ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законiв України щодо дiяльностi Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у сферi захисту персональних даних

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести змiни до таких законiв України:

     1. У Законi України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1998 р., N 20, ст. 99; 2008 р., N 25, ст. 240; 2013 р., N 41, ст. 552):

     1) у статтi 2:

     у частинi першiй слово "лише" виключити;

     доповнити частиною другою такого змiсту:

     "Дiя цього Закону також поширюється на вiдносини, що виникають мiж юридичними особами публiчного та приватного права, а також фiзичними особами, якi перебувають на територiї України, у випадках, передбачених окремим законом";

     2) статтю 13 доповнити пунктом 14 такого змiсту:

     "14) здiйснювати iншi повноваження, визначенi законом".

     2. У Законi України "Про захист персональних даних" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2010 р., N 34, ст. 481; 2013 р., N 51, ст. 715; 2014 р., N 14, ст. 252):

     1) абзац четвертий статтi 2 викласти в такiй редакцiї:

     "згода суб'єкта персональних даних - добровiльне волевиявлення фiзичної особи (за умови її поiнформованостi) щодо надання дозволу на обробку її персональних даних вiдповiдно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовiй формi або у формi, що дає змогу зробити висновок про надання згоди";

     2) частину десяту статтi 6 викласти в такiй редакцiї:

     "10. Типовий порядок обробки персональних даних затверджується Уповноваженим".

     3. У частинi третiй статтi 21 Закону України "Про збiр та облiк єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцiальне страхування" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2011 р., N 2 - 3, ст. 11; 2014 р., N 6 - 7, ст. 80) слова "центральним органом виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi захисту персональних даних" замiнити словами "центральним органом виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi органiзацiї спецiального зв'язку та захисту iнформацiї".

     4. У частинах першiй i другiй статтi 11 Закону України "Про Державний реєстр виборцiв" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2011 р., N 5, ст. 34; 2014 р., N 5, ст. 62) слова "та центральним органом виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi захисту персональних даних" виключити.

     5. У статтi 8 Закону України "Про Єдиний державний демографiчний реєстр та документи, що пiдтверджують громадянство України, посвiдчують особу чи її спецiальний статус" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2013 р., N 51, ст. 716):

     1) у частинi першiй слова "центральним органом виконавчої влади з питань захисту персональних даних" замiнити словами "вiдповiдно до законодавства";

     2) у частинi другiй слова "Центральний орган виконавчої влади з питань захисту персональних даних" замiнити словами "Розпорядник Реєстру".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у тримiсячний строк з дня опублiкування цього Закону:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити перегляд i приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Виконуючий обов'язки Президента України, Голова Верховної Ради України О. ТУРЧИНОВ

м. Київ
13 травня 2014 року
N 1262-VII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.