтом (бенефiцiаром).

     Зазначений документ повинен також мiстити:

     назву проекту (програми);

     мету проекту (програми);

     строк реалiзацiї проекту (програми);

     завдання вiдповiдно до контракту на виконання проекту (програми);

     очiкуванi результати вiд реалiзацiї проекту (програми);

     кiлькiснi та/або якiснi критерiї досягнення результативностi проекту (програми);

     перелiк майна, робiт i послуг, прав iнтелектуальної власностi, iнших ресурсiв, що придбаваються, надаються в рамках проекту (програми);

     очiкуваний вплив проекту (програми) на розвиток вiдповiдної галузi або регiону;

     зобов'язання донора (виконавця) щодо допомоги;

     зобов'язання реципiєнта (бенефiцiара);".

     3. У пунктi 18:

     1) абзац перший пiсля слiв "та видається заявниковi" доповнити словами "з одночасним надсиланням копiї бенефiцiаровi";

     2) в абзацi другому слова "у Державному реєстрi проектiв (програм)" замiнити словами "у єдиному реєстрi проектiв, що реалiзуються в Українi з використанням ресурсiв мiжнародних фiнансових органiзацiй та мiжнародної технiчної допомоги,".

     4. Доповнити Порядок пунктом 181 такого змiсту:

     "181. Бенефiцiар у мiсячний строк пiсля отримання вiд Мiнекономрозвитку копiї реєстрацiйної картки проекту (програми) приймає рiшення про органiзацiю роботи з нагляду за його реалiзацiєю, визначає координатора проекту (програми) та надсилає копiю вiдповiдного рiшення Мiнекономрозвитку.".

     5. В абзацi першому пункту 19 слова "У Державному реєстрi проектiв (програм)" замiнити словами "У єдиному реєстрi проектiв, що реалiзуються в Українi з використанням ресурсiв мiжнародних фiнансових органiзацiй та мiжнародної технiчної допомоги".

     6. Пункт 23 доповнити абзацами такого змiсту:

     "Виконавець, що реалiзує право на податковi пiльги, передбаченi законодавством та мiжнародними договорами України (крiм договорiв, пов'язаних iз виконанням робiт з пiдготовки до зняття i зняття енергоблокiв Чорнобильської АЕС з експлуатацiї та перетворення об'єкта "Укриття" на екологiчно безпечну систему), щомiсяця до 20 числа складає та подає в письмовому та електронному виглядi органовi державної податкової служби, в якому перебуває на облiку як платник податкiв, та в копiї Мiнекономрозвитку iнформацiйне пiдтвердження за формою згiдно з додатком 8 до цього Порядку. У разi коли виконавцем є юридична особа - нерезидент, що не перебуває на облiку як платник податкiв, iнформацiйне пiдтвердження подається в письмовому та електронному виглядi органовi державної податкової служби за адресою акредитацiї такої особи на територiї України та в копiї Мiнекономрозвитку.

     Реципiєнт, що реалiзує право на податковi пiльги в рамках проведення операцiй, пов'язаних iз виконанням робiт з пiдготовки до зняття i зняття енергоблокiв Чорнобильської АЕС з експлуатацiї та перетворення об'єкта "Укриття" на екологiчно безпечну систему, щомiсяця до 20 числа подає в письмовому та електронному виглядi органовi державної податкової служби, в якому перебуває на облiку як платник податкiв, та в копiї Мiнекономрозвитку iнформацiйне пiдтвердження за формою згiдно з додатком 9 до цього Порядку.".

     7. Абзац перший пункту 26 пiсля слова "критерiїв" доповнити словами i цифрою "за формою згiдно з додатком 6 до цього Порядку".

     8. Абзаци перший - четвертий пункту 28 замiнити абзацом такого змiсту:

     "Бенефiцiар аналiзує та подає Мiнекономрозвитку пiдписанi координатором проекту (програми) результати поточного та/або заключного монiторингу згiдно з додатком 7 до цього Порядку.".

     У зв'язку з цим абзац п'ятий вважати абзацом другим.

     9. Пункт 45 викласти у такiй редакцiї:

     "45. Реципiєнт веде облiк використаних коштiв, якi надаються в рамках мiжнародної технiчної допомоги у виглядi фiнансових ресурсiв (грантiв), а бенефiцiар за результатами монiторингу згiдно з додатком 3 до цього Порядку здiйснює нагляд за цiльовим використанням мiжнародної технiчної допомоги.".

     10. Додаток 3 до Порядку викласти у такiй редакцiї:

"Додаток 3
до Порядку
(у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 4 липня 2012 р. N 623)

КАРТКА
пiврiчного монiторингу проекту (програми)

Назва проекту (програми) Номер реєстрацiйної картки Дата попереднього монiторингу Дата поточного монiторингу
Мета проекту (програми) Критерiї її досягнення
 
Результати впровадження проекту (програми)
Робота, запланована за проектом (програмою) Результати, досягнутi за звiтне пiврiччя* Вплив на вiдповiдну галузь чи регiон Робота, запланована на наступне пiврiччя
Рух фiнансових ресурсiв (грантiв)**
КПКВК
Договiр (контракт) Сума договору (контракту) Отримувач Сума платежу Валюта платежу Еквiвалент у гривнях Дата платежу КЕКВ
Ризики, проблеми, що виникали пiд час впровадження проекту (програми):
 
 
Пропозицiї щодо полiпшення роботи за проектом (програмою):  
 
 
Вiдповiдальна особа _______________
(пiдпис)
___________________________
(iнiцiали та прiзвище)
М. П.
Керiвник реципiєнта _______________
(пiдпис)
___________________________
(iнiцiали та прiзвище)

____________
     * Iнформацiя щодо проведених семiнарiв (строки проведення, кiлькiсть учасникiв, тематика), наданого обладнання, переданих (розроблених) технологiй, роботи консультантiв (радникiв), розроблених документiв, публiкацiй, а також навчання, стажування спецiалiстiв, стипендiй тощо.
     ** Iнформацiя надається в рамках проектiв (програм), управлiння фiнансовими ресурсами (грантами) за якими здiйснюється реципiєнтом.".

     11. Доповнити Порядок додатками 6 - 9 такого змiсту:

"Додаток 6
до Порядку

ПIДСУМКОВИЙ ЗВIТ
про досягнутi результати реалiзацiї проекту (програми)

1. Загальна iнформацiя
Назва проекту (програми) Номер реєстрацiйної картки проекту (програми) Звiтний перiод Дата пiдготовки звiту
       
Донор Реципiєнт Бенефiцiар Виконавець Кошторисна вартiсть
         
2. Результати реалiзацiї проекту (програми)
Найменування заходу Строк виконання Результати виконання заходу* Iнформацiя про суму витрачених коштiв мiжнародної технiчної допомоги для виконання заходу ** Проблемнi питання
плановий фактичний
           
Кiлькiснi та/або якiснi критерiї досягнення результативностi проекту (програми) Оцiнка виконання зобов'язань донора (виконавця) проекту (програми), визначених у документi про узгодження цiлей, завдань, дiяльностi за проектом
планованi фактичнi
3. Вплив реалiзацiї проекту (програми)
Вплив проекту (програми) на розвиток вiдповiдної галузi або регiону  
Пропозицiї щодо забезпечення довгострокового використання результатiв проекту (програми)  

________________
     * Iнформацiя про строки проведення семiнарiв, кiлькiсть їх учасникiв, тематику, надане обладнання, переданi (розробленi) технологiї, роботу консультантiв (радникiв), розробленi документи, публiкацiї, а також про навчання, стажування спецiалiстiв, наданi гранти, стипендiї тощо.
     ** Iнформацiя зазначається за наявностi.

 

Додаток 7
до Порядку

РЕЗУЛЬТАТИ
поточного та/або заключного монiторингу

     1. Вихiднi данi проекту (програми), у тому числi вiдомостi про заплановану та фактичну дату початку реалiзацiї проекту (програми) та її завершення; назву донора, виконавця, реципiєнта та бенефiцiара; координатора проекту (програми), iнформацiя про наглядовi ради та експертнi групи, створенi для супроводження дiяльностi за проектом (програмою) у разi, коли таке супроводження передбачається проектом (програмою).

     2. Iнформацiя про досягнення очiкуваних результатiв, у тому числi узагальненi результати впровадження проекту (програми), загальну суму витрачених коштiв мiжнародної технiчної допомоги протягом строку реалiзацiї проекту (програми), проблемнi питання.

     3. Порiвняння запланованих кiлькiсних та/або якiсних критерiїв результативностi проекту (програми) з досягнутими.

     4. Результати проведення узагальненої оцiнки бенефiцiара про вiдповiднiсть наданої донором (виконавцем) проекту (програми) потребам реципiєнтiв.

     5. Результати проведення оцiнки впливу реалiзацiї проекту (програми) на соцiальний та економiчний розвиток держави, вiдповiдної галузi та регiону (економiчна та соцiальна ефективнiсть реалiзацiї проекту (програми).

     6. Пропозицiї щодо забезпечення довгострокового використання результатiв реалiзацiї проекту (програми).

 

Додаток 8
до Порядку

IНФОРМАЦIЙНЕ ПIДТВЕРДЖЕННЯ
придбання товарiв, робiт i послуг у пiльговому режимi за кошти мiжнародної технiчної допомоги за проектом (програмою)

Назва проекту (програми)  
Дата, номер державної реєстрацiї проекту (програми)  
Донор  
(назва)
Виконавець  
(назва, код згiдно з ЄДРПОУ або ДРФО (за наявностi), iндивiдуальний податковий номер платника податку на додану вартiсть)
Кошторисна вартiсть проекту (програми)
 
Порядковий номер Дата, номер контракту (договору) про постачання товарiв, робiт i послуг Продавець
Найменування пiдприємства Юридична адреса Iдентифiкацiйний код згiдно з ЄДРПОУ Iндивiдуальний податковий номер платника податку на додану вартiсть Данi податкової накладної
Дата i порядковий номер Сума постачання, що пiдлягає пiльговому оподаткуванню / звiльненню вiд оподаткування податком на додану вартiсть
1 2 3 4 5 6 7 8
   
(пiдпис) (iнiцiали та прiзвище уповноваженої особи виконавця)

М. П.

___ ____________ 20__ року
(дата подання звiту)

 

Додаток 9
до Порядку

IНФОРМАЦIЙНЕ ПIДТВЕРДЖЕННЯ
придбання товарiв, робiт i послуг у пiльговому режимi за кошти мiжнародної технiчної допомоги за проектом (програмою) в рамках проведення операцiй, пов'язаних iз виконанням робiт з пiдготовки до зняття i зняття енергоблокiв Чорнобильської АЕС з експлуатацiї та перетворення об'єкта "Укриття" на екологiчно безпечну систему, що придбаваються за кошти мiжнародної технiчної допомоги у пiльговому режимi оподаткування
за ____________ 20__ року
(мiсяць)

Назва проекту (програми)  
Донор  
(назва)
Виконавець  
(назва, код згiдно з ЄДРПОУ або ДРФО (за наявностi)
Реципiєнт  
(назва, код згiдно з ЄДРПОУ або ДРФО (за наявностi)
Кошторисна вартiсть проекту (програми)
 
Поряд-
ковий номер
Дата, номер державної
реєстрацiї проекту (програ-
ми) мiж-
народної технiчної допомоги
Покупець Дата, номер контракту (договору) про постача-
ння товарiв, робiт i послуг
Продавець
Най-
мену-
вання покуп-
ця*
Юри-
дична адреса/
адреса в Українi
Iдентифi-
кацiйний код згiдно з ЄДРПОУ
Iндивi-
дуаль-
ний податко-
вий номер платника податку на додану вартiсть
Наймену-
вання пiдприєм-
ства
Юри-
дична адреса
Iдентифi-
кацiйний код згiдно з ЄДРПОУ
Iндивi-
дуаль-
ний податко-
вий номер платника податку на додану вартiсть
Данi податкової накладної
Дата, поряд-
ковий номер
Сума поста-
чання, що пiдлягає пiльго-
вому оподатку-
ванню/
звiльне-
нню вiд оподатку-
вання податком на додану вартiсть
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
   
(пiдпис) (iнiцiали та прiзвище уповноваженої особи виконавця)

М. П.

___ ____________ 20__ року
(дата подання звiту)

____________
     * Для реалiзацiї права на податковi пiльги, передбаченi пунктом 154.4 статтi 154 i статтею 211 Податкового кодексу України, покупцем є державне спецiалiзоване пiдприємство "ЧАЕС", особа-нерезидент, яка уклала контракт з державним спецiалiзованим пiдприємством "ЧАЕС", особа-резидент, яка уклала контракт iз зазначеним пiдприємством, особа-нерезидент, яка уклала контракт з виконавцем проекту (програми) - нерезидентом.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.