Документ скасований: Постанова НБУ № 118 від 13.06.2022

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

26.06.2012 N 273


Про затвердження Змiн до Iнструкцiї про порядок вiдкриття, використання i закриття рахункiв у нацiональнiй та iноземних валютах

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 липня 2012 р. за N 1186/21498


     Вiдповiдно до статтi 7 Закону України "Про Нацiональний банк України", статтi 48 Закону України "Про вибори народних депутатiв України" та з метою вдосконалення порядку ведення банками рахункiв клiєнтiв Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Затвердити Змiни до Iнструкцiї про порядок вiдкриття, використання i закриття рахункiв у нацiональнiй та iноземних валютах, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 12.11.2003 N 492, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 17.12.2003 за N 1172/8493 (зi змiнами), що додаються.

     2. Генеральному департаменту iнформацiйних технологiй та платiжних систем (Синявська Н. Б.) пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України довести змiст цiєї постанови до вiдома Операцiйного, територiальних управлiнь Нацiонального банку України та банкiв України для керiвництва та використання в роботi.

     3. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на заступника Голови Нацiонального банку України Прохоренка В. П.

     4. Постанова набирає чинностi з дня її офiцiйного опублiкування.

В. о. Голови I. В. Соркiн
ПОГОДЖЕНО:
Голова Центральної виборчої комiсiї В. Шаповал
В. о. Голови Державної служби фiнансового монiторингу України В. П. Зубрiй
Голова Державної податкової служби України О. В. Клименко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова Правлiння Нацiонального банку України
26.06.2012 N 273
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 липня 2012 р. за N 1186/21498

Змiни до Iнструкцiї про порядок вiдкриття, використання i закриття рахункiв у нацiональнiй та iноземних валютах

     1. У главi 1:

     1.1. В абзацi другому пункту 1.1 слова "виборчим блокам полiтичних партiй" виключити.

     1.2. Абзац другий пункту 1.4 викласти в такiй редакцiї:

     "Вiдкриття i закриття рахункiв виборчих фондiв кандидатiв на пост Президента України, полiтичних партiй (далi - партiї), кандидати в народнi депутати України вiд яких зареєстрованi в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузi, кандидатiв у народнi депутати України в одномандатних виборчих округах, мiсцевих органiзацiй партiй, кандидати в депутати вiд яких зареєстрованi в багатомандатних виборчих округах, кандидатiв у депутати в одномандатних, одномандатних мажоритарних виборчих округах, кандидатiв на посаду сiльського, селищного, мiського голови здiйснюються в порядку, визначеному законодавством України, у тому числi цiєю Iнструкцiєю".

     2. У главi 17:

     2.1. Абзац перший пункту 17.1 викласти в такiй редакцiї:

     "17.1. Банки вiдкривають за вiдповiдними балансовими рахунками накопичувальний та поточнi рахунки виборчого фонду кандидата на пост Президента України згiдно iз Законом України "Про вибори Президента України", накопичувальний та поточнi рахунки виборчого фонду партiї, кандидати в народнi депутати України вiд якої зареєстрованi в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузi (далi - виборчий фонд партiї), поточний рахунок виборчого фонду кандидата в народнi депутати України в одномандатному виборчому окрузi згiдно iз Законом України "Про вибори народних депутатiв України" та поточнi рахунки виборчих фондiв мiсцевої органiзацiї партiї, кандидати в депутати вiд якої зареєстрованi в багатомандатних виборчих округах, кандидата в депутати в одномандатному, одномандатному мажоритарному виборчому окрузi, кандидата на посаду сiльського, селищного, мiського голови згiдно iз Законом України "Про вибори депутатiв Верховної Ради Автономної Республiки Крим, мiсцевих рад та сiльських, селищних, мiських голiв".

     2.2. Пункт 17.2 викласти в такiй редакцiї:

     "17.2. Кандидат на пост Президента України вiдкриває один накопичувальний рахунок власного виборчого фонду в банку України в мiстi Києвi та не бiльше одного поточного рахунку в банку в межах одного територiального виборчого округу.

     Партiя, кандидати в народнi депутати України вiд якої зареєстрованi в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузi, вiдкриває один накопичувальний рахунок виборчого фонду партiї в банку України в мiстi Києвi та не бiльше одного поточного рахунку в банку на територiї одного одномандатного виборчого округу.

     Кандидат у народнi депутати України в одномандатному виборчому окрузi вiдкриває один поточний рахунок власного виборчого фонду в банку України за мiсцезнаходженням окружної виборчої комiсiї.

     Мiсцева органiзацiя партiї, кандидати в депутати вiд якої зареєстрованi в багатомандатних виборчих округах, кандидат у депутати в одномандатному, одномандатному мажоритарному виборчому окрузi, кандидат на посаду сiльського, селищного, мiського голови вiдкривають один поточний рахунок власного виборчого фонду в банку України, який визначається територiальною виборчою комiсiєю за мiсцезнаходженням вiдповiдної виборчої комiсiї".

     2.3. Пункт 17.4 викласти в такiй редакцiї:

     "17.4. Банк вiдкриває накопичувальний рахунок виборчого фонду партiї на пiдставi таких документiв:

     заяви про вiдкриття рахунку (додаток 9);

     копiї рiшення Центральної виборчої комiсiї про реєстрацiю кандидатiв у народнi депутати України, уключених до виборчого списку партiї, засвiдченої Центральною виборчою комiсiєю;

     копiї свiдоцтва про реєстрацiю партiї, виданого Мiнiстерством юстицiї України;

     копiї виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв, що пiдтверджує державну реєстрацiю партiї;

     картки iз зразками пiдписiв (додаток 10), яка має мiстити зразки пiдписiв не бiльше двох розпорядникiв накопичувального рахунку виборчого фонду партiї. У картку iз зразками пiдписiв уключаються зразок вiдбитка печатки партiї та код згiдно з Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України. Зразки пiдписiв розпорядникiв накопичувального рахунку засвiдчуються в нотарiальному порядку.

     Банк вiдкриває поточний рахунок виборчого фонду партiї на пiдставi таких документiв:

     заяви про вiдкриття рахунку (додаток 9);

     довiдки банку про вiдкриття накопичувального рахунку виборчого фонду партiї в довiльнiй формi, яка має мiстити такi основнi реквiзити: повну назву партiї, якiй вiдкрито накопичувальний рахунок; номер накопичувального рахунку; найменування та код банку, у якому вiдкрито накопичувальний рахунок;

     копiї свiдоцтва про реєстрацiю партiї, виданого Мiнiстерством юстицiї України;

     копiї виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв, що пiдтверджує державну реєстрацiю партiї;

     картки iз зразками пiдписiв (додаток 10), яка має мiстити зразок пiдпису розпорядника поточного рахунку виборчого фонду партiї у вiдповiдному одномандатному виборчому окрузi. У картку iз зразками пiдписiв уключаються зразок вiдбитка печатки партiї та код згiдно з Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України. Зразок пiдпису розпорядника поточного рахунку засвiдчується в нотарiальному порядку".

     2.4. У другому реченнi абзацу шостого пункту 17.5 слова "iдентифiкацiйний код" замiнити словами "код згiдно з Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України".

     2.5. У пунктi 17.6:

     абзац перший пiсля слiв "Банк вiдкриває поточний рахунок виборчого фонду" доповнити словами "кандидата в народнi депутати України в одномандатному виборчому окрузi";

     абзац третiй викласти в такiй редакцiї:

     "копiї рiшення Центральної виборчої комiсiї / територiальної виборчої комiсiї про реєстрацiю вiдповiдного кандидата, засвiдченої Центральною виборчою комiсiєю / територiальною виборчою комiсiєю".

     2.6. Абзац другий пункту 17.8 викласти в такiй редакцiї:

     "Порядок формування виборчого фонду партiї, кандидата в народнi депутати України в одномандатному виборчому окрузi та використання його коштiв визначається Законом України "Про вибори народних депутатiв України".

     2.7. Абзац другий пункту 17.9 замiнити двома новими абзацами такого змiсту:

     "Банк закриває рахунки виборчого фонду партiї на п'ятнадцятий календарний день з дня офiцiйного оприлюднення Центральною виборчою комiсiєю результатiв виборiв народних депутатiв України.

     Банк закриває рахунок виборчого фонду кандидата в народнi депутати України в одномандатному виборчому окрузi на третiй календарний день з дня офiцiйного оприлюднення Центральною виборчою комiсiєю результатiв виборiв народних депутатiв України у вiдповiдному одномандатному виборчому окрузi".

     У зв'язку з цим абзац третiй уважати абзацом четвертим.

     3. У текстi Iнструкцiї слова "iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ" замiнити словами "код за ЄДРПОУ".

     4. Додатки 7, 8, 9 та 10 до Iнструкцiї викласти в такiй редакцiї:

"Додаток 7
до Iнструкцiї про порядок вiдкриття, використання i закриття рахункiв у нацiональнiй та iноземних валютах

Заява
про вiдкриття рахунку

Найменування банку  
Особа, яка вiдкриває рахунок виборчого фонду,  
(прiзвище, iм'я, по батьковi
 
кандидата / представника кандидата)
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв кандидата / представника кандидата
 
Прошу вiдкрити   рахунок виборчого фонду
(накопичувальний, поточний)
кандидата  
(прiзвище, iм'я, по батьковi кандидата на пост Президента України, кандидата
 
в народнi депутати України в одномандатному виборчому окрузi, кандидата в депутати в
 
одномандатному, одномандатному мажоритарному виборчому окрузi, кандидата на посаду
  .
сiльського, селищного, мiського голови)
Iз змiстом Iнструкцiї про порядок вiдкриття, використання i закриття рахункiв у нацiональнiй та iноземних валютах ознайомлений. Вимоги цiєї Iнструкцiї для мене обов'язковi. Даю дозвiл на надання виборчiй комiсiї вiдомостей про операцiї на цьому рахунку.
Додаткова iнформацiя  
 
Кандидат / представник кандидата ________________________
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)

"___" ____________ 20__ року

___________________________________________________________________________________

Вiдмiтки банку

Вiдкрити рахунок виборчого фонду дозволяю Документи на оформлення вiдкриття рахунку перевiрив
 
(посада i пiдпис уповноваженої особи, на яку покладено обов'язок вiдкривати рахунки клiєнтiв)
Керiвник  
(уповноважена керiвником особа) (пiдпис)
Дата вiдкриття рахунку
"___" ____________ 20__ року
N балансового рахунку N особового рахунку
   
Головний бухгалтер  
(пiдпис)
(iнша вiдповiдальна особа, яка контролює правильнiсть присвоєння номера рахунку)

 

Додаток 8
до Iнструкцiї про порядок вiдкриття, використання i закриття рахункiв у нацiональнiй та iноземних валютах

Картка
iз зразками пiдписiв

Кандидат  
(прiзвище, iм'я, по батьковi кандидата
 
на пост Президента України, кандидата в народнi депутати України в
 
одномандатному виборчому окрузi, кандидата в депутати в
 
одномандатному, одномандатному мажоритарному виборчому окрузi,
 
кандидата на посаду сiльського, селищного, мiського голови)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Вiдмiтка банку

Дозвiл на прийняття зразкiв пiдписiв

Головний бухгалтер
(iнша уповноважена на це особа банку)
 
(пiдпис)
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв
 
Мiсце проживання кандидата
 
 
тел.  
Найменування банку  
 
Iншi вiдмiтки
Код банку
 
Мiсцезнаходження банку  
 
Прошу вважати обов'язковим(и) пiд час здiйснення операцiй за рахунком виборчого фонду
 
нижчезазначений(i) зразок (зразки) пiдпису(iв)
Розпорядники виборчого фонду Прiзвище, iм'я, по батьковi Зразок пiдпису
1    
2    
Кандидат  
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
 
Мiсце для посвiдчувального напису нотарiуса за вiдповiдною формою.

 

Додаток 9
до Iнструкцiї про порядок вiдкриття, використання i закриття рахункiв у нацiональнiй та iноземних валютах

Заява
про вiдкриття рахунку

Найменування банку  
Найменування клiєнта банку, що вiдкриває рахунок
Код за ЄДРПОУ
 
 
(повна назва партiї, мiсцевої органiзацiї партiї)
 
Прошу вiдкрити   рахунок виборчого фонду
(накопичувальний, поточний)
партiї.
Iз змiстом Iнструкцiї про порядок вiдкриття, використання i закриття рахункiв у нацiональнiй та iноземних валютах ознайомлений. Вимоги цiєї Iнструкцiї для мене обов'язковi. Даю дозвiл на надання виборчiй комiсiї вiдомостей про операцiї на цьому рахунку.
Додаткова iнформацiя  
 
Керiвник партiї / мiсцевої органiзацiї партiї ________________________
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)

"___" ____________ 20__ року

М. П. партiї / мiсцевої органiзацiї партiї

___________________________________________________________________________________

Вiдмiтки банку

Вiдкрити рахунок виборчого фонду дозволяю Документи на оформлення вiдкриття рахунку перевiрив
 
(посада i пiдпис уповноваженої особи, на яку покладено обов'язок вiдкривати рахунки клiєнтiв)
Керiвник  
(уповноважена керiвником особа) (пiдпис)
Дата вiдкриття рахунку
"___" ____________ 20__ року
N балансового рахунку N особового рахунку
   
Головний бухгалтер  
(пiдпис)
(iнша вiдповiдальна особа, яка контролює правильнiсть присвоєння номера рахунку)

 

Додаток 10
до Iнструкцiї про порядок вiдкриття, використання i закриття рахункiв у нацiональнiй та iноземних валютах

Картка
iз зразками пiдписiв

Повна назва партiї, мiсцевої органiзацiї партiї
 
Скорочена назва партiї, мiсцевої органiзацiї партiї
 
Код за ЄДРПОУ
 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Вiдмiтка банку

Дозвiл на прийняття зразкiв пiдписiв

Головний бухгалтер
(iнша уповноважена на це особа банку)
 
(пiдпис)
Мiсцезнаходження партiї, мiсцевої органiзацiї партiї
 
 
тел.  
Найменування банку  
 
Iншi вiдмiтки
Код банку
 
Мiсцезнаходження банку  
 
Прошу вважати обов'язковими пiд час здiйснення операцiй за  
(накопичувальним,
  рахунком виборчого фонду партiї  
поточним)
нижчезазначенi зразки пiдпису(iв) i вiдбитка печатки:
Розпорядники виборчого фонду партiї Прiзвище, iм'я, по батьковi Зразок пiдпису Зразок вiдбитка печатки
1      
2    
Керiвник партiї / мiсцевої органiзацiї партiї ________________________
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)

М. П. партiї / мiсцевої органiзацiї партiї

 
Мiсце для посвiдчувального напису нотарiуса за вiдповiдною формою".
 
Директор Генерального департаменту iнформацiйних технологiй та платiжних систем
Н. Б. Синявська
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.