КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 22 серпня 2012 р. N 800


Про внесення змiн до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 70

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 22 серпня 2012 р. N 800

ЗМIНИ,
що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     1. В абзацi другому примiтки до списку N 3 таблицi I перелiку наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 травня 2000 р. N 770 (Офiцiйний вiсник України, 2000 р., N 19, ст. 789), цифри "0,15" замiнити цифрами "0,08".

     2. У пунктi 19 перелiку документiв, якi додаються до заяви про видачу лiцензiї для окремого виду господарської дiяльностi, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 липня 2001 р. N 756 (Офiцiйний вiсник України, 2001 р., N 27, ст. 1212; 2011 р., N 52, ст. 2070), у графi "Документи, якi додаються до заяви про видачу лiцензiї для окремого виду господарської дiяльностi" останнiй абзац викласти у такiй редакцiї:

     "копiя договору про охорону посiвiв, мiсць зберiгання та переробки рослин (у разi культивування та/або використання рослин, включених до списку N 3 таблицi I перелiку наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, крiм рослин роду коноплi за умови використання насiння, зiбраного iз сортiв рослин, у висушенiй соломi яких вмiст тетрагiдроканнабiнолу не перевищував 0,08 вiдсотка)".

     3. В Умовах запобiгання розкраданню рослин, включених до перелiку наркотичних засобiв, психотропних речовин i прекурсорiв, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 листопада 2008 р. N 1026 (Офiцiйний вiсник України, 2008 р., N 91, ст. 3024; 2011 р., N 85, ст. 3112):

     1) пункт 2 пiсля слiв "вiдходiв таких рослин" доповнити словами ", якщо iнше не встановлено законом";

     2) у пунктi 3:

     абзац перший пiсля слова "вимогам" доповнити словами ", за винятком культивування, використання, зберiгання та знищення рослин роду коноплi за умови використання насiння, зiбраного iз сортiв рослин, у висушенiй соломi яких вмiст тетрагiдроканнабiнолу не перевищував 0,08 вiдсотка";

     абзац другий пiсля слова "дозволу" доповнити словами ", за винятком використання таких об'єктiв i примiщень для провадження дiяльностi, пов'язаної з культивуванням, використанням, зберiганням та знищенням рослин роду коноплi за умови використання насiння, зiбраного iз сортiв рослин, у висушенiй соломi яких вмiст тетрагiдроканнабiнолу не перевищував 0,08 вiдсотка";

     3) пункт 4 викласти у такiй редакцiї:

     "4. Для запобiгання розкраданню рослин, а також отриманої з них готової продукцiї чи вiдходiв таких рослин юридична особа зобов'язана вжити таких заходiв до забезпечення режиму охорони посiвiв, мiсць зберiгання i переробки зазначених рослин:

     цiлодобова охорона об'єктiв i примiщень, в яких культивуються, використовуються, зберiгаються та знищуються рослини, а також використовується, зберiгається та знищується отримана з них готова продукцiя чи вiдходи таких рослин (далi - об'єкти), згiдно з порядком, що встановлюється ДСКН;

     унеможливлення потрапляння стороннiх осiб на об'єкти;

     органiзацiя пропускного режиму на об'єктах;

     ведення журналу облiку осiб, допущених на об'єкти, за формою, що затверджується ДСКН;

     обладнання контрольно-пропускних пунктiв на об'єктах;

     ведення журналу облiку рослин, якi зберiгаються та знищуються, вiдходiв таких рослин за формою, що затверджується ДСКН.

     У разi провадження юридичною особою дiяльностi, пов'язаної з отриманням з рослин готової продукцiї, вона веде також журнал облiку такої продукцiї.

     Культивування для промислових цiлей, використання, зберiгання та знищення рослин роду коноплi за умови використання насiння, зiбраного iз сортiв рослин, у висушенiй соломi яких вмiст тетрагiдроканнабiнолу не перевищував 0,08 вiдсотка, здiйснюються без вжиття заходiв, передбачених абзацами другим - шостим цього пункту.";

     4) доповнити Умови пунктом 41 такого змiсту:

     "41. У разi культивування рослин виду мак снотворний, у висушенiй соломi яких вмiст морфiну перевищував 0,15 вiдсотка, та рослин роду коноплi для промислових цiлей, юридична особа повинна у строк, визначений приписом органу внутрiшнiх справ або розпорядженням ДСКН, знищити такi рослини за власний рахунок, крiм виробництва та/або виготовлення наркотичних засобiв i психотропних речовин, у висушенiй соломi яких вмiст тетрагiдроканнабiнолу перевищував 0,08 вiдсотка.

     У разi невжиття заходiв для запобiгання розкраданню рослин, а також отриманої з них готової продукцiї чи вiдходiв таких рослин винна особа несе вiдповiдальнiсть згiдно iз законом.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.